10 Νοεμβρίου 2018

Αφού κατέκλεψαν τη χώρα, φοβούνται τώρα μην ζημιώσουν με την μισθοδοσία των Κληρικών.

Στη χώρα αυτή συνηθίζεται να διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλο. Χρόνια τώρα, κλείνανε τα μάτια και χειροκροτούσαν κιόλας σε σκάνδαλα φρεγατών, υποβρυχίων, F16, Κοσκωτάδων, ΔΕΚΟ, καλαμποκιών, τραπεζών, προμηθειών, μιζών, χρηματιστηρίων, Ολυμπιακών αγώνων, Siemens, παράνομων προσλήψεων, επιδοτήσεων, συνταξιοδοτήσεων, χρηματοδοτήσεων, υπεξαιρέσεις εκατομμυρίων κ.α. τραγελαφικών σε βάρος των Ελλήνων. Χάσαμε Β. Ήπειρο, Ν. Σκόπια, Ρωμυλία, Αν. Θράκη, Πόλη, Πόντο, Μ. Ασία, Β Κύπρο και προέκυψε τώρα θέμα με την μισθοδοσία των Κληρικών. Φοβούνται μερικοί μη ζημιώνει το κράτος, που στο κάτω κάτω η Εκκλησία έχει δώσει στο κράτος πολλά, που αν συγκριθούν προκύπτει ότι δεν συνέφερε στην Εκκλησία να ενισχύσει ένα τέτοιο κράτος. Το έκανε όμως για λόγους φιλανθρωπίας, επειδή οι πολίτες του κράτους είναι ποίμνιό της. Αν το έβλεπε οικονομικά θα μπορούσε να μην είχε δώσει τίποτα στο κράτος, να είχε αξιοποιήσει αυτή την περιουσία, ώστε να έχει περισσότερα ιδρύματα, σχολεία, να δίνει καλύτερους μισθούς και να μην έχει ανάγκη κανέναν...
Κάποιοι, ρωτάνε τι έχει προσφέρει η Εκκλησία. 
Ένα από τα τρανταχτά τεκμήρια είναι ο μεγαλύτερος κοινωνικός ευεργέτης των Αθηνών, η Μονή Πετράκη. Σε δωρηθέντα ακίνητά της έχουν ανεγερθεί: Ριζάρειος σχολή, Ακαδημία Αθηνών, Αιγινήτιο νοσοκομείο, Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σκοπευτήριο, Πτωχοκομείο, Μαράσλειος Ακαδημία, Ευαγγελισμός, Αρεταίειο, Παίδων, Συγγρού, Λαϊκό, Σωτηρία, Ασκληπιό Βούλας, Αγγλική αρχ. Σχολή, Αστυνομικές σχολές (Μεσογείων), Γεννάδειος βιβλιοθήκη, Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, ΠΙΚΠΑ Βούλας, 142 σχολεία κ.α. πολλά.
Πανελλαδικά πριν την κρίση η Εκκλησία πρόσφερε ετησίως 7 εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε φτωχούς.


Σήμερα μόνο η Μητρόπολη Πειραιώς προσφέρει 6000 μερίδες ημερησίως.
Τ' άκουσες αυτά σε κανένα κανάλι ή τα έγραψε καμιά φυλλάδα;


Άλλοι λένε ότι η Εκκλησία έχει χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων.
Λοιπόν, στο δημόσιο ανήκουν 43,6 εκατομ. στρέμματα. Στην τοπική αυτοδιοίκηση 15,6, εκ. στρέμματα. Στους συνεταιρισμούς 1,1 εκ. στρέμματα. Στην Εκκλησία 1,3 εκ. στρέμματα, που τα 367.000 στρ. είναι δασικές εκτάσεις, τα 735.300 στρ. είναι βοσκοτόπια και μόνο τα 189.900 στρ. είναι γεωργική καλλιεργήσιμη γη. Δηλ. οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις της εκκλησίας αντιστοιχούν μόλις στο 0.48% του συνόλου της γεωργικής γης της χώρας, που μοιράζονται πάνω από 10000 εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα (Μητροπόλεις, ναοί, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα κλπ),που υπόκεινται σε νομικές, διοικητικές δεσμεύσεις και τακτικό έλεγχο από την Πολιτεία.

Στρατής Ανδριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: