12 Οκτωβρίου 2022

Το Αιγαίο από το 1912 ήταν απαγορευμένη θάλασσα για τους Τούρκους.

Το 1912 ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, κυβερνήτης του θορηκτού "Γ. Αβέρωφ", πολεμώντας τους Τούρκους στο Αιγαίο, ύψωσε την σημαία "Ζ" η οποία δηλωνε "Ανεξάρτητη Δράση", εφορμώντας μόνος του κατά του οθωμανικού στόλου, αναγκάζοντάς τον σε άτακτη υποχώρηση, εγκλωβίζοντάς τον στα στενά των Δαρδανελίων από όπου δεν εξήλθε ξανά και το 1918 το "Γ. Αβέρωφ" κατέπλευσε στην Κωνσταντινούπολη υψώνοντας την Ελληνική σημαία. Έτσι εδραιώθηκε η ναυτική κυριαρχία του ελληνικού στόλου στο Αιγαίο. Το Αιγαίο από τότε ήταν απαγορευμένη θάλασσα για τους Τούρκους.

Και φθάσαμε σήμερα, να κοκορεύονται οι Τούρκοι, να διεκδικούν προκλητικά και να απειλούν εξαιτίας της χρόνιας αδιάφορης πολιτικής στάσης μας.
Όμως, μην κάνουν το μοιραίο λάθος οι Τούρκοι και επιτεθούν, γιατί αυτή τη φορά τα ελληνικά σώματα δεν θα υπακούσουν σε εντολές όπως το '74 που διατάχθηκαν τα ελληνικά υποβρύχια που ήταν έτοιμα να βυθίσουν την τουρκική απόβαση στην Κύπρο, να επιστρέψουν στην Ρόδο και τα ελληνικά βομβαρδιστικά που μπορούσαν να νταμπανώσουν την τουρκιά να μείνουν άπραγα.
Ούτε θα υπακούσει κανείς σε διαταγές όπως του '22, για αποχώρηση από την Μικρά Ασία τη στιγμή που μόνο ο Πλαστήρας με τους Εύζωνές του πετσόκοβαν τους Τούρκους. Ούτε θα δεχθεί κανείς να πατήσει εχθρικό πόδι σε ελληνικό έδαφος, όπως στα Ίμια, που κατέρριψαν ελληνικό ελικόπτερο, χάθηκαν 3 παλικάρια μας, και κάποιοι να λένε ευχαριστώ στους Αμερικάνους.
Τώρα ξέρουν όλοι τι πρέπει να κάνουν για να ξεμπερδεύουμε με δαύτους. Άλλωστε, το δήλωσαν και οι Νατοϊκοί: "Βρείτε τα μόνοι σας", αν και υποχθόνια θα είναι με τους Τούρκους, φοβούμενοι όπως πάντα μια μεγάλη Ελλάδα, Βυζάντιο, Ορθοδοξία κλπ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: