30 Μαρτίου 2021

Τι διδάσκουν οι Τούρκοι στα σχολεία τους για το 1821;

 Μέχρι σήμερα οι Τούρκοι ακόμα και στα σχολικά βιβλία τους διδάσκουν ότι ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ υπήρξε ένας αγνώμων προδότης για την Υψηλή Πύλη των Τούρκων. Ότι αυτός και οι παπάδες, δηλαδή η Εκκλησία, υπήρξαν οι αίτιοι για την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία σήμανε και την αρχή του τέλους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας!

Και εδώ στην Ελλάδα κατηγορείτε ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ από αθέους ότι «αφόρισε» την επανάσταση του ‘21, αν καί ήταν ο πρώτος που οδηγήθηκε από τους Τούρκους στο θάνατο και ο απαγχονισμός του είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο «αφορισμός» ήταν εικονικός για να σταματήσουν οι Τούρκοι τις σφαγές αμάχων Ελλήνων. Η απόφαση των Τούρκων που οδήγησε τον Πατριάρχη στην κρεμάλα έγραφε: “…ου μόνον δεν εγνωστοποίησε ουδ’ ετιμώρησε τους απλούς ανθρώπους… αλλά αυτός ο ίδιος μετέσχε κρυφίως ως αρχηγός της επαναστάσεως".
Οι Τούρκοι ήταν απόλυτα πεπεισμένοι για την πλαστότητά του "αφορισμού" και για την ενεργή ανάμειξη του Πατριάρχη στην Επανάσταση. Αυτό φανερώνει το σουλτανικό έγγραφο της θανατικής καταδίκης του, το οποίο κόλλησαν στο στέρνο του: «Ο άπιστος Πατριάρχης των Ελλήνων αδύνατον να θεωρηθεί αλλότριος των στάσεων του Έθνους του…».
• Αυτά για τους απιστούντες…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: