11 Αυγούστου 2020

Οι διώξεις των Χριστιανών στην Κίνα.

 Την ώρα που άπαντες επιδιώκουν με κάθε τρόπο να αποδεχθούμε τη συμβίωση με όποιον Ασιάτη, Αφρικανό, Βαλκάνιο, ή Καυκάσιο μπαίνει παράνομα στην χώρα μας, στην Κίνα των 1,4 δισ. κατοίκων που πιστεύουν στον Κομφούκιο, στον Ταοϊσμό, το βουδισμό κλπ, διαδίδεται αλματωδώς ο Χριστιανισμός, εκτιμώντας ότι οι Χριστιανοί ξεπερνούν τους 70 εκατομμύρια, από τους οποίους αρκετοί είναι και οι Ορθόδοξοι.

Ωστόσο το κινεζικό ολοκληρωτικό καθεστώς διώκει συστηματικά τους Χριστιανούς με μια αντιχριστιανική εκστρατεία. Καταστρέφει Σταυρούς, καίει Βίβλους, αντικαθιστά τις εικόνες του Χριστού με φωτογραφίες του προέδρου Σι Τζινπινγκ, κλείνει ή κατεδαφίζει Εκκλησίες, αναγκάζει τους Χριστιανούς να υπογράφουν έγγραφα που αποκηρύσσουν την πίστη τους, απαγορεύει τους νέους κάτω των 18 ετών να πηγαίνουν στην Εκκλησία, απαγορεύουν τις χριστιανικές κατασκηνώσεις, τα κατηχητικά, οι μαθητές στα σχολεία απαγορεύεται να λένε ότι είναι Χριστιανοί, απειλούμενοι ότι όσοι είναι Χριστιανοί δεν θα αποφοιτήσουν. Το κομμουνιστικό καθεστώς έχει εγκαταστήσει κάμερες στις Εκκλησίες, ώστε να καταγράφουν ποιοί μπαίνουν στους Ναούς και οι Εκκλησίες που αρνούνται να βάλουν κάμερες απειλούνται με κλείσιμο και οι Ιερείς φυλακίζονται. Επίσης απαγορεύονται οι γνωστές διαδικτυακές υπηρεσίες, αναστέλλονται οι ηλεκτρονικές πωλήσεις βιβλίων και προσπαθούν να μεταφράσουν και να παραποιήσουν όπως εκείνοι θέλουν τη Βίβλο ώστε να παραπέμπουν τους χριστιανούς στον κινεζικό κομμουνισμό.
Όλα αυτά τα αδιανόητα συμβαίνουν στον 21ο αιώνα σε μια αχανή, ανεπτυγμένη χώρα.
Και μην ξεχνάμε ότι και στη Τουρκία απαγορεύεται και διώκεται η ελεύθερη έκφραση της χριστιανικής πίστης πολλών Τούρκων οι οποίοι ζουν ως κρυπτοχριστιανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: