22 Ιανουαρίου 2019

Γιατί μας πολεμάνε;


του Στρατή Ανδριώτη
Πολλά δεινά έχει υποστεί ο Ελληνισμός, στη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του. Πολεμούμενοι από πολλούς και μη βοηθούμενοι από κανέναν. Οι λόγοι είναι το αδικαιολόγητο μίσος και η ζήλια που τρέφουν κατά των Ελλήνων. Είναι δύσκολο να αποδεχθούν ότι οι Έλληνες τους έδωσαν έναν λαμπρό πολιτισμό, τέχνες και επιστήμες με τις οποίες εξημερώθηκαν όλοι και οτιδήποτε σημαντικό διδάσκονται είναι ελληνικής προέλευσης. Οι σημαντικότερες λέξεις της ζωής τους είναι ελληνικές. Αυτό φαίνεται να τους ενοχλεί αβάστακτα. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά το μένος τους κατά των Ελλήνων.
Παραδείγματα πολλά...
Επί 1128 χρόνια πρωτεύουσα του Ελληνισμού ήταν η Κωνσταντινούπολη. Την όλη ιστορία της, την έκαναν οι ξένοι κατηγόρια, ότι ήταν μεσαίωνας. Κι' όμως οι σπουδαιότεροι βυζαντινολόγοι την αποκάλεσαν Πόλη Ιερή, Θεία, Βασιλίδα, Παράδεισο και χίλια δυο άλλα ονόματα της έδωσαν για να την λαμπρύνουν περισσότερο. Όμως, οι εχθροί της, έβλεπαν αυτή την αίγλη, την λαμπρότητα, την δόξα και την μεγαλοπρέπεια και την ζήλευαν όλοι ανεξαιρέτως, γιατί επί σειρά αιώνων ήταν η σπουδαιότερη Πόλη στον κόσμο. Οι πολιορκήσεις της Κωνσταντινούπολης και οι συχνές επιθέσεις Γότθων, Αβάρων, Βουλγάρων, Ρώσων κ.α. απολίτιστων, πρωτόγονων, αρπακτικών λαών την εξουθένωσαν ολοσχερώς. Το 1204 οι σταυροφόροι (Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί…) την αποτέλειωσαν, ώσπου την κατέκτησαν οι Τούρκοι. Από τότε που την έχασαν οι Έλληνες και πήραν την Πόλη οι Τούρκοι, ησύχασαν όλοι. Κανείς δεν ενόχλησε τους Τούρκους. 400 χρόνια σκλαβωμένοι οι  Έλληνες υπέστησαν πολλά. Κανείς από τους ευεργετηθέντες δεν τους βοήθησε.
Απελευθερώθηκαν με ηρωϊκούς αγώνες. Αλλά πάλι φοβόντουσαν τους Έλληνες και τους πολεμούσαν με κάθε τρόπο. Φοβόντουσαν μην μεγαλώσει η Ελλάδα.
Άλλο τρανό παράδειγμα του μίσους που τρέφουν κατά των Ελλήνων. Το 1912 οι Έλληνες απελευθέρωσαν την Β. Ήπειρο. Όσο ήταν  τα εδάφη αυτά τουρκοκρατούμενα δεν έκαναν αλβανικό κράτος, αλλά μόλις απελευθέρωσαν οι Έλληνες τη γη τους, κατευθείαν Άγγλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Αυστριακοί δημιούργησαν το 1913 την Αλβανία, δίνοντας σ' αυτήν ελληνικές πόλεις και χωριά.
Τότε ήταν που ο ελληνικός στρατός πήγε να απελευθερώσει από τους Τούρκους, τα ελληνικά μέρη στα Σκόπια, και δεν τους επέτρεψαν οι Ρώσσοι, βοηθώντας τους Σέρβους να τα πάρουν εκείνοι.
Το 1922, όταν είδαν ότι οι Έλληνες πήγαν μέχρι έξω από την Άγκυρα, για να απελευθερώσουν τις πόλεις που καταδυνάστευε ο τούρκος 4 αιώνες, ευθύς όλοι Άγγλοι, Γάλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Αμερικάνοι, ακόμα και οι Ρώσοι τάχθηκαν υπέρ του Κεμάλ, επειδή τους παραχώρησε γεωπολιτικά συμφέροντα. Αναγκάζοντας τον ελληνικό στρατό να αποχωρήσει προδωμένος από όλους, ακόμα και από τους εδώ κομματικούς, που σαμποντάριζαν τους ασυρμάτους και δεν άφηναν να φθάσουν τρόφιμα στους ηρωϊκούς Έλληνες στρατιώτες που πολεμούσαν περισσότερα απο 10 χρόνια αβοήθητοι.
Το 1974 σχεδίασαν πονηρά το πραξικόπημα της Κύπρου, έστειλαν οι Αμερικάνοι τον Ιωαννίδη να ρίξει τον Μακάριο, για να εκδικηθούν  για την εξόριξη πετρελαίου στη Θάσο χωρίς την αμερικανική άδεια. Και κατόπιν υποστήριξαν την τουρκική εισβολή, μη αφήνοντας τα ελληνικά υποβρύχια να βυθίσουν τον τουρκικό στόλο που έκανε απόβαση, ούτε να σηκωθούν τα ελληνικά βομβαρδιστικά (οι Τούρκοι δεν είχαν) που θα απέτρεπαν την εισβολή.
Σήμερα η Ελλάδα επιφορτώθηκε την οικονομική κρίση, διότι οι δανειστές τοκογλύφοι έδειναν επί δεκαετίες λεφτά στις ελληνικές κυβερνήσεις, ξέροντας ότι τα λεφτά αυτά γινόντουσαν "δώστα όλα", "μαζί τα φάγαμε". Άφηναν εν΄γνώση τους την κατάσταση αυτή, χωρίς να ζητούν μνημόνια κλπ. Εσκεμμένα για να υπερχρεωθεί η χώρα και να καταδυναστεύσουν τους Έλληνες.
Από αυτά τα τρανταχτά στοιχεία, αποδεικνύεται  το γιατί η πορεία του Ελληνισμού είναι πάντα μαρτυρική. Το ότι υπάρχει σήμερα Ελλάδα, είναι εκ΄Θεού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: