28 Ιουνίου 2019

Η Μετάνοια.

Η μετάνοια είναι το μεγαλύτερο χάρισμα που μας δόθηκε από το Θεό πάνω στη γη. Είναι πανάκριβο δώρο και επιτυγχάνεται δυσκολότατα. Μετάνοια είναι να μην επαναλάβουμε τα αμαρτήματα που διαπράξαμε στη ζωή μας. 
Το χάρισμα της σταθερής μετανοίας θα το αποκτήσει κάποιος, με το να το ζητήσει από την Παναγία μας γονυπετής. Γονατισμένος να προσευχηθεί στην Παναγία, με αδειανό το στομάχι (να έχει το αίσθημα της πείνας) και να πει: 
- Παναγία πρόσθεσε σε μένα πίστη και αγάπη Χριστού, μεσίτευσε στον Υιό Σου Παναγία μου, να με ελεήσει!...


Η Παναγία, βλέποντας ότι υπάρχουν προϋποθέσεις και διάθεση πραγματικής μετανοίας, θα το ζητήσει από το Χριστό, γιατί βλέπει και τον κόπο του σώματος και την ταπείνωση της ψυχής μας.
Έτσι ο άνθρωπος με το ''σπαθί'' του, με το αίμα της καρδιάς του θα αγωνιστεί, για να λάβει το χάρισμα της μετανοίας, δια της προσευχής και της διπλής νηστείας. Η μετάνοια είναι ένα χάρισμα που δίνεται στους ταπεινούς.
Με τον ίδιο τρόπο αποκτούνται όλα τα χαρίσματα. Επομένως τα χαρίσματα δεν τα ζητάμε κατευθείαν από το Χριστό, αλλά από την Παναγία, η οποία κρίνοντας αναλόγως, μεταβιβάζει το αίτημά μας στον Χριστό.
Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα
facebook Aγιοπνευματικές αλήθειες

Δεν υπάρχουν σχόλια: