21 Δεκεμβρίου 2020

Τι έχει τραβήξει ο ελληνισμός......

 Τι δεινά, δοκιμασίες και πειρασμούς έχουν περάσει οι πρόγονοι μας σε τούτους τους τόπους που ζούμε!

Βλέποντας σήμερα την προκλητικότητα γειτονικών λαών, τον οικονομικό και πνευματικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κατά της Ελλάδας διάφορα ξένα κέντρα εξουσίας για να την καθυποτάξουν, καθώς και τα εσωτερικά προβλήματα και την φαγωμάρα που προκαλούν κυρίως οι πολιτικές παρατάξεις και τα οργανωμένα συμφέροντα αφελληνισμενων εξωμοτών, πρέπει να μας παρηγορούν, τρόπον τινά, τα πάθη και τα μαρτύρια που έχει περάσει αυτή η χώρα, ο Ελληνισμός, η Ρωμηοσύνη, η Ορθοδοξία, που στο διάβα των αιώνων δεν ησύχασαν ποτέ.
Από τον 4ο αιώνα που η Κωνσταντινούπολη έγινε η πρωτεύουσα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ουσιαστικά παραδόθηκε στους Έλληνες που εκχριστιανίζονταν για να συνεχίσουν εκείνοι την ιστορική πορεία της, η Ρωμηοσύνη δέχτηκε πολλές επιθέσεις και πολέμους, είχε αναρίθμητους εχθρούς, σε σημείο που να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει στον κόσμο άλλο Γένος ή χώρα που να έχει δεχθεί τόσες πολλές επιθέσεις από λαούς που εκπολιτιστηκαν και ευεργετηθηκαν από τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες των Ελλήνων. Απορίας άξιον είναι το πώς άντεξε ο Ελληνισμός μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα έχθρας, μίσους και βαρβαρότητας.
Τον 4ο αιώνα εχθρεύονται την ελληνορθόδοξη πλέον αυτοκρατορία και της επιτίθενται Φράγκοι, Βησιγότθοι, Σαρμάτες, Πέρσες, Αλαμάνοι, Αλανοί, Κουάδοι, Γερμανοί, Οστρογότθοι, Ούνοι.
Τον 5ο αιώνα, Ούνοι, Βάνδαλοι, Βησιγότθοι, Σαρακηνοί, Πέρσες.
Τον 6ο αιώνα, Σλάβοι, Οστρογότθοι, Βάνδαλοι, Πέρσες, Λομβαρδοί, Άβαροι.
Τον 7ο αιώνα, Πέρσες, Άβαροι, Άραβες, Λομβαρδοί, Σλάβοι, Βούλγαροι.
Τον 8ο αιώνα, Άραβες, Βούλγαροι.
Τον 9ο αιώνα, Άραβες, Βούλγαροι, Σλάβοι, Ρώσοι.
Τον 10ο αιώνα, Άραβες, Βούλγαροι, Ρώσοι, Σέρβοι, Χάζαροι.
Τον 11ο αιώνα, Άραβες, Βούλγαροι, Σέρβοι, Χάζαροι, Ρως, Πετσενεγκοι, Νορμανδοί, Σελτζούκοι, Μαγυαροι, Ούζοι.
Τον 12ο αιώνα, Σελτζούκοι, Ούγγροι, Σέρβοι, Πετσενεγκοι, Τούρκοι, Σταυροφόροι, Ενετοί, Βούλγαροι.
Τον 13ο αιώνα, Σταυροφόροι, Βούλγαροι, Σελτζούκοι, Λατίνοι, Οθωμανοί Τούρκοι, Σέρβοι.
Τον 14ο αιώνα, Καταλανοί, Ιωαννίτες ιππότες, Οθωμανοί Τούρκοι, Σέρβοι.
Τον 15ο αιώνα, οι Οθωμανοί Τούρκοι κατέλαβαν και σκλάβωσαν την αυτοκρατορία και έτσι ησύχασαν όλοι. Τους Τούρκους από τότε δεν τους ενόχλησε και δεν τους επιτέθηκε κανένας, λες και το ζητούμενο όλων ήταν το να μην υπάρχουν Έλληνες!
Ακόμα και όταν ελευθερώθηκε η Ελλάδα, ποτέ δεν την άφησαν ήσυχη. Είναι γνωστά τα ύπουλα χτυπήματα κατά του Ελληνισμού από την Βαυαροκρατία, την φραγκεμενη Δύση, τις κατοχές καί τους διωγμούς Βουλγάρων, Τούρκων, Γερμανών, Ιταλών, την μασονοκρατια που καταδυναστεύει τη χώρα και τον Σιωνιστικό Εβραϊσμό σε πολλές περιπτώσεις πίσω από όλα.
Είναι απίστευτο όλο αυτό που συμβαίνει με την χώρα μας, καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, όπου πορεύεται μαρτυρικά ανά τους αιώνες, υπομένοντας ανυπωτα πάθη που δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό.
Όλα αυτά ας μας παρηγορούν και ας μας δίνουν δύναμη και ελπίδα ότι με την βοήθεια του Θεού θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις κρίσεις, τις προκλήσεις, τον φανατισμό, την κακία και τον παραλογισμό των ανθρώπων.
Στρατής Ανδριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: