18 Ιανουαρίου 2021

Ο Μέγας Αλέξανδρος και οι... πόρνοι της εποχής μας.


Κάποια αρρωστημένα μυαλά, που χωρίς να έχουν καμία απολύτως σχέση με την ιστορία, παραμερίζουν σπουδαίους ιστορικούς και φιλόλογους που έφαγαν όλη τη ζωή τους ερευνώντας, και έρχονται τώρα αυτοί οι ψυχανώμαλοι τύποι με περίσσια αυθάδια να χαρακτηρίσουν τον Μέγα Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο, έχοντας ως μοναδική "πηγή" τα του εαυτού τους ανώμαλα βίτσια....
Ανίδεοι και κακοήθεις ξεστομίζουν ξεδιάντροπα λόγια για τον Μεγάλο αυτοκράτορα, βασιλιά, συνάμα και στρατηλάτη και στρατιώτη, που σε ηλικία μόλις 20 ετών ανέλαβε τα ηνία της χώρας, που ήταν διαιρεμένη σε πόλεις που μισιούνταν και πολεμιοντουσαν αναμεταξύ τους, Έλληνες με Έλληνες, και κατάφερε ο Μέγας Αλέξανδρος με το καλό αλλά και με το κακό όπου χρειάστηκε (Θήβα) να τους ενώσει (πλην Λακεδαιμονίων) και να οργανώσει μια 10ετη εκστρατεία κατά των Περσών και να τους κατατροπώσει, οι οποίοι Πέρσες είχαν κατακτήσει επί πολλά χρόνια πολλές πόλεις ελληνικές, καθώς και ένα μεγάλο μέρος της Ασιατικής ηπείρου, καταδυναστευοντας τον κόσμο.
Σχετικά με τις ομοφυλοφιλικές κατηγορίες κατά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μερικά περιστατικά που αναφέρουν μεγάλοι ιστορικοί, αποδεικνύουν την απέχθεια που είχε προς αυτό το αμαρτωλό πάθος. Το να είναι εγκρατής στον έρωτα, στην διατροφή κ.α. ήταν απόρροια της παιδείας που έλαβε από τον Αριστοτέλη κ.α. σοφούς διδασκάλους. Κατ' αρχάς σεβόταν την γυναίκα του άλλου. Παρότι ήταν βασιλιάς και θα μπορούσε να έχει όποια γυναίκα ήθελε, όταν αιχμαλώτισε την μητέρα (πέθανε 5 ημέρες μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την στεναχώρια της), την γυναίκα και τις κόρες του Πέρση Δαρείου, δεν τις ακούμπησε κανείς. Και όταν πέθανε η ετοιμόγεννη γυναίκα του Δαρείου, λυπήθηκε και την έθαψε με βασιλικές τιμές!
Όταν κάποιο βράδυ, του πήγαν στη σκηνή του μια παντρεμένη γυναίκα, κρυφά από τον άνδρα της, για να κοιμηθεί μαζί του, ο Μέγας Αλέξανδρος αρνήθηκε και τους επέπληξε επειδή ήθελαν να τον κάνουν μοιχό όπως τους είπε.
Μια άλλη φορά, του πήγαν "δώρο" στη σκηνή του, δύο ομοφυλόφιλους και εκείνος τους έδιωξε όλους κακήν κακώς, και αναρωτιόταν στους αυλικούς του αν έχει δώσει τέτοια δικαιώματα και του φέρνουν τέτοιους ανθρώπους.
Πολλά παρόμοια περιστατικά δείχνουν την αποστροφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς την ανηθικότητα, που όμως δεν έπεισαν τους ανώμαλους και μάλιστα σε μία υπερπαραγωγή ξένης ταινίας για τον Μέγα Αλέξανδρο, σε κάποιο σημείο ο φαντασιόπληκτος σκηνοθέτης, τον δείχνει να φιλιεται με τον παιδικό του φίλο τον Ηφαιστείωνα, που ήταν σαν αδέρφια και συμπολεμούσαν χρόνια στην πρώτη γραμμή.
Εκτός αυτών κ.α. ιστορικών πηγών, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν μπορεί έναν ήρωα, που έγραψε το μεγαλύτερο έπος της ελληνικής ιστορίας, να τον κατηγορούν κάποια "ανθρωπάκια". Ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή με το θάρρος και την γενναιότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και να είναι αήττητος σε όλες τις μάχες. Απλούστερα, δεν μπορεί ένας στρατηλάτης που το σώμα του ήταν καταπληγωμένο από τους τραυματισμούς να είναι σαν και αυτούς τους διεστραμμένους ψυχή τε και σώματι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: