22 Σεπτεμβρίου 2010

Θράκη


του Στρατή Ανδριώτη
Μια από τις ενδοξότερες περιοχές του Ελληνισμού είναι η Θράκη, το αποκαλούμενο «διαμάντι της Ελλάδας», η χώρα των σταφυλιών, του κρασιού και των αλόγων. Ο τόπος στον οποίο επινοήθηκε και επιμελήθηκε η αρχαία μουσική και τα όργανά της, όσο πουθενά αλλού. Η Θράκη, αν και από αρχαιοτάτων χρόνων ανέπτυξε λαμπρότατο πολιτισμό, είχε συνάμα την ίδια μαρτυρική και αιματοβαμμένη ιστορική πορεία με τον υπόλοιπο Ελληνισμό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα ακρωτηριασμένη, αμφισβητούμενη, διεκδικούμενη, απειλούμενη και ένα μεγάλο μέρος της, οι αλύτρωτες πατρίδες, να ανήκουν στους Βούλγαρους και στους Τούρκους, οι οποίοι υπό των δολίων σχεδιασμών των αιωνίως εχθρευομένων τούτη την πατρίδα, εκδίωξαν από τα μέρη αυτά τα καθαρώς ελληνικά, τον λαό που είχε κτίσει τις πολιτείες και είχε εγκαθιδρύσει τον πολιτισμό που υιοθέτησε ολόκληρος ο κόσμος. Αυτό ήταν το ευχαριστώ!...


Θράκη λογίζεται η περιοχή που σήμερα περιλαμβάνει α) την λεγόμενη Δυτική Θράκη που ανήκει στους Έλληνες, β) την Βόρεια Θράκη, δηλ. την Ανατολική Ρωμυλία (Ρωμυλία: «Ρουμ»=Ρωμηός + «υλί»=χώρα, δηλ. χώρα των Ρωμηών, τουτέστιν των Ελλήνων Ορθοδόξων) που δόθηκε στους Βούλγαρους και γ) την Ανατολική Θράκη που κατέχουν οι Τούρκοι, αφού προηγήθηκε μια άδικη μοιρασιά στα «χαρτιά», και ενώ την Θράκη την δικαιούνταν μόνο οι Έλληνες. Ξένοι ιστορικοί, ερευνητές και εθνολόγοι δεν αμφισβητούν ότι η Θράκη ήταν ανέκαθεν ελληνική. Ο Θουκυδίδης λέγει ότι οι Θράκες ανήκαν στο Διακό γένος, απ’ όπου καταγόταν όλοι οι Έλληνες. Θεωρούταν η πατρίδα του θεού Άρη και λατρευόταν εξόχως ο Διόνυσος, που ήταν οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων πριν γνωρίσουν την Αλήθεια του Χριστού, πιστοποιώντας την ελληνικότητα της Θράκης. Επίσης, Θρακιώτισσα ήταν η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Ολυμπιάδα που καταγόταν από την Σαμοθράκη, η οποία αν δεν ήταν Ελληνίδα δεν θα την είχε παντρευτεί ο Φίλιππος, διότι δεν παντρευόντουσαν αλλοεθνείς.
Την ελληνικότητα της Θράκης, αμφισβητούν μόνο αυτοί που βασιζόμενοι στην πονηρή προπαγάνδα τους, δημιουργούν εσκεμμένα «γκρίζες ζώνες» όπου υπάρχουν συμφέροντα και δη στη Θράκη επειδή υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού κ.α. Άραγε, που βρισκόντουσαν οι πρόγονοι όλων εκείνων που ξέρουν μόνο να διεκδικούν και να απειλούν, όταν τον 8ο αι. π.Χ. τα ελληνικά φύλα, οι Αιολείς και οι Αχαιοί δημιουργούσαν αποικίες σε όλη την επικράτεια της Θράκης και εν συνεχεία οι Έλληνες Χαλκιδείς από την Εύβοια, οι Μεγαρείς που έκτισαν το Βυζάντιο και την Χαλκηδόνα και σ’ αυτά τα μέρη κτίσθηκε η Κωνσταντινούπολη, η ενδοξότερη Πόλη που δόξασε την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό; Όταν οι Ίωνες από τη Μικρασία ίδρυαν τις πόλεις Αμφίπολη, Απολλωνία, Αίνο, Κερδύλιο, Καλλίπολη, Ηράκλεια, Σηλυβρία, Αγχίαλο κ.α. αναπτύσσοντας το εμπόριο και την γεωργία, κάνοντας την Θράκη τον σιτοβολώνα της Ελλάδας, που βρισκόντουσαν οι σημερινοί διεκδικητές; Που ήταν όταν χτιζόταν η Νεάπολη (Καβάλα), τα Άβδηρα και διέπρεπαν ο σοφιστής Πρωταγόρας και ο φιλόσοφος Δημόκριτος (470 π.Χ.); Που ήταν όταν οι Αθηναίοι ίδρυαν αποικίες στη Θράκη, μεταφέροντας όλοι αυτοί οι Έλληνες τον εξαίρετο πολιτισμό τους, τις τέχνες, τα γράμματα, την πρόοδο σε μέρη που η όποια ζωή υπήρχε πρωτύτερα ήταν πρωτόγονη;
Οι Έλληνες Θράκες υπεράσπισαν γενναία την πατρίδα τους πάμπολλες φορές, πολεμώντας τους Πέρσες του Δαρείου (513 π.Χ.), αν και υποτάχθηκαν σ’ αυτούς για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Οι καταφεύγοντες στα βουνά, το 493 π.Χ. κατατρόπωσαν τον Μαρδόνιο, καταστρέφοντας το στράτευμά του, που επιδρομούσε κατά της νοτίου Ελλάδας. Αν δεν αντιστέκονταν οι Έλληνες στους Πέρσες σήμερα Ευρώπη δεν θα υπήρχε! Ο Κίμωνας και ο Παυσανίας το 477 π.Χ. ελευθέρωσαν την Θράκη για να φθάσει πάλι εν ειρήνη σε μεγάλα ύψη ακμής και το 340 π.Χ. να γίνει μακεδονική επαρχία, δεδομένου ότι «εστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».
Ούτε οι Ρωμαίοι μπόρεσαν να επιβληθούν στη Θράκη, η οποία παρέμεινε επί 200 χρόνια αυτοδιοικούμενη. Ακόμα και όταν το 46 π.Χ. καταλήφθηκε η Θράκη από τους Ρωμαίους, εκείνη «κατέκτησε» όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα τους κατακτητές της με τον ασυγκρίτως μέγιστο πολιτισμό της και έγινε σεβαστή για την φυσική ωραιότητα και την ανάπτυξή της, επιλέγοντας μέρη της οι αυτοκράτορές της όπως ο Αδριανός και ο Τραϊανός για να κτιστούν πόλεις και να περάσει η Εγνατία οδός.
Εν συνεχεία αρχίζουν τα δεινά για τη Θράκη, που κατά την μακραίωνη βυζαντινή περίοδο αγωνίζεται ανήκουσα στη μεγάλη αυτή ελληνορθόδοξη αυτοκρατορία για να διαφυλάξει τα εδάφη της, γιατί δέχεται συνεχώς βάρβαρες επιθέσεις απολίτιστων (Γότθων, Ούννων, Σκλαβηνών, Αβάρων, Βουλγάρων κ.α.) που κλέβουν, καταστρέφουν και σφάζουν. Μόνο αυτά ήξεραν ως «πολιτισμό»! Ύστερα, το 1359, αρχίζουν οι τουρκικές επιδρομές και το 1371 κυριεύουν ολόκληρη τη Θράκη και μόνο η Κωνσταντινούπολη άντεξε μέχρι το 1453. Έτσι η Θράκη ενώ άκμαζε παρά τις επιθέσεις, μπήκε σε μια διαδικασία σκλαβιάς πέντε αιώνων στους Τούρκους, με περιόδους παθών, λεηλασιών, σφαγών, οπισθοδρόμησης, αφού μειώθηκε ο πληθυσμός με το άθλιο παιδομάζωμα και τις αρπαγές. Παρότι οι Τούρκοι αποσπούσαν τα ελληνόπουλα και τα φανάτιζαν κάνοντάς τα γενίτσαρους για να πολεμούν με μίσος τους προγόνους τους, οι Έλληνες στη Θράκη βρήκαν τρόπους να παραμείνουν στην πατρίδα τους και να μορφώνονται με τα κρυφά σχολεία, αν και κατά καιρούς οι Τούρκοι επέτρεπαν να λειτουργούν σχολεία υπό την καθοδήγηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, μιας και δεν υπήρχε ελληνικό κράτος.
Το 1821, στον απελευθερωτικό αγώνα, πολλοί κληρικοί και προύχοντες της Θράκης συμμετείχαν στην «Φιλική Εταιρεία» και ενίσχυσαν με κάθε τρόπο την Επανάσταση. Πολλοί Θρακιώτες έσπευσαν να πολεμήσουν κατά των Τούρκων σε όλα τα μέτωπα θυσιαζόμενοι για την πίστη τους την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία. Και ενώ είχε αρχίσει να απελευθερώνεται η υπόλοιπη Ελλάδα, η Θράκη έγινε στόχος και του πανσλαβισμού που επιχειρούσε η Ρωσία με στόχο μια πανσλαβική αυτοκρατορία, προσπαθώντας να πάρει με το μέρος της και τους Βούλγαρους που είχαν διεισδύσει στη βυζαντινή αυτοκρατορία από τον 7ο αιώνα μ.Χ, τους οποίους οι Ρώσοι αφυπνούν εθνικιστικά και αποσπούνται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως. Εν συνεχεία με τους αντάρτες κομιτατζήδες προσπαθούν τρομοκρατώντας με βιαιότητες να διώξουν και να αφανίσουν τους Έλληνες από την Θράκη και την Μακεδονία για μια «ανεξάρτητη και μεγάλη Βουλγαρία», ενώ ως τα τέλη του 19ου αιώνα οι ίδιοι οι Βούλγαροι καυχιόντουσαν ότι ήταν Έλληνες! Όταν το 1908 η Βουλγαρία έγινε ανεξάρτητο κράτος, κατοικείτο από 4.580.000 κατοίκους, από τους οποίους 3.900.000 ήταν Έλληνες!!! Ώσπου το 1914 εντείνονται οι διωγμοί εις βάρος των Ελλήνων με σκοπό τον εξολοθρεμό τους που είχε ως αποτέλεσμα να φύγουν πολλοί από αυτούς, εγκαταλείποντας τα πάτρια εδάφη τους, δημιουργώντας και άλλες αλύτρωτες πατρίδες.
Κατά τους Βαλκανικούς πολέμους (1912- 13) καταστράφηκαν πολλές πολιτείες της Θράκης και διώχθηκαν πολλοί Έλληνες με αποτέλεσμα να επέλθει οικονομικός και πολιτιστικός μαρασμός, διότι οι Έλληνες ήταν οι κυρίαρχοι της Θράκης. Οι Βούλγαροι εκδικούμενοι για τις νίκες των Ελλήνων στη Μακεδονία, κατέκτησαν πόλεις κάνοντας βιαιοπραγίες, με τους Έλληνες να υποφέρουν τα πάνδεινα. Το ελληνικό Έθνος που είχε ευεργετήσει όλους αυτούς, τώρα βλέπει να υβρίζεται η θρησκεία, η γλώσσα και ο πολιτισμός του, αν και οι Έλληνες τους είχαν διδάξει την χριστιανική πίστη, τους έφτιαξαν γραφή που δεν είχαν (Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος) και τους έδωσαν πολιτισμό που δεν φαντάζονταν.
Οι Βούλγαροι, χωρίς να σεβασθούν τη συνθήκη του Λονδίνου (1913) επιτίθενται σε Έλληνες και Σέρβους βάζοντας στο παιχνίδι την Τουρκία που ανακαταλαμβάνει την Θράκη, καίγοντας, σφάζοντας και διώκοντας τους Έλληνες να φύγουν, εφαρμόζοντας σχέδιο γενοκτονίας. Παρόλα αυτά ο ελληνικός στρατός προελαύνει και απελευθερώνει εδάφη της Μακεδονίας και της Δυτικής Θράκης που παραδόξως οι συνθήκες Βουκουρεστίου και Κωνσταντινουπόλεως την δίνουν στους… Βουλγάρους (τόσο μας αγαπούσαν), ενώ οι Τούρκοι καταλαμβάνουν την Ανατολική Θράκη και κατά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο τάσσονται «πονηρά» όπως πάντα με τους Γερμανούς, ξεκινώντας μαρτύρια και εκτοπισμούς κατά των εναπομεινάντων Ελλήνων, ενώ οι Βούλγαροι «εργάζονται» παρομοίως για τους Έλληνες της Δυτικής Θράκης, που το 1919 περιέρχεται στην κυριαρχία των συμμάχων και εν συνεχεία το 1920 ελευθερώνεται από τους Έλληνες σχεδόν ολόκληρη η Ανατολική Θράκη, που κατοχυρώνεται ως Ελληνική με τη συνθήκη των Σεβρών, εκτός της Κωνσταντινούπολης και των Στενών.
Όμως, η επερχόμενη μικρασιατική καταστροφή με την προδοσία κυρίως των «συμμάχων», χάριν των συμφερόντων τους, θα επιφέρει αλλαγές με τη συνθήκη των Μουδανιών, η οποία παράλογα αναγκάζει τους Έλληνες να αποσυρθούν δυτικά του Έβρου, αν και ιστορικά και πληθυσμιακά ήταν ελληνικά εδάφη και είχαν απελευθερωθεί από τα ελληνικά στρατεύματα. Η Θράκη πλήρωσε για μια ακόμα φορά με το αίμα της την πίστη της στον Χριστό και την αγάπη της στην πατρίδα Ελλάδα.
Σήμερα με ραδιούργους τρόπους παρασκευάζουν την αυτονόμηση της Δυτικής Θράκης, φανατίζοντας τους μουσουλμάνους που κατοικούν εκεί, οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν ποτέ και αντιμετωπίσθηκαν όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, σε αντίθεση με τους Έλληνες που συμφωνήθηκε να παραμείνουν στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο (συνθήκη Λωζάνης), οι οποίοι αφανίσθηκαν με διωγμούς από τους Τούρκους. Να φαντασθεί κανείς ότι αυτή η Ελληνική χώρα της Θράκης που απειλείται σήμερα, κυρίως επειδή στο υπέδαφός της έχει χρυσό, ανήκει σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η οποία αδιαφορεί ή προτιμά να τάσσεται κατά κόρον ανθελληνικά.
Το ζητούμενο είναι να υπήρχαν ικανές πολιτικές στη χώρα μας, που θα υπεράσπιζαν και θα προστάτευαν την Ελλάδα. Όμως, είναι προφανές πλέον, ότι οι πολιτικοί που στέλνουμε με την ψήφο μας στο Κοινοβούλιο, είναι Έλληνες μόνο στα «χαρτιά» και είναι υποταγμένοι σε ξένους «κύκλους», ανήκοντας μυστικά σε προδοτικές στοές και λέσχες που καταδυναστεύουν την ανθρωπότητα, χάριν της επιφερόμενης παγκοσμιοποίησης. Και όσοι κομματικοί πολιτικοί δεν ανήκουν εκεί, είναι κυρίως άθεοι και απάτριδες που σε κάθε δοθείσα ευκαιρία γίνονται χειρότεροι και από τους εχθρούς του Γένους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: