30 Νοεμβρίου 2020

Η Αγία Αικατερίνα και οι συκοφάντες του Χριστιανισμού.

 Δύο σημεία από τον θαυμαστό βίο της Aγίας Αικατερίνης.

Η ασυγκρίτου κάλλους και ομορφιάς Αγία είχε σπουδάσει στις σχολές της εποχής της φιλοσοφία, ρητορική, ποίηση, μουσική, μαθηματικά, αστρονομία και ιατρική... μαθαίνοντας Όμηρο, Βιργίλιο, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Ιπποκράτη, Γαληνό κ.α.
Αυτό για όσους πολεμούν τον χριστιανισμό διαδίδοντας ψευδώς ότι οι χριστιανοί δεν ήθελαν τον ελληνικό πολιτισμό. Όλοι οι Μεγάλοι Άγιοι της Ορθοδοξίας είχαν ελληνική παιδεία. Οι χριστιανοί είναι αυτοί που έφεραν και διατήρησαν απαράλλακτο έως τις ημέρες μας τον ελληνικό πολιτισμό. Αντιθέτως, όσοι αρνιόντουσαν τον Χριστό, αλλαξοπιστούσαν, τούρκευαν, φράγκευαν κλπ. για να έχουν προνόμια και γινόντουσαν πολέμιοι της Ελλάδας.
Οι Χριστιανοί διατηρούν μέχρι και σήμερα και χρησιμοποιούν καθημερινά την αρχαία ελληνική γλώσσα και γραφή στις ακολουθίες τους. Ενώ οι δήθεν "λάτρεις" του αρχαίου πολιτισμού σήμερα μιλάνε κορακίστικα......
Δεύτερο σημείο είναι η εκπληκτική ομολογία της χριστιανικής πίστης από την Αγία ενώπιον του αυτοκράτορα που είχε καλέσει 150 λόγιους ρήτορες της εποχής, για να αντικρούσουν την Αγία και όλοι τους έμειναν κατάπληκτοι και άφωνοι από τα λόγια και τα επιχειρήματα της Αγίας, οι οποίοι στο τέλος απάντησαν στον Αυτοκράτορα ότι «ουκ έχομεν αντιθείναι» και όταν έκλεισαν την Αγία 12 ημέρες στη φυλακή, εκεί την επισκέφθηκε η Αυγούστα Φαυστίνα, μαζί με ένα σπουδαίο στρατηγό, τον Πορφυρίωνα, μαζί με 200 στρατιώτες του, και κατηχήθηκαν από την Αγία και πίστεψαν όλοι στον Χριστό και μαρτύρησαν μαζί με την Αγία.
Βλέπουμε πόσο εύκολα όλοι αυτοί οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι πίστεψαν στον Χριστό αψηφώντας από την πρώτη στιγμή ακόμα και τον θάνατο. Σε αντίθεση με την εποχή μας, που οι άνθρωποι αρνούνται εύκολα την Αλήθεια. Δεν θέλουν από εγωισμό να ακούσουν καν για τον Χριστό, ακούγοντας καθημερινά ένα σωρό ανούσια πράγματα, ενώ οι 150 ρήτορες πίστεψαν στον Χριστό χωρίς να φοβούνται τον θάνατο και θανατώθηκαν δια πυρός, η βασίλισσα, η γυναίκα του ίδιου του βασιλιά πίστεψε και αυτοί και θανατώθηκε δια ξίφους, όπως ο στρατηλάτης και οι 200 στρατιώτες του.
Και ο "άλλος" σήμερα βρίσκει ένα σωρό προφάσεις για να είναι μακρυά από τον Θεό, μόνο και μόνο για να κάνει το δικό του, παρασυρμένος από πλάνες και ψευτοϊδεώδη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: