24 Ιουνίου 2020

Η λειτανία των χριστιανών απαγορεύτηκε στη Μυτιλήνη, αλλά η συναυλία των αιτούντων άσυλο επετράπη....

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλη αυτή την εβδομάδα που διανύσαμε, όλη η Λέσβος, μαζί και οι δύο Μητροπόλεις, εορτάζουν τους εν Λέσβω Αγίους. Η εορτή περιλαμβάνει λιτάνευση όλων των ιερών λειψάνων των Αγίων από τον Άγιο Θεράποντα Μυτιλήνης, μέσω της προκυμαίας Μυτιλήνης, όπου γίνεται δέηση στην πλατεία Σαπφούς και εν συνεχεία καταλήγουν στον Μητροπολιτικό Ναό της Μυτιλήνης.
Φέτος απαγορεύτηκε λόγω κορονοϊού η λιτανεία, αλλά επιτράπηκε να γίνει εκδήλωση στην πλατεία Σαπφούς για τους "ακάλεστους" παράνομους μετανάστες που ήρθαν στη Λέσβο, από τις "ακάλεστες ΜΚΟ".
Δηλαδή, με τη λιτανεία των λειψάνων κινδύνευαν οι πιστοί να μολυνθούν, αλλά με την εκδήλωση των μεταναστών δεν κολλούσε ο ιός.....
Σημειωτέον ότι από τότε που ξεκίνησε το θέμα με τον κορονοϊό, στη Λέσβο που κατοικείται από 96.000 ντόπιους Έλληνες, συν τους "ακάλεστους", πέθανε από κορονοϊό (όπως ανακοίνωσαν) μόνο μια ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν στο τελικό στάδιο καρκίνου.
Ο πιο κατάλληλος σχολιασμός για όλα αυτά που μπορώ να σκεφτώ είναι τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου: «ή Εκκλησία πολεμουμένη νικά». Πάντοτε καί τώρα! «Υπό πόσων έπολεμήθη.... «αλλ'ουδέποτε ένικήθη.... Πόσοι τύραννοι, πόσοι στρατηγοί, πόσοι βασιλείς... άνθρωποι λόγοις τετιμημένοι, δυνατοί, ισχυροί της γης» πολέμησαν την Εκκλησία, αλλά δεν μπόρεσαν να την ξερριζώσουν. Οι πολέμιοι έλησμονήθησαν, ή Εκκλησία ανυψώθηκε πάνω από τους ουρανούς, δυνατή καί κραταιά. Είναι πάμπολλοι, όντως, εκείνοι οι όποιοι, δια μέσου των αιώνων, με μανία εστράφησαν κατά της Εκκλησίας, την οποίαν ίδρυσε ό Αναστημένος Λυτρωτής. Μάταια προσπάθησαν, μάταια προσπαθούν καί σήμερα......"

Δεν υπάρχουν σχόλια: