4 Δεκεμβρίου 2021

Η Ευρώπη ας κάνει το σταυρό της και ας επιστρέψει στον Ορθόδοξο δρόμο του Χριστού.

 


Ή Ευρώπη ας κάνει το σταυρό της και ας επιστρέψει στο δρόμο του Χριστού. Ας προσευχηθεί  στην Παναγία, ας θυμηθεί τούς δώδεκα αποστόλους και τότε τα λέπια από τα μάτια της θα πέσουν. Θα γίνει πάλι όμορφη όπως ήταν πριν από χίλια χρόνια. Θα γίνει πάλι Ορθόδοξη Ευρώπη. Θα γίνει και αυτή ευτυχισμένη και εμείς μαζί της.
Θα χαρούνε μαζί της οι δακρυσμένοι λαοί της Ευρώπης και θα ψάλλουνε μαζί τον αιώνιο ύμνο στο Θεό: Άγιος, άγιος, άγιος, Κύριος Σαβαώθ, πλήρης ό ουρανός και ή γη της δόξης Σου. Αμήν.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ,

«Ουδέν μίσος έχουμε με τους αδελφούς Χριστιανούς της Δυτικής Εκκλησίας, αλλά θέλουμε την αγάπη και επιθυμούμε και εμείς την ένωση περισσότερο από εσάς. Είναι έτοιμη δε, με ανοιχτές τις αγκάλες, η Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία, να δεχθεί όλα τα παιδιά της και να γίνουμε «Μία Ποίμνη» υπό ένα και τον αυτόν «Ποιμένα», τον Δεσπότη Χριστό, αρκεί να αφήσετε τις διαφορές, που μόνοι σας δημιουργήσατε, οι οποίες είναι οι εξής:...

Το Εωσφορικό και δόλιο «Πρωτείο» του Πάπα Ρώμης, που στηρίζεται στο ψέμα... Το «Αλάθητον» του Πάπα Ρώμης, που τον κάνει ανώτερο από τις Ιερές Συνόδους.Το filioque (φιλιόκβε) δηλαδή την προσθήκη που εκάματε στο Σύμβολο της Πίστεως «Ότι το Πνεύμα το Άγιον εκπορεύεται και εκ του Υιού», Το «ράντισμα» που κάνετε στη Δυτική Εκκλησία, αντί για το «Βάπτισμα» με τρείς καταδύσεις το οποίο κάνει η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία... Την Θεία Λειτουργία που κάνετε με άζυμο άρτο. Ενώ η Ορθοδοξία κάνει με ένζυμο. Στους πιστούς δεν μεταδίδετε το Σώμα και Αίμα του Χριστού, αλλά τους δίνετε «Όστιες».... Δέχεσθε το «καθαρτήριο (πουργατόριον) πυρ». Ότι δηλαδή, μετά θάνατον εκτός από τον Παράδεισο και την Κόλαση, υπάρχει τρίτη κατάσταση για τις ψυχές...  Εισαγάγατε αγάλματα στις εκκλησίες κατ’ απομίμηση των αρχαίων ειδώλων. Και πολλές άλλες διαφορές δημιούργησε η Δυτική Εκκλησία, ώστε να αποκοπεί μόνη της από την Ανατολική Ορθοδοξία… Αλλ’ εάν θέλετε αφήστε όλες τις κακοδοξίες σας και ενσωματωθείτε με την Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν της Ορθοδοξίας, από την οποία αποσχισθήκατε και αποκοπήκατε μόνοι σας».

απόσπασμα Λόγου του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου ΣΤ΄ (+1881)

 

* Δεν ξεχνάμε την 4η Σταυροφορία καθώς και τον σκοτεινό ρόλο των Παπικών στην ιστορία της πτώσεως της Πόλης.

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους παπικούς το 1204 αδυνάτισε την πόλη, και την έκανε αργότερα εύκολο θύμα για τους Τούρκους. Να τι διαδραματίσθηκε με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Λατίνους της Τέταρτης Σταυροφορίας:... η χωρίς οίκτο λεηλασία και απογύμνωση της Κωνσταντινουπόλεως από όλα της τα πλούτη. Όσοι τολμούσαν να αντισταθούν εσφάζοντο επί τόπου. Δεν έμεινε παλάτι, αρχοντικό εκκλησία μεγάλη ή μικρή, μοναστήρι, χαμοκέλα, που να μην υποστεί φρικώδη λεηλασία. Ιδίως τους προσέλκυσε ο μυθικός πλούτος της Αγίας Σοφίας. Μπήκαν μέσα στον Ιερό Ναό με άλογα και μουλάρια που λέρωναν με τις κοπριές τους το μαρμάρινο δάπεδο. Και άρχισαν με φρενιτιώδη ταχύτητα να ξηλώνουν και να παίρνουν τα πάντα: από άγια δισκοπότηρα, ευαγγέλια, ιερά άμφια, άγιες εικόνες, την Αγία Τράπεζα, και το ασημένιο εικονοστάσιο του Τέμπλου, (αφού προηγουμένως το έκαναν κομμάτια), μανουάλια, πολυκάνδηλα, μέχρι και κουρτίνες.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της λεηλασίας μια Γαλλίδα πόρνη ανεβασμένη στον πατριαρχικό θρόνο χόρευε άσεμνα μισόγυμνη και τραγουδούσε. Ούτε οι τάφοι των Αυτοκρατόρων γλύτωσαν: συλήθηκαν όλοι, ενώ τα λείψανα πετάχτηκαν εδώ κι εκεί... καταστράφηκαν αναρίθμητα έργα τέχνης: τόσο της κλασσικής αρχαιότητας  όσο και της βυζαντινής περιόδου, τα οποία κομμάτιαζαν για να αφαιρέσουν το χρυσό, το ασήμι και τους πολύτιμους λίθους... Μεθυσμένοι από τη νίκη τους οι Δυτικοί περιγελούσαν τους νικημένους... Το πιο τραγικό από όλα ήταν όμως ότι ολόκληρος ο γυναικείος πληθυσμός της Κωνσταντινουπόλεως, αδιακρίτως ηλικίας ή ιδιότητας (μοναχές) υποβλήθηκε στην τρομερή διαδικασία του βιασμού. Τότε ακριβώς εσφάγησαν οι περισσότεροι από τους άρρενες κατοίκους: διότι στην προσπάθειά τους οι πατεράδες και οι σύζυγοι να διαφυλάξουν την τιμή των θυγατέρων και των συζύγων έπεσαν θύματα των αποχαλινωμένων Δυτικών. Βόγκηξε η Κωνσταντινούπολη από τον ατελείωτο βιασμό. Δεν περιγράφονται τα μαρτύρια που υπέστησαν οι κάτοικοι επί τρεις συνεχείς ημέρες, διότι τους βασάνιζαν απάνθρωπα για να τους αποκαλύψουν τα μέρη όπου είχαν κρύψει χρυσά και αργυρά νομίσματα και κυρίως τιμαλφή. Μόνο όταν κορέστηκε η δίψα τους για αρπαγή, αίμα και γενετήσιες απολαύσεις, ησύχασαν. Κατόπιν συγκέντρωσαν  όλη τη λεία και την έθεσαν υπό την φύλαξη των ευγενών.

 

* Επίσης δεν περνάει απαρατήρητο ότι το Βατικανό θέλει να ενώσει το σύνολο του χριστιανικού κόσμου υπό την εποπτεία του, και εργάζεται επιμελώς για την διάλυση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δημιουργώντας τις δικές του Ουνιτικές Εκκλησίες, σε πεδίο προσηλυτισμού των Ορθόδοξων προς την Ουνία του Βατικανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: