12 Νοεμβρίου 2021

Ποιος θα διδάξει στα παιδιά σεξουαλική αγωγή;

 Κάποιοι επιθυμούν να "επιβάλλουν" τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε παιδιά και μάλιστα στην ευαίσθητη ηλικία των 5, 6, 7 ετών, με το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης "Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις", που βραβεύθηκε από τον διεθνή οργανισμό WAS (παγκόσμια ένωση σεξουαλικής υγείας) ο οποίος υποστηρίζει την αντισύλληψη, τις εκτρώσεις, την ομοφυλοφιλία κλπ και έχει χρυσό χορηγό την περιβόητη IPPF, γνωστή για τις εκατοντάδες χιλιάδες εκτρώσεις που πραγματοποιεί ετησίως, για εμπόριο οργάνων και ιστών εκτρωμένων βρεφών, διακίνηση και σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών.

Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό, με προοπτική να επιβληθεί υποχρεωτικά στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά. Ήδη πολλοί γονείς διαφωνούν. Στην Κρήτη υπάρχει και προσφυγή γονέων στη δικαιοσύνη για βλάβες στο παιδί του από το πρόγραμμα που διδάχθηκε στο Νηπιαγωγείο.
Το κάθε παιδάκι έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία, το δικό του χαρακτήρα και το δικό του βαθμό ωριμότητας, αλλά και τα δικά του ενδιαφέροντα. Πως είναι δυνατόν, να φορτώνουμε τα αθώα παιδάκια με γνώσεις, που σε αυτήν την ηλικία δεν τις χρειάζονται, και να έρχονται ακατάλληλοι άνθρωποι (ούτε καν ειδικοί-παιδοψυχολόγοι) να "απαντούν" σε ερωτήματα που στην πλειοψηφία τους τα νήπια ή τα πρωτάκια δεν έχουν καν σκεφτεί.
Ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος έλεγε: "Ποιος θα διδάξει στα παιδιά σεξουαλική αγωγή; Συγνώμη, όταν μπαίνει ο Φυσικός στην τάξη, έχει σπουδάσει Φυσική. Ο Χημικός, Χημεία. Ποιος σπούδασε σεξ και είναι ειδικός; Και ποιος καθηγητής (σ.σ. νηπιαγωγός ή δάσκαλος) θα την διδάξει αυτή την ειδικότητα; Είναι παράλογο, γιατί ο καθένας θα κατεβάζει, συγνώμη, τα δικά του σεξουαλικά βίτσια στα παιδιά μας...."
Σε νηπιαγωγείο της Κρήτης, "εκπαιδευτικοί" του "προγράμματος" Φρίξος, έβαλαν νήπια και ζωγράφισαν ένα κορίτσι και ένα αγόρι και μέσα σ' αυτά ζωγράφισαν και τα αντίστοιχα γεννητικά όργανα... Και αναρωτιόμαστε: Ποιος γονέας θα έδειχνε στο 5χρονο παιδί του γυμνά γεννητικά όργανα (έστω σε σκίτσο), πόσο μάλλον να το προτρέψει να τα ζωγραφίσει;
Πως μπορούμε να επιτρέπουμε σε οποιονδήποτε να πονηρεύει τα παιδιά μας, και μετά να προσπαθούμε να τους διδάξουμε το ήθος, τις αξίες, τις αρετές, την πνευματική ζωή;
Οι παιδαγωγικοί στόχοι της UNESCO για την σεξουαλική αγωγή σε παιδιά ηλικίας 5-8 ετών, είναι μεταξύ άλλων ότι "το άγγιγμα του σώματος μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα απόλαυσης" και εξηγεί ότι ο αυνανισμός είναι η πράξη όπου αγγίζουμε και τρίβουμε τα γεννητικά μας όργανα. Η δε κ. Γερούκη επεξηγεί ότι η παιδική σεξουαλικότητα αποσκοπεί στην ανάγκη του παιδιού να εξερευνήσει πηγές απόλαυσης, τόσο στο αισθησιακό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο.... Τα σχόλια δικά σας!
Οι υπέρμαχοι τέτοιων προγραμμάτων λοιδωρούν κατ' εξακολούθηση τον εκκλησιαστικό χώρο και τον χαρακτηρίζουν "οπισθοδρομικό" επειδή αντιδρά σε όλα αυτά. Όμως, δεν κατανοούν όλοι αυτοί, ότι η Εκκλησία εξετάζει τη σεξουαλικότητα του ανθρώπου ως απόρροια της αγάπης του ανδρογύνου. Δεν την υποτιμά τοποθετώντας την στο επίπεδο των βιολογικών αναγκών.
Σωματεία σε όλη την Ελλάδα αντιδρούν και καλούν τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων και τους Εκπαιδευτικούς να μην αποδεχθούν και να αντιδράσουν στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος στα σχολεία.
Βιβλιογραφία: "Ελληνορθόδοξη πολύτεκνη οικογένεια" (Τεύχος 164 - σελ. 7-9)

Δεν υπάρχουν σχόλια: