15 Φεβρουαρίου 2023

Μνημόνια, μεταρρυθμίσεις και φτωχοποίηση της Ελλάδας.

 Τα μνημόνια και οι περίφημες μεταρρυθμίσεις δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα πλιάτσικο πάνω σε ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Οι Έλληνες είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη, πάνω από 80% του πληθυσμού. Ιδιοκτησίες που δεν τις είχαν όλοι με δάνεια. Υπήρχαν τα πατρογονικά σπίτια στο χωριό, κληρονομιές από γενιές που εργάστηκαν σε καλύτερες συνθήκες και κληροδότησαν στα παιδιά τους τα αποτελέσματα των κόπων τους. Είχαμε επίσης τεράστιο δημόσιο πλούτο. Εάν κάποιοι πιστεύουν οτι αυτό δεν βάρεσε έξω καμπανάκια στα αρπακτικά είναι γελασμένοι.

Το σχέδιο μπήκε μπροστά. Το ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δένει χειροπόδαρα την χώρα για έναν αιώνα - σάμπως θα ζουν οι ξεφτίλες για να δουν τα αποτελέσματα; - και οι κυβερνήσεις φρόντισαν να ξεπαστρέψουν τους ιδιοκτήτες. Ο ΕΝΦΙΑ αρχικά, η μείωση του εισοδήματος, η αύξηση του κόστους διαβίωσης, η υποβάθμιση δεκάδων χιλιάδων περιουσιών μέσα στην πρωτεύουσα ήταν αρκετά για να αρχίσουν οι Έλληνες να ξεπουλάνε. Ψώνισαν Κινέζοι, Ισραηλινοί., Ρώσοι, Άραβες, Τούρκοι.
Τα δάνεια πέρασαν σε funds. Τα funds είναι αλλοδαπά και απρόσωπα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δεξί του χέρι τον κ. Ζαβό που είναι αγκαλιά με τον Σόρος και ισραηλινά funds. Μας λύνονται και οι απορίες που το Ισραήλ έχει κάνει επέλαση στην Αθήνα και σαρώνει όλα τα ακίνητα.
Με την απόφαση του Αρείου Πάγου λύνεται και το τελευταίο εμπόδιο να αρπάξουν και ό,τι απέμεινε. Τα funds θα πλειστηριάσουν άλλες 700 χιλιάδες ιδιοκτησίες, τις οποιες θα αγοράσουν κυρίως ξένοι. Ας μη γελιόμαστε. Είναι ζήτημα χρόνου η χώρα να αλλάξει όνομα και επίσημη γλώσσα.
΄|Οσοι ελπίζετε σε κοινωνική αναταραχή αλλάξτε πλευρό. Από το 2010 μας ξεσκίζουν ανελέητα ποικιλοτρόπως και εδώ μέσα τσακωνόμαστε ποιος έχει το καλυτερο λεφτόδεντρο, ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Θα μας έλεγα εντελώς ηλίθιους, αλλά πονάω να το λέω για Έλληνες. Αν και είναι εντελώς αλήθεια.
Ελένη Παπαδοπούλου....

Δεν υπάρχουν σχόλια: