21 Φεβρουαρίου 2022

Ευτυχώς. Υπάρχουν και λογικοί Τούρκοι....

6 τουρκικά κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία διακήρυξαν ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλαν στην Τουρκία για πολλά θέματα, από την Αγία Σοφία μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη.

Ορισμένες από αυτές τις αποφάσεις των 6 θεωρούν ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Αγία Σοφία έχει μετατραπεί σε τζαμί. Να παραιτηθούν από την απόφαση. Να μετατραπεί η Αγία Σοφία ξανά σε μουσείο.
Τα νησιά είναι της Ελλάδας.
Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η Τουρκία θα πρέπει να το σεβαστεί αυτό, να απέχει από προκλητικές εκφράσεις και ενέργειες σε αυτό το πλαίσιο, να δεσμευτεί σαφώς για σχέσεις καλής γειτονίας και να αγωνιστεί για την ειρηνική επίλυση όλων των συγκρούσεων.
Να σταματήσουν οι γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.
Απόσυρση σκαφών γεωτρήσεων και σεισμικών ερευνών από τη Μεσόγειο. Να σταματήσουν άμεσα οι δραστηριότητες εξερεύνησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Συμμετοχή πλήρης και καλή τη πίστη σε έναν εκτεταμένο διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος στις τρομοκρατικές επιχειρήσεις.
Τερματισμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων που ξεκίνησαν κατά του PKK/YPG στη βορειοανατολική Συρία. Αποσύρετε τα στρατεύματά σας από τη Συρία.
Αποχώρηση από τη Λιβύη.
Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας σχετικά με την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας είναι άκυρη. Η Τουρκία πρέπει να αποσυρθεί από τη Λιβύη όπως και άλλες ξένες δυνάμεις......
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ:… (echedoros-a.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: