10 Νοεμβρίου 2020

Περί τρισεκατομμυρίων ο λόγος......

 Που και που κυκλοφορούν κάτι δημοσιεύματα πολεμίων της Εκκλησίας, βασισμένα σε αοριστίες, υποθέσεις και ψεύδη, που γράφουν ότι η Εκκλησία έχει τρισεκατομμύρια και τους πιάνει το παράπονο γιατί η Εκκλησία δεν βοηθάει τον κόσμο, χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα και επακριβώς με στοιχεία οικονομικά από εφορίες και τράπεζες ποιοι είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, σε ποιους ανήκουν, τι δηλώνουν στην εφορία, πόσο τιμώνται τα βοσκοτόπια, και οι δεσμευμένες από την δασική υπηρεσία εκτάσεις, ούτε λένε τι έχει κλέψει το κράτος από την Εκκλησία, τι έχει δωρήσει η Εκκλησία στο κράτος, και αν υπάρχει στην Ελλάδα άλλος φορέας που αναπτύσσει τόσο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο όπως η Εκκλησία και έχει δώσει τόσα πολλά στο κράτος.

Αμύθητη περιουσία έχει το κράτος που την εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι και το μόνο που ξέρει είναι να φορολογεί τον κοσμάκη. Όταν λέμε Εκκλησία εννοούμε το σύνολο των πιστών, ιερομένων και λαϊκών Χριστιανών (που είναι η πλειοψηρία των πολιτών στην Ελλάδα), από τις δωρεές των οποίων προήλθαν τα περιουσιακά στοιχεία των Μητροπόλεων και των Μονών. Από παλιά οι Χριστιανοί έδιναν κληρονομιές στην Εκκλησία, επειδή την εμπιστεύονται διότι έκανε και κάνει έργο φιλάνθρωπο (γηροκομεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία κ.α). Είναι καλύτερα που σήμερα αρκετοί Έλληνες αφήνουν τις περιουσίες τους σε Αλβανούς και Βούλγαρους; Τα έσοδα από την περιουσία της Εκκλησίας που δεν είναι αυτή που αναφέρεται στα προπαγανδιστικά "δημοσιεύματα" συντηρούν ναούς, χρηματοδοτούνται λειτουργικά έξοδα, βοηθάει απόρους, αστέγους, αρρώστους κ.α.

Και στο φινάλε, οι πολέμιοι της Εκκλησίας τι θέλουν; Να πληρώσει το κράτος τις κλεψιές των κυβερνήσεων που έριξαν έξω το κράτος; Η Εκκλησία θα μπορούσε να μηνύσει αυτούς που δημοσιεύουν αυτές τις αναλήθειες και να αξιώσει οικονομική αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά δεν το κάνει, διότι αφενός δεν ασχολείται με προπαγανδιστές και αφετέρου ο πολύς κόσμος στην Ελλάδα γνωρίζει και βλέπει την αλήθεια. Στο κάτω κάτω, εάν ο κάθε "έξυπνος" έχει στοιχεία για οποιαδήποτε παρανομία, ας πάει στον εισαγγελέα να μηνύσει τους υπαιτίους.
Η Εκκλησία ανέκαθεν βοηθάει με κάθε τρόπο πολλούς ανθρώπους, διατηρώντας σήμερα πανελλαδικά: 10 ορφανοτροφεία, 21 οικοτροφεία, 69 γηροκομεία, 12 ιδρύματα χρονίως πασχόντων, 4 ιδρύματα ΑΜΕΑ, 9 κέντρα ψυχικής υγείας, 9 προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», 8 νοσοκομεία-ιατρεία, 1 άσυλο ανιάτων, 63 κατασκηνώσεις, 1 κατασκήνωση ΑΜΕΑ, 2145 ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, 78 γενικά φιλόπτωχα ταμεία, 324 συσσίτια, 20 βρεφονηπιακούς σταθμούς, 12 παιδικούς σταθμούς, 29 σχολεία, 166 σχολές διαφόρων ειδικοτήτων, 188 φροντιστήρια σχολικών μαθημάτων, 157 υποτροφίες, 16 ξενώνες, 6 φοιτητικές εστίες, 319 πνευματικά κέντρα, 251 κοινωνικά παντοπωλεία, 100 τράπεζες ρούχων/διαφόρων ειδών, 15 κοινωνικά ιατρεία, 19 κοινωνικά φαρμακεία, 191 τράπεζες αίματος, 93 λοιπά ιδρύματα, διανέμει τρόφιμα αξίας 1,7 εκατ. €, και βοηθιούνται 1.160.000 μέσο όρο κατ' έτος συνάνθρωποί μας, στις 4.336 δομές φιλανθρωπίας της Εκκλησίας, με συνολικές δαπάνες αρκετών εκατ. €, χωρίς να υπολογίζονται οι ανιδιοτελείς και ανώνυμες βοήθειες, καθώς και η προσφορά των 14.809 εθελοντών... Εσείς που κατηγορείτε την Εκκλησία, τι έχει προσφέρει το κόμμα, η ΠΑΕ, η ΑΕ σας;;;; Δώσατε έστω ένα πιάτο φαί σ' έναν φτωχό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: