20 Ιανουαρίου 2022

Ο ρόλος των Δυτικών πρίν και μετά την Επανάσταση του 1821.

 

Σε εκπομπές της τηλεόρασης, όπου μιλάνε για το 1821 γίνεται μία πονηρή προσπάθεια να περάσουν το "μήνυμα" ότι οι Έλληνες ελευθερώθηκαν χάριν της βοήθειας των Δυτικών, χωρίς να αναφέρουν τον βρώμικο ρόλο που έπαιξαν και παίζουν όλοι αυτοί....
Στις εκπομπές αυτές δεν θα ακούσουμε να πούνε ότι πρίν την Επανάσταση του ΄21, όλες οι επαναστάσεις κατά της τουρκοκρατίας απέβλεπαν στην ανάσταση της αυτοκρατορίας της Ρωμανίας-Βυζαντίου με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη και όχι την απελευθέρωση μικρών κρατιδίων. Ο Ρήγας Φεραίος στους χάρτες του σχεδίαζε ενωμένη ολόκληρη την αυτοκρατορία με επίσημη γλώσσα τα ελληνικά. Γι' αυτό και εξουδετερώθηκε και αντικαταστάθηκε από το επιτελείο του Ναπολέοντα από τον Κοραή που μιλούσε για επανάσταση των αρχαίων Ελλήνων κατά των Τούρκων αλλά και κατά των Ρωμηών (Ελλήνων Χριστιανών). Ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης λέγει ότι η Ελληνική Επανάσταση επετράπη τότε μόνον όταν εξασφαλίστηκε ο αρχαιοελληνικός και αντιρωμαίικος (αντιχριστιανικός) προσανατολισμός του. Γι' αυτό το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως που συνέχιζε τη Βυζαντινή αυτοκρατορία μέσα στην τουρκική σκλαβιά, όλους αυτούς τους δύσκολους αιώνες, είχε αρχικά δισταγμούς για την Επανάσταση των "Ελλήνων" στην ελλαδική επικράτεια, διότι γνώριζε τα σχέδια του Ναπολέοντα και των ευρωπαϊκών ανακτοβουλίων.
Αυτό το οικουμενικό πνεύμα της αυτοκρατορίας υποστήριζε κυρίως η Εκκλησία πριν αλλά και κατά την έναρξη της Επανάστασης του 1821, σε αντίθεση με τους Διαφωτιστές του Γαλλικού πνεύματος που καλλιεργούσαν την εθνική ιδέα κάθε λαού που τελικά επικράτησε. Οι Δυτικοί ήθελαν οι επαρχίες της Ρωμανίας-Βυζαντίου (Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Συρία κλπ) που θα ελευθερωνόντουσαν από τους Τούρκους να γίνουν εθνικά κράτη, σε αντίθεση με το μεγαλοφυές σχέδιο του Μεγάλου Κωνσταντίνου που θεμελίωσε την έννοια του Γένους όλων των Ορθοδόξων πολιτών της αυτοκρατορίας, κάτι που δεν ήθελαν ανέκαθεν οι Δυτικοί Φραγκογερμανοί με κύριους εκφραστές διαχρονικά τον Καρλομάγνο, τον Ναπολέοντα κ.α. που γι' αυτό πολέμησαν λυσσαλέα την Ανατολή. Γι' αυτό οι Ορθόδοξοι Βαλκανικοί λαοί διασπάσθηκαν με την μεγάλη προπαγάνδα που ασκήθηκε και προετοιμάστηκαν οι μεταξύ τους συγκρούσεις για να μήν ξαναγίνουν όλοι μαζί μια αυτοκρατορία, διότι οι Δυτικοί ήξεραν ότι η βάση αυτής της αυτοκρατορίας θα ήταν ελληνική! Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις δημιούργησαν τις ξεχωριστές πατρίδες.
Δεν θα ακούσουμε να πουν οι "επιλεγμένοι" ιστορικοί στις εκπομπές των καναλιών ότι η αρχικά Ρωμαίϊκη αυτοκρατορική επανάσταση του ΄21 άλλαξε και έγινε εθνική σε όλα τα Βαλκάνια, ώστε να μην υπάρξει ξανά μεγάλη Ελληνοχριστιανική αυτοκρατορία με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, αλλά ένα μικρό ελληνικό αποχριστιανοποιημένο κρατίδιο με πρωτεύουσα την Αθήνα. Από το Βυζάντιο, μόνο οι Ορθόδοξοι Αλβανοί διατήρησαν τον δικέφαλο αετό στη σημαία τους και ένα τμήμα της αυτοκρατορίας όταν ενώθηκαν οι παρίστριες χώρες πήραν το όνομα ROMANIA.
Η Ευρώπη ήταν χωρισμένη από την Ανατολή από τον 9ο αιώνα και δεν έχασε μόνο τον πολιτισμό της Ορθοδοξίας, αλλά και την ελληνική αρχαιότητα παρανόησε και παραποίησε. Αργότερα, οι Φραγκογερμανοί κατακτητές της Δυτικής Ρωμανίας-Βυζαντίου, με αρχηγό τον Ναπολέοντα που αφού νέκρωσε την επανάσταση των Γαλλο-Ρωμαίων κατά της φράγκικης φεουδαρχίας, θα συνέχιζε το "έργο" του Καρλομάγνου, του μεγαλύτερου εχθρού της Ρωμανίας που είχε επιφέρει και το Φραγκολατινικό σχίσμα των παπικών, που αν δεν είχε γίνει το σχίσμα, η Βασιλεύουσα δεν θα είχε τουρκέψει!
Το κατ' εξοχήν ασύμπτωτο με την Ευρώπη του Καρλομάγνου ήταν η Ορθοδοξία. Σ΄αυτήν δεν χωρά η πατερικά Ορθόδοξη Ελλάδα στη Δύση, διότι η Ορθοδοξία είναι αναίρεση του δυτικού τρόπου υπάρξεως. Γι΄αυτόν κυρίως τον λόγο, ο Ναπολέων έγινε ο νεκροθάφτης της Ρωμαίικης επανάστασης στοχεύοντας στον αφανισμό της Ρωμηοσύνης στην Ανατολή, η οποία είχε αντέξει και μέσα στην τουρκοκρατία. Ο Ναπολέων και όλοι οι συνεργάτες του ήταν διακεκριμένοι Τέκτονες. Στην Αγγλία είχε συγκροτηθεί απόκρυφη και μυστική συνωμοσία (τεκτονισμός-μασονία) παρασέρνοντας σ' αυτή τα έθνη της Δύσεως, της Ανατολής και την Ελλάδα, προετοιμάζονας την είσοδο του αντιχρίστου. Ο Τεκτονισμός τράβηξε πολλούς Έλληνες της εποχής ως εκπροσώπους του ελληνικού Διαφωτισμού, που αποστρέφονταν την Ρωμηοσύνη και διακατέχονταν από αντιχριστιανικό πνεύμα, διοχετεύοντας μεγάλη αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα (συνεχίζεται μέχρι και σήμερα), που εξυπηρετούσε την Ευρώπη στον μακρύ αγώνα της εναντίον της Ρωμανίας-Βυζαντίου, όπου η διάλυσή της προϋπόθετε την κατάλυση της Ορθοδόξου Εκκλησίας που συνέχιζε τη Ρωμαίικη ιδέα μέσα στην τουρκοκρατία. Ήθελαν να αντικατασταθεί το Βυζάντιο με άθρησκα κράτη, που επικράτησαν τελικά σε όλη την Ευρώπη, καταλύοντας και την Ρωμηοσύνη. Όλοι αυτοί δεν νοιάστηκαν τόσους αιώνες που οι Έλληνες Ρωμηοί ήταν σκλάβοι στους Τούρκους, αλλά όταν θέλησαν να απελευθερωθούν από την σκλαβιά, μεσολάβησαν δολίως για να κάνουν μικρά κράτη όπως ήθελαν εκείνοι, για να τα ελέγχουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.
Ο Ναπολέων με πλήθος πρακτόρων Γάλλων και Ελλήνων διεισδύει στην Ανατολική Ρωμανία-Βυζάντιο. Πολλοί Γραικοί τον βλέπουν ως σωτήρα. Μόνο το Οικουμενικό Πατριαρχείο δυσπιστεί γιατί γνωρίζει τους στόχους του Ναπολέοντα. Οι Ευρωπαίοι, μας δέχονται μόνο ως "αρχαίους Έλληνες". Με την προπαγάνδα διαδίδουν ότι το Βυζάντιο είναι ντροπή, μεσαίωνας κ.α. (οι σπουδαιότεροι και μεγαλύτεροι Βυζαντινολόγοι παγκοσμίως μιλάνε για λαμπρό πολιτισμό και ότι μεσαίωνας υπήρχε στη Δύση και όχι στην Ανατολή). Δεν ήθελαν το Βυζάντιο διότι η Ρωμηοσύνη, ο Χριστιανισμός ως Ελληνορθοδοξία είναι ως τρόπος υπάρξεως και θεώσεως ένας άλλος πολιτισμός στους αντίποδες του δυτικού και σκοτεινού μεσαίωνα. Αν και γνώριζαν γενικότερα ότι το Βυζάντιο ήταν η συνέχεια του αρχαίου ελληνισμού, όπου το μόνο που είχε αλλάξει από την αρχαιότητα ήταν ότι οι Έλληνες δεν πίστευαν πλέον στους μυθικούς ψευδοθεούς του Δωδεκάθεου, αλλά στην Αλήθεια του Χριστού.
Με την κατάληψη από τον Ναπολέων των Ιονίων Νήσων, που έγιναν Γαλλική επαρχία, τον αρχικό ενθουσιασμό των κατοίκων που απελευθερώθηκαν από την τουρκική σκλαβιά διαδέχεται η απογοήτευση. Οι Γάλλοι θέλουν να καταργήσουν τον χριστιανισμό (αυτός τους εμπόδιζε) με πρόσχημα να αναστήσουν την ειδωλολατρία, ώστε να αλλοτριώσουν και να εκφραγκεύσουν το Γένος των Ελλήνων. Στόχος ήταν η δυτικοποίηση της Ελλάδας, που ήταν αδύνατο να επιτευχθεί χωρίς την εκφράγκευση της Ορθοδοξίας. Γι' αυτό αποφάσισαν ακόμα και την μεταφορά του λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνα σε αποθήκες.
Η Ευρώπη έπρεπε να διαλύσει και τον ισχυρό σύνδεσμο Ορθοδόξου μοναχισμού και Ελληνικού Έθνους, όπου το Άγιον Όρος είναι το μόνον Ορθόδοξο μέρος το οποίο διέμεινε ανόθευτο και αμίαντο από την επιβουλή της Ευρώπης. Γι' αυτό επί βασιλείας Όθωνος, που ανήκε στο παπικό δόγμα, επιχειρείται η διάλυση του Μοναχισμού. Το Άγιον Όρος απειλείται από την πολιτική της Αγγλίας και τελικά οι Βαυαροί διαλύουν όσο πιο πολλά μοναστήρια μπορούν. Ήξεραν ότι η Εκκλησία κλείνει μέσα της τον Ελληνισμό και όλη την Ανατολή.
Στόχος της εκστρατείας του Ναπολέοντα στην Ανατολή ήταν η πτώση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και η κατάλυση της Ρωμανίας-Βυζαντίου, που έβλεπαν ότι διατηρήθηκε με "αυτοκράτορα" - Γενάρχη τον Οικουμενικό Πατριάρχη, διατηρώντας στα δύσκολα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς το σχήμα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, υπηρετώντας την Μεγάλη Ιδέα ως απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών και την ένωσή τους σε μια χριστιανική επικράτεια, όπως ήταν πριν. Οι Ρωμηοί ήθελαν την ανασύσταση του ρωμαίικου, του οικουμενικού κράτους της Ρωμανίας/Βυζαντίου.
Οι εκπομπές αυτές δεν θα πουν ότι μετά την μερική απελευθέρωση, άρχισε ο πόλεμος της διπλωματίας, η αντιορθόδοξη προπαγάνδα του Διαφωτισμού. Στη δεκαετία του 1830 η δήθεν αγγλική προστασία είναι στην πραγματικότητα η ιμπεριαλιστική και αποικιοκρατική πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας που αποβλέπει στον εκδυτικισμό και τον εκπροτεσταντισμό, με πονηρές κοινωνικοπολιτικές μεταρρυθμίσεις και στην παιδεία, κυρίως δε με την εδραίωση του τεκτονισμού (μασονίας), αποβλέποντας στην δορυφοροποίηση της Ελλάδας και την πλήρη πνευματική αλλοτρίωσή της. Το τρίπτυχο "αγγλικός επεκτατισμός - προτεσταντισμός - τεκτονισμός" ήταν ότι χειρότερο υπήρχε. Από την αλληλοεξάρτηση αγγλικής και γαλλικής πολιτικής, στα πλαίσια μιας συνωμοσίας του φραγκικού (ευρωπαϊκού) κόσμου απέναντι στην Ορθόδοξη Ανατολή, η επανάσταση του ΄21 οδηγήθηκε στην πρόσδεση του νέου κράτους στο άρμα της Αγγλίας. Ήθελαν να δημιουργήσουν μια δημοκρατία δυτικού τύπου όπου τα πολιτειακά και κοινωνικά σχήματα είναι έξω από το φυσικό περιβάλλον του Ελληνισμού. Αυτή τη δημοκρατία την διακρίνει η αλλοτρίωση του ελληνικού Έθνους που κινδυνεύει να χάσει την ελευθερία του αφού θέλουν οι άνθρωποι να μην γνωρίζουν τι θα πει πατρίδα, θρησκεία, φιλότιμο, αρετή, τιμιότητα. Γι' αυτό δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στη στάση της ευρωπαϊκής ηγεσίας απέναντι στον Ελληνισμό, διότι ο άνθρωπος του ευρωπαϊκού ουμανισμού είναι αντίθετος με το Θεανθρώπινο πρότυπο της Ορθοδοξίας. Δεν σεβόντουσαν οι Δυτικοί ότι επιθυμία του Έλληνα ήταν να δομηθεί η ελληνική κοινωνία σύμφωνα με την Παράδοση του Γένους και όχι με βάση ξένες ιδεολογίες και πρότυπα. Ο Έλληνας ήθελε να μπει στην Ευρώπη με την ταυτότητά του, γιατί ο Ρωμηός, ο Ορθόδοξος Έλληνας είναι ο αληθινός Ευρωπαίος!!! Για την Ανατολή, η Ορθόδοξη πίστη δεν ήταν ιδεολογία, αλλά υπόθεση ζωής και μοναδική δυνατότητα σωτηρίας (θεώσεως). Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν και στα δύσκολα χρόνια πραγματική πατρίδα της Ρωμηοσύνης, αλλά οι ξένοι δεν θέλανε το θεμέλιο του κρατικού μορφώματος να είναι οι παραδοσιακές βυζαντινές αξίες της ελληνομάθειας και της Ορθοδοξίας, αλλά οι κοινωνικές αρχές της Γαλλικής Επανάστασης.
Επίσης, οι εκπομπές της τηλεόρασης δεν ομιλούν για τα ανθελληνικά σχέδια του πανσλαβισμού που εξορίζουν την ελληνική γλώσσα από Θράκη, Βουλγαρία, Μακεδονία, Βοσνία, Ιλλυρία κ.α., καταργούν τα ελληνικά σχολεία και ανεγείρουν σλαβικά, διαβάλουν, διώκουν και διασύρουν τους Έλληνες διδασκάλους και εμπνέουν άσπονδο μίσος κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας. Αυτά ήταν έργα τεκτόνων για να πολεμηθεί η Μεγάλη Ιδέα της αυτοκρατορίας της Ρωμηοσύνης.
Ούτε ομιλούν για τις εχθρικές βλέψεις της Ρωσίας που οι πολιτικοί της παράγγελναν "η Ρωσία να μεταβεί εις Κωνσταντινούπολιν και έπειτα καταβροχθίση υμάς και τα λοιπά εθνάρια".... Η Ελλάδα απειλείται καθαρά από την ρωσική επέκταση προς τον νότο. Όσο όλα αυτά τα εδάφη τα είχαν οι Τούρκοι δεν νοιαζόταν κανείς. Όταν ξεκίνησαν την απελευθέρωσή τους οι Έλληνες, τότε νοιάστηκαν όλοι μη τυχόν και γίνουν ελληνικά.
Η μεταπελευθερωτική ελληνική ιστορία είναι ουσιαστικά ιστορία των ξένων επεμβάσεων. Άλλοι καθόρισαν την εθνική της πορεία, το πολίτευμα, την κοινωνική οργάνωση, την εξωτερική πολιτική. Κυρίως μετά την ναυμαχία του Ναυαρίνου (1827) σημειώνεται αθρόα προσέλευση ευρωπαίων και αμερικανών Μισσιοναρίων και Ιεραποστολικών Εταιρειών του Προτεσταντισμού σύγχρονα οργανωμένων και άλλα ξενοειδή, ενάντια στη ζωή του Ελληνικού Έθνους.
Αποσιωπούν τεχνητά οι εκπομπές αυτές την ιστορική αλήθεια επειδή δεν τους συμφέρει να μαθαίνει ο κόσμος ότι η αυτοκρατορία που κατέλαβαν και σκλάβωσαν επί 450 και πλέον χρόνια οι Τούρκοι ονομαζόταν Ρωμανία και αργότερα μετονομάστηκε από τους Δυτικούς σε Βυζάντιο και οι Ρωμηοί κάτοικοί της σε Γραικούς. Ότι είχε πρωτεύουσα επί 1128 χρόνια την Κωνσταντινούπολη, είχε ελληνι(στι)κό πολιτισμό και πολίτες που είχαν συνείδηση Ορθοδόξου χριστιανού πιστού, η οποία συνέδεε όλες τις λαότητες με αυτή την πίστη στον Χριστό. Ότι σ΄αυτό το κράτος οι Ρωμαίοι έγιναν Έλληνες πολιτιστικά και οι Έλληνες έγιναν Ρωμαίοι κρατικά, και πνευματικά Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Ότι η Ρωμηοσύνη είναι η ελληνικότητα στην χριστιανική-Ορθόδοξη διάστασή της. Ριζωμένη χρονικά ήδη στην εξελληνισμένη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, που μορφοποιείται και πραγματώνεται ιστορικά στην Ρωμανία-Βυζάντιο μετά το 324 και δεν παύει να υπάρχει και μετά την Πτώση της το 1453, συνεχιζόμενη από την Ρωμαίικη Ορθόδοξη Εθναρχία.
Οι τηλεοπτικές εκπομπές αποσιωπούν το γεγονός ότι η γενιά των Ελλήνων ηρώων του '21 δεν αποκόπηκε από τους παλιούς Έλληνες. Λέγει ο Μακρυγιάννης "Γοναίγοι προπατέρες μας είναι ο Μιλτιάδης, ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης, ο Λεωνίδας, ο γέρο Σωκράτης και ο Πλάτων και όλοι οι επίλοιποι γενναίοι άνδρες.... οι νέοι Έλληνες δεν είναι μόνο απόγονοι των αρχαίων, αλλά παιδιά και των Αγίων της Ρωμηοσύνης, όλης δηλαδή της ελληνικής ιστορικής συνέχειας".
Δεν αναφέρουν εσκεμμένα ότι η Ορθοδοξία ήταν και είναι η πνευματική παράδοση των Ελλήνων, ότι η ελληνική αρχαιότητα συνεχίζεται μέσα στην Ορθοδοξία των Αγίων Πατέρων και Μητέρων του Γένους. Ότι η Ορθοδοξία είναι η πατριδοφύλακας του Ελληνισμού που προασπίζεται τη γεωγραφική και προ πάντων την πνευματική ταυτότητα της πατρίδας καί ότι το Ελληνικό Έθνος θεωρείται ο περιούσιος λαός.
Στρατής Ανδριώτης

* Βιβλιογραφία: "ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΟΣ" του π. Γεωργίου Μεταλληνού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: