27 Απριλίου 2020

Ε, όχι και Ταλιμπάν…..


Είναι κάτι «τύποι» μπερδεμένοι και πλανεμένοι από κάθε λογής ψευτοθεωρίες, οι οποίοι πολεμούν τον χριστιανισμό, αν και σχεδόν όλοι φέρουν ονόματα και επίθετα χριστιανικά, κάτι που μαρτυρεί ότι έχουν γονείς και προγόνους χριστιανούς, που δεν τους σέβονται, αρνούμενοι και προδίδοντας τα ιδανικά τους, λες και από όλες τις αμέτρητες γενεές των προγόνων τους που διαφύλαξαν την ελληνικότητα και την χριστιανική πίστη, μόνο εκείνοι του 21ο αιώνα ήταν οι «ξύπνιοι» που αρνήθηκαν τον Χριστό, ενώ οι άλλοι όλοι από το γενεαλογικό τους δέντρο ήταν οι χαζοί…. Αν και έχουν ονομασίες Αγίων ή παπάδων (Παπαγεωργίου, Παπαβασιλείου, Παπακωνσταντίνου κ.α.), δικαιολογούνται με προχειρότητες ότι: «δεν με ρώτησαν όταν με βάπτισαν», λες και έπρεπε να τους ρωτήσουν πριν τους γεννήσουν, πριν τους ταΐσουν, πριν τους αλλάξουν πάνα, πριν τους στείλουν σχολείο…..

Τώρα τελευταία, πολεμώντας με μίσος την πίστη των Πατέρων και των Μητέρων τους, χρησιμοποιούν την βρισιά «χριστιανοταλιμπάν» για να χαρακτηρίσουν τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, οι οποίοι δεν διέπραξαν ΠΟΤΕ αυτά που πράττουν οι φανατικοί ισλαμιστές και καμαρώνουν δείχνοντας τα εγκλήματα που διαπράττουν για χάριν ενός δήθεν ιερού πολέμου, δηλώνοντας το μίσος που τρέφουν κατά παντός μη μουσουλμάνου. Ούτε ΠΟΤΕ οι Ορθόδοξοι διέπραξαν όσα έκαναν οι παπικοί, των οποίων υπήρξαμε θύματα. Η μακραίωνη πορεία της Ορθοδοξίας είναι μαρτυρική. Υπέστη διωγμούς, λυσσαλέες μάχες, βιαιότητες, λεηλασίες, εμπρησμούς, κλοπές, μαρτυρικούς θανάτους, σκλαβιές, οι οποίες συνεχίζονται έως και σήμερα σε πολλά μέρη του κόσμου.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία ούτε διωγμούς έκανε ποτέ, ούτε σκλάβωσε κανέναν, ούτε στρατό είχε, ούτε πολέμους δημιούργησε. Είδατε ποτέ τους χριστιανούς (ακόμα και παιδιά) να ζωστούν οργανωμένοι εκρηκτικά και να ανατινάζονται σκοτώνοντας αθώους ανθρώπους, εν ονόματι του Χριστού; Είδατε ποτέ τους χριστιανούς να μπαίνουν ένοπλοι σε δημόσιους χώρους και να πυροβολούν αδιακρίτως, φωνάζοντας ότι ο Θεός τους είναι μεγάλος; Είδατε ποτέ χριστιανούς να ρίχνουν αεροπλάνα πάνω σε κτίρια και να σκοτώνουν χιλιάδες αθώους ανθρώπους; Είδατε ποτέ χριστιανούς να αποκεφαλίζουν στη σειρά ανθρώπους που πιστεύουν σε άλλη θρησκεία; Είδατε ποτέ χριστιανούς να διώκουν στη χώρα τους αλλοθρήσκους; Είδατε ποτέ χριστιανούς να πηγαίνουν σε κέντρα αποτοξίνωσης για να τους βγάλουν από την ψυχή τους το θρησκευτικό μίσος και την κακία;
Στην αιτιολόγηση της βρισιάς «χριστιανοταλιμπάν», αναφέρονται σε ανυπόστατα, ανύπαρκτα, ψεύτικα και προπαγανδιστικά στοιχεία τα οποία αποδίδουν στους Ορθοδόξους, αν και όσα έχουν συμβεί τα διέπραξαν οι ειδωλολάτρες και οι παπικοί, που αποτελούν αίρεση του χριστιανισμού και ουδεμία σχέση έχουν με την Ορθοδοξία, η οποία έχει στις τάξεις της Μάρτυρες διωγμών ειδικά τους 3 πρώτους χριστιανικούς αιώνες που ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια, καθώς και πολλοί άλλοι ανά τους αιώνες που μαρτύρησαν έως και σήμερα, καταγεγραμμένοι με ακριβή στοιχεία που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από οποιονδήποτε π.χ. τα μαρτύρια των Αγίων Δημητρίου, Γεωργίου, Μηνά, Προκοπίου, Αικατερίνης, Βαρβάρας κ.α πολλών, οι οποίοι μνημονεύονται καθημερινά στις Ακολουθίες και στα συναξάρια τους από την Εκκλησία, τιμώνται και εορτάζονται πανηγυρικά από τους παλαιούς χρόνους. Τα θύματα από τους Ορθοδόξους που ψευδώς επικαλούνται, ποιος τους ξέρει ονομαστικά έναν – έναν; Ποιος τους τιμά; Εδώ τους ίδιους τους γονείς τους δεν τιμούν και δεν σέβονται, τους έπιασε τώρα η ευαισθησία για ανύπαρκτα εγκλήματα.
Αντ’ αυτών οι χριστιανομάχοι παραποιούν τα ιστορικά στοιχεία για να αποδείξουν στον εαυτό τους και να φέρουν στην δαιμονική πλάνη τους όσους μπορέσουν, λέγοντας και γράφοντας ότι οι χριστιανοί έχουν κάνει διώξεις επικαλούμενοι κατευθυνόμενα σχεδόν όλοι, ένα και μοναδικό ίσως επιχείρημα που αναμασούν μονίμως. Αναφέρονται στη σφαγή στον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης, όπου θανατώθηκαν 7.000 περίπου οπαδοί των αλόγων, οι οποίοι τιμωρήθηκαν (κακώς) εκδικητικά από την αστυνομία της εποχής, επειδή είχαν φονεύσει πρωτύτερα αστυνομικούς μετά από συμπλοκές, και ενώ η Εκκλησία δεν είχε καμία ανάμειξη, βρίσκουν την ευκαιρία μετά από τόσους αιώνες να κατηγορούν ως υπεύθυνο τον τότε αυτοκράτορα Μέγα Θεοδόσιο, ο οποίος στα γεγονότα του ιπποδρόμου απουσίαζε στην Ιταλία και δεν είχε άμεση επαφή με την κατάσταση, όμως επειδή η Εκκλησία τον τιμά, όπως και άλλους αυτοκράτορες που ήταν θεοσεβείς, βρήκαν την ευκαιρία να κατηγορούν ότι οι χριστιανοί είναι ταλιμπάν.
Αυτοκράτορες στο Βυζάντιο υπήρξαν πολλοί. Άλλοι δίωξαν τον χριστιανισμό, και άλλοι τον σεβάστηκαν και τον διεφύλαξαν ως την Αληθινή Πίστη στον Θεό, με σωστά και δίκαια μέτρα προστατεύοντας τον κόσμο από την ειδωλολατρία, τις αιρέσεις, τους μάντεις και όσους πλανούσαν και κορόϊδευαν τους ανθρώπους με μυθεύματα. Προφυλάσσοντας την Εκκλησία που ειρηνικά και με αγάπη διέδιδε με το «όστις θέλει…» τον χριστιανισμό ακόμα και σε άλλους λαούς.
 Το γεγονός ότι η Εκκλησία βοήθησε τους χριστιανούς ήρωες (Κολοκοτρώνη, Μακρυγιάννη, Μπότσαρη, Φεραίο κ.α.) ώστε να ελευθερωθεί η Ελλάδα από την 450ετή τουρκική σκλαβιά, δεν αποτελεί ταλιμπανισμό, διότι ακόμα και αυτοί οι κατήγοροι απολαμβάνουν αυτή την ελευθερία στην καθημερινή τους ζωή. Αν δεν θυσίαζαν την ζωή τους όλοι αυτοί οι χριστιανοί, σήμερα οι αχάριστοι πολέμιοι της Εκκλησίας δεν θα ομιλούσαν την ελληνική γλώσσα ώστε να μπορούν να την βρίζουν. Θα ήταν «τουρκάκια». Αν και αυτή την Επανάσταση του 1821 την αμφισβητούν οι ελαφρόμυαλοι, λές και οι Τούρκοι μας άφησαν ελεύθερους από μόνοι τους, «καλή τη καρδία»……
Γι’ αυτό, θα ήταν χρέος όλων αυτών προς τους προγόνους τους, αντί να κατηγορούν τους Έλληνες Χριστιανούς και να καλλιεργούν την προπαγάνδα, να δούν τι πραγματικά έχουν υποστεί οι σκλάβοι Έλληνες από τους Τούρκους, τους Φράγκους, τους Λατίνους Σταυροφόρους, τους Γερμανούς και όλους τους επιδρομείς που ακόμα και σήμερα απειλούν την Ελλάδα και να μην παρασύρονται από ψευδεπίγραφα βιβλία Γερμανών, Εβραίων, και δικών μας δήθεν (παρα)μορφωμένων πανεπιστημιακών κ.α πολεμίων μας. Να εκτιμήσουν ότι η Εκκλησία διατήρησε το Γένος των Ελλήνων όταν δεν υπήρχε ελληνικό κράτος και το μόνο που διαχώριζε τους Έλληνες από τους υπολοίπους ήταν η πίστη τους στον Χριστό. Όποιος δεν ήταν χριστιανός, δεν ήταν Έλληνας. Τούρκευε……
Το ότι κατόρθωσε η Εκκλησία και βγήκε αλώβητη από τα όσα έχει υποστεί, σημαίνει ότι είναι Θεοΐδρυτη. Η Ορθοδοξία δεν είχε ΠΟΤΕ σταυροφορίες, συγχωροχάρτια, αποικιοκρατίες κλπ. Τηρούσε κατά γράμμα, τη επιστασία του Αγίου Πνεύματος, την ορθότητα της Πίστεως. Γι’ αυτό οι κάθε είδους αθεϊστές, αγνωστικιστές, αναρχιστές, αριστεροί νοσταλγοί της Οκτωβριανής επανάστασης, ή οι υποταγμένοι σε στοές, λέσχες, ομίλους κ.α. είναι βεβαίως αναφαίρετο δικαίωμά τους να μην πιστεύουν, όμως ας επιδείξουν σεβασμό. Ας κατανοήσουν ότι πολεμώντας την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη αδικούν την ίδια τη ζωή τους και καταδικάζουν τα παιδιά τους…..

Στρατής Ανδριώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: