22 Απριλίου 2020

Ο Χριστός είναι αυτός που τους ενοχλεί....

Αυτές τις ημέρες, μας κάνει μεγάλη εντύπωση η λόγω κορονοϊού αυστηρή επιβουλή παρατραβηγμένων μέτρων κατά της Εκκλησίας, ειδικά με την απαγόρευση της καμπάνας, των μεγαφώνων, του Αγίου Φωτός, της εκτός Εκκλησιών και εξ΄ αποστάσεως συμμετοχής στις Ακολουθίες κ.α. όταν δεν τηρούνται τέτοιου είδους περιορισμοί σε άλλους χώρους που οι άνθρωποι συνοστίζονται.
Και όλα αυτά μας θυμίζουν μια λυσσαλέα πολεμική κατά της Εκκλησίας και της χριστιανικής πίστεως, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία έτη σε πολλούς τομείς της εκκλησιαστικής ζωής.
Ας μην λησμονούμε, με τι μανία πολεμούν τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, την ίδια στιγμή που αδιαφορούν για το γεγονός ότι στους μαθητές διδάσκεται η αρχαία θρησκεία των Ελλήνων, η οποία ήταν βασισμένη σε ανύπαρκτα μυθικά πρόσωπα, που από την διδασκαλία τους μαθαίνουν οι νέοι ότι:...
ο «θεός» Δίας έδερνε την γυναίκα του, την «θεά» Ήρα, η οποία ήταν ζηλιάρα, φθονερή, εκδικητική, με φοβερό μίσος, συγχρόνως και μοιχαλίδα αφού φέρεται να γέννησε τον Ήφαιστο από κρυφή σχέση με τον Κρόνο, που ο Δίας από τον θυμό του γκρέμισε τον νόθο γιο, και για να εκδικηθεί την Ήρα, έμπαινε κρυφά στα σπίτια γυναικών, τις βίαζε κάνοντας νόθα παιδιά όπως π.χ. τον Ηρακλή με την Αλκμήνη! Εξαιτίας της όμορφης «θεάς» Αφροδίτης που αλληλοαπατιόντουσαν με το σύζυγό της «θεό» Άρη, δικαιολογούσαν οι βασιλείς, αλλά και οι απλοί άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες, τα πάθη της μοιχείας και της πορνείας, διδασκόμενοι ακόμα ότι ο «θεός» Ποσειδώνας βίασε την αδερφή του, την «θεά» Δήμητρα που την επιθυμούσε διαρκώς! Οι μέθυσοι «θεοί» Διόνυσος και Βάκχος έδιναν το παράδειγμα της κραιπάλης, ενώ επιτρέπονταν και «νομιμοποιούνταν» οι κλεψιές ιδίως των πλουσίων, αφού πρώτος κλέφτης χαρακτηριζόταν ο «θεός» Ερμής, καθώς και ο «θεός» Άρης που αυτός «έφταιγε» για τους πολέμους, μπορώντας έτσι οι άρχοντες να καταστρέφουν και να σκοτώνουν, όπως και ο «θεός» Κρόνος που έκοψε τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού και έφαγε τα παιδιά του, για να μην του πάρουν την εξουσία κ.α. πολλά απεχθή για διδασκαλία.......
Και στον αντίποδα όλων αυτών θέλουν να βγάλουν απο τα σχολεία τα Θρησκευτικά, ώστε να μην διδάσκονται τα παιδιά τον Χριστό ο οποίος διδάσκει το «ο Θεός αγάπη εστί» το «αγαπάτε αλλήλους» το «ανεχόμενοι αλλήλους εν αγάπη» το «αγαπάτε τους εχθρούς ημών, το «όσα αν θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, ούτω και υμείς ποιείται αυτοίς», το «πάντα ημών εν αγάπη γινέσθω», το «πράος και ταπεινός εν τη καρδία», το «μη νοιώσεις μίσος για τον αδελφό σου», το «ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω», το «μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε», το «αλλήλους τα βάρη βαστάζετε», το «ευλογείτε και μην καταράσθε», το «Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία», το «αδιαλείπτως προσεύχεσθαι», το ότι δεν θα ωφεληθεί όποιος κερδίσει τον κόσμο όλο αλλά χάσει την ψυχή του, μήπως επειδή λέγει ότι είναι σαν να κάνεις καλό σε Εκείνον, αν τρέφεις τον πεινασμένο, αν ποτίσεις τον διψασμένο, αν φιλοξενήσεις τον ξένο, αν ντύσεις τον γυμνό, αν επισκεφτείς τον αρρωστημένο και τον φυλακισμένο. Ο Χριστός διδάσκει να κάνεις το καλό σε όσους δεν μπορούν να σου το ανταποδώσουν, δηλαδή σε φτωχούς, ανάπηρους, τυφλούς. Σου ζητάει να τηρήσεις τις Εντολές, να μη φονεύσεις, να μη μοιχεύσεις, να μην κλέψεις, να μην ψευδομαρτυρήσεις, να τιμάς τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, ν’ αγαπήσεις τον πλησίον σου όπως αγαπάς τον εαυτό σου και αν θέλεις να γίνεις τέλειος, να γίνεις φτωχός και να Τον ακολουθήσεις. Σου λέγει να αγαπήσεις τον Κύριό σου και Θεό σου με όλη σου την καρδιά, με όλη σου την ψυχή, με όλη σου την διάνοια και με όλη σου την δύναμη. Σου λέγει να μην αμαρτάνεις, αλλά να μετανοείς και να πιστεύεις στο Ευαγγέλιο, να κόβεις από την ρίζα τους κακούς λογισμούς, τις πονηρίες, πορνείες, μοιχείες, ασέλγεια, κλοπές, φόνους, πλεονεξίες, δολιότητες, βλασφημίες, υπερηφάνεια, αφροσύνη. Σε θέλει να πεινάς και να διψάς για την αρετή, να ελεείς, να συγχωρείς, να ειρηνεύεις τους ανθρώπους, να είσαι ευτυχής και να χαίρεις όταν σε καταδιώκουν και σε συκοφαντούν για την αρετή και την πίστη σου σ’ Εκείνον. Σου ζητάει να ταπεινωθείς, να μην εξυψώνεις τον εαυτό σου και να μην υποκρίνεσαι, να μην οργίζεσαι, να μην αντιστέκεσαι στον κακό άνθρωπο, να νηστεύεις, να φυλάγεσαι από την πλεονεξία, να αποφεύγεις τον πλούτο και να μην αποταμιεύεις υλικά στη γη, αλλά πνευματικά αγαθά στον ουρανό, φροντίζοντας για την Βασιλεία του Θεού. Επειδή σου λέγει ότι όποιος πιστεύει σ’ Εκείνον και τηρήσει τον Λόγο Του μεταβαίνει από τον θάνατο στη ζωή και δεν θα ιδεί ποτέ θάνατο.
Αυτά όλα πολεμάνε. Την Αλήθεια και οτιδήποτε μπορεί να κάνει τον κόσμο μας Παράδεισο!!! Πολεμάνε τον Χριστό......

Στρατής Ανδριώτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΛΙΒΕΡΟ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΚΟΡΠΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΜΙΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΆΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ!

ΘΛΙΒΕΡΟ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΑ ΩΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΌΧΙ ΌΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ!

ΔΗΛΑΔΗ ΌΧΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΠΑΘΟΥΣ, ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΑΣ Ή "ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ" ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ-ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΕΤΡΗΤΑ!(ΌΠΩΣ ΣΕ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ)

ΜΕ ΆΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΝ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΆΝΩΘΙ ΣΧΟΛΙΟΥ(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΩΣ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ):

...ΌΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ,ΌΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΥΪΤΙΚΟ Ή ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ(ΈΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ;-ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ!, ΈΚΑΝΕΣ ΕΚΕΙΝΟ;-ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ!, ΈΚΑΝΕΣ ΤΟ ΆΛΛΟ;-ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ! Κ.Ο Κ)...

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ!

ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ Ό,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΝΟΗΜΑΤΑ, ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ, ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ!