5 Μαρτίου 2024

O ομοφυλόφιλος μέχρι τον τάφο του θα βασανίζεται... Εκτός και αν.....

 "...Νομίζω, ο ομοφυλόφιλος μέχρι τον τάφο του θα βασανίζεται από το πάθος του. Ο πόρνος από την σάρκα του. Ο φιλάργυρος από την απληστία του... Δεν μας σώζουν από μόνες τους καμιά δοκιμασμένη από τους ανθρώπους πρακτική, επίκτητη αρετή και προσπάθεια με τις δικές μας δυνάμεις. Μόνο συγκατάβαση Θεού μετά από φιλότιμο αγώνα, απόφαση να παλεύουμε κάθε στιγμή, συνείδηση ότι είμαστε κάθε ώρα και στιγμή ενώπιον του Θεού.

Ο Θεός δίνει δύναμη σε όσους αγωνίζονται. Ευλογεί την προσπάθεια και την επιβραβεύει.Του είναι αρκετός ο αγώνας του ανθρώπου. Τα υπόλοιπα είναι ολα δικά Του και συμπληρώνει. Στο τέλος σε κρίνει εκεί ακριβώς που σε βρίσκει..."

(π. Παντελεήμων Κρούσκος)
"… Κάποιοι ομοφυλόφιλοι άλλαξαν σεξουαλικό προσανατολισμό, είτε με θαύμα της χάρης του Θεού είτε με τον δικό τους αγώνα συν την χάρη του Θεού… Τίποτα δεν είναι αδύνατον για το Θεό! Κανείς μας δεν μπορεί να αλλάξει μόνος του σε τίποτα. Η Θεία Χάρις μάς μεταμορφώνει όλους… Η πνευματική συμβουλή σε έναν ομοφυλόφιλο πρέπει νά είναι: «Ζήσε κοντά στο Χριστό με τα Μυστήρια της Εκκλησίας, την Εξομολόγηση, την καθοδήγηση από τον Πνευματικό πατέρα, και ο Χριστός σιγά σιγά, αν είναι θέλημά Του, ίσως θα μεταβάλλει και την καρδιά σου και την έλξη και τον έρωτά σου, ακόμη και την φύση σου… ζήσε αληθινή πνευματική ζωή και αυτή θα επιδράσει στη φύση σου, στη σεξουαλικότητά σου, στο θυμό, στην αγάπη, παντού! Να είσαι απλώς στο καράβι της Εκκλησίας και το καράβι θα σε πάει μόνο του. Προσπάθησε να γίνεις λίγο άγιος. Προσπέρνα το ομόφυλος, ετερόφυλος και γίνε Θεό-φιλος. Απλώς ζήσε με αρετή κόβοντας τις αμαρτίες!
Έλα στην Εκκλησία όπως είσαι, αλλά μη μείνεις όπως είσαι! Όλοι πρέπει να αλλάξουμε πολλά… Η Εκκλησία δεν διώχνει ποτέ κανέναν. Είναι η αγκαλιά του Χριστού για όλους μας".
(Άγιος Σώστης Ι.Μ. Ν. Σμύρνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: