25 Φεβρουαρίου 2021

Παπά Φώτης, ο δια Χριστόν σαλός.

 


Πολλά θαυμαστά αποκαλύπτονται για τον παπά Φώτη, τον δια Χριστόν σαλό της Λέσβου.

 Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου έχει κάνει εξαιρετική προσπάθεια αναδεικνύοντας πολλά σημεία από την βιωτή του διά Χριστόν Σαλού.

* Διηγείται ότι κάποτε στο νησί της Λέσβου όπου ζούσε ο παπά Φώτης τον χτύπησε σοβαρά ένα αυτοκίνητο. Οι επιβαίνοντες στο αμάξι νόμιζαν ότι τον σκότωσαν και τον εγκατέλειψαν. Το πρωί όταν βγήκαν από το σπίτι τους, είδαν τον παπά Φώτη να κοιμάται έξω από την αυλή τους.

 

* Μια άλλη κυρία πήρε τηλέφωνο τον π. Θεμιστοκλή να του ζητήσει συγγνώμη γιατί μια φορά που τον άκουσε στο ραδιόφωνο να μιλάει για τον παπά Φώτη, τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αναδείξει άλλον έναν Άγιο. Και του ζητούσε συγνώμη διότι λίγες μέρες αργότερα η κόρη αυτής της γυναικός που δουλεύει στα διόδια Θεσσαλονίκης-Αθηνων είδε να σταματάει ένα παράξενο αυτοκίνητο για να πληρώσει, που μέσα ήταν ένας ηλικιωμένος Ιερέας που φαινόταν ότι δεν οδηγούσε, αφού το αμάξι δεν είχε τιμόνι και το μπροστινό μέρος ήταν γεμάτο εικόνες. Ρώτησε την κοπέλα των διοδίων τι κάνει η μητέρα της και της έδωσε μια φωτογραφία για να την δώσει σε εκείνη. Πράγματι, όταν η κοπέλα διηγήθηκε αυτό το συμβάν στη μητέρα της και έδωσε την φωτογραφία, διαπίστωσε ότι ήταν ο παπά Φώτης ο οποίος είχε κοιμηθεί από το 2010!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: