19 Απριλίου 2016

Χριστός, γονείς καί διδάσκαλοι, μας έμαθαν να αγαπάμε!!!

του Στρατή Ανδριώτη
Εν μέσω της ανθρωπιστικής, προσφυγικής και οικονομικής κρίσης, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται, γιατί οι Έλληνες δείχνουν αγάπη και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ πολλές ασιατικές και ευρωπαϊκές χώρες αντιτάσσουν αδιαφορία, μίσος καί κακία.
Η Λέσβος, μαζί με τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά καί σύσσωμη την Ελλάδα, δέχονται τα βάρη πολλών δοκιμασιών, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται περίτρανα το μεγαλείο και η ανθρωπιά των ταπεινών Ελλήνων πολιτών, που αψηφούν τα πολλαπλά προβλήματα που αδίκως επιφορτώθηκαν, επειδή βαλτοί πολιτικοί καταχράστηκαν και κακοδιαχειρίστηκαν επίτηδες την οικονομία της χώρας, καθιστώντας προβληματικό το καθετί, ώστε να δημιουργηθεί ένα υπέρογκο χρέος, με σκοπό το ξεπούλημα κυρίως του πλούσιου υπεδάφους και οτιδήποτε άλλου θα απέτρεπε την ανάπτυξη, για να επέλθει η κατάρρευση του ελληνικού κράτους, λογαριάζοντας όμως χωρίς τον ξενοδόχο!...
Μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων, προστέθηκε και η αθρόα  μεταφορά στην Ελλάδα, προσφύγων και μεταναστών από χώρες που αντιμετωπίζουν πολέμους, ισλαμικό φανατισμό, καθώς και από την εσκεμμένη και καλοσχεδιασμένη προώθηση μουσουλμάνων στην Ευρώπη. Πόλεμοι συμφερόντων για το χρήμα, μίση, κακότητες και εγκλήματα ανθρώπων που δέχθηκαν  πλύση εγκεφάλου για να σκοτώνουν πιστεύοντας ότι υπηρετούν το θεό τους. Βιάζοντας και κακοποιώντας ακόμα και μικρά παιδιά στο όνομα ενός δικού τους θεού, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα είδωλο του σατανά. Επιδοτούμενοι φτιαχτοί μετανάστες, πληρωμένοι για να περάσουν στην Ευρώπη ώστε να εξαπλώσουν τον αρρωστημένο φανατισμό και το μίσος τους, καμουφλαρισμένοι μέσα στο «Δούρειο ίππο» των προσφύγων, με αποστολή να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις, διότι υπάρχει σχέδιο! Να χτυπηθούν οι λαοί της γης με κάθε τρόπο. Οικονομικά ή με πόλεμο, με εμφυλίους, με φανατισμούς κ.ο.κ. Αναγκάζοντας ακόμα και αθώους ανθρώπους να φύγουν  κυνηγημένοι από τα σπίτια τους, αναζητώντας την ελευθερία και ένα καλύτερο αύριο. Σχέδιο βρώμικο που αδιαφορεί για τον πόνο, την εξαθλίωση και τον θάνατο των ανθρώπων.
Γνωρίζοντας αυτή την εκδοχή οι ευρωπαϊκοί λαοί, φοβούμενοι τον τυφλό φανατισμό και την ενδεχόμενη ισλαμοποίηση των χωρών τους, δημιουργούν φράχτες και κλείνουν τα σύνορά τους. Αντιθέτως, οι Έλληνες, δεχόμενοι από τη «φίλη» κατά τα άλλα Τουρκία, που δεν σέβεται καν τη γειτνίαση και στέλνει συνεχώς μετανάστες, μέσω αχρείων Τούρκων δουλεμπόρων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων που πληρώνουν αδρά, βάζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, ακόμα και μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε φουσκωτά φέρετρα και σαπιοκάϊκα και να μεταφέρονται εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών για να φθάσουν στην Ευρώπη που δεν τους θέλει, αν και τα όνειρα πολλών τελειώνουν στο βυθό του Αιγαίου.
Περνώντας τελικά οι τυχεροί στην Ελλάδα, που ευτυχώς για τους πρόσφυγες-μετανάστες, οι άνθρωποι της χώρας αυτής έχουν φιλότιμο, αξίες, καρδιές ανθρώπων! Οι Έλληνες που καταδεικνύουν το μεγαλείο της ψυχής και του ήθους τους, καλούμενοι αρχικά να διασώσουν ανθρώπους που κινδυνεύουν, που πνίγονται, που είναι άρρωστοι, που έχουν ληστευθεί… Λιμενικοί και ψαράδες, απλοϊκοί άνθρωποι, δεν διστάζουν να ορμήσουν στη θάλασσα για να βοηθήσουν, σώζοντας χιλιάδες ναυαγούς. Πως μπορεί άραγε να μείνει κανείς απαθής, όταν βλέπει ανθρώπους, μικρά παιδάκια να πνίγονται. Είναι συγκινητικό αυτό που συμβαίνει κυρίως στη Λέσβο, όπου στα λιμάνια, οι ψαράδες καπεταναίοι μόλις αντιληφθούν ναυάγιο ορμούν μέσα στα κύματα φωνάζοντας: «Πάμε ρε να σώσουμε τα μωρέλια…» και ξεχύνονται άφοβοι με παλικαριά για να βοηθήσουν τον κόσμο που πνίγεται! Οι απλοϊκοί κάτοικοι του νησιού δεν μένουν αμέτοχοι. Πως να παραδείς κατατρεγμένους, χτυπημένους, άρρωστους. Όσο σκληρόκαρδος και να είναι κανείς λυγάει! Δεν μπορείς να αδιαφορήσεις, γιατί είναι και αυτοί άνθρωποι! Ναι, μπορεί να ξέρεις ότι κάποιοι από αυτούς σε μισούν επειδή είσαι ξένος, Χριστιανός, όμως εσύ έχεις μάθει να αγαπάς. Έτσι σε δίδαξαν ο Χριστός, οι γονείς σου, οι διδάσκαλοί σου. «Αγάπα τον πλησίον σου…» και όχι μόνο: «αγαπάτε τους εχθρούς ημών…». Ακόμα και αυτούς! Τι μεγαλείο. Τέτοιους ανθρώπους θέλει ο δικός μας Θεός. Να αγαπάνε, γιατί Αγάπη είναι και ο Ίδιος!!!
Τέτοιοι είναι οι πραγματικοί άνθρωποι της Ελλάδας, των ελληνικών νησιών και της Λέσβου, που όλο αυτό τον καιρό, αν και δέχονται το βάρος των αβάσταχτων φόρων που τους επιβάλλονται συνεχώς, όχι για να σωθεί η οικονομία της χώρας, αλλά για να τους ξεκάνουν, τίποτα δεν τους εμποδίζει να δώσουν, παρά τη φτώχια τους, ότι μπορούν από το υστέρημά τους, από το περίσσευμα της καλής ψυχής τους, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Ένα πιάτο φαΐ, λίγο νερό, ένα δωμάτιο για να πλυθούν και να ξεκουραστούν. Παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς οι γιαγιάδες που δίνουν γάλα σε παιδάκια, οι αστυνομικοί που δίνουν το φαΐ τους σε πρόσφυγες, προσφέροντας τα αυτονόητα, δείχνοντας σεβασμό στον άνθρωπο που υποφέρει. Βοήθειες που βγαίνουν αυθόρμητα από την καρδιά του Έλληνα. Αυτή είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η φιλαδέλφεια ως χρέος προς τον πλησίον. Ο Έλληνας δεν μπορεί να πνίξει ανθρώπους, να πυροβολεί, να δέρνει, να κλέβει πονεμένους ανθρώπους, θύματα άσχημων καταστάσεων. Δεν είναι το στοιχείο το. Είναι φιλήσυχος!
Έτσι έχουν μάθει να ζουν οι Έλληνες των νησιών, που σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δέχονται καθημερινά παραβιάσεις από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη του εθνικού εναέριου χώρου, που διεκδικούν το Αιγαίο μας, τη θάλασσά μας. Δεν τους έφτασε  τους Τούρκους ότι η χώρα που κατέχουν, είναι απ’ άκρου ως άκρου Ελληνική, που την έκλεψαν από τους Έλληνες και ότι σχεδόν όλοι οι Τούρκοι είναι απόγονοι βιαίως εξισλαμισμένων Ελλήνων, αλλά τους βάζουν ακόμα κι' ακόμα οι «πισόπλατοι» να διεκδικούν ύπουλα από την Ελλάδα, επειδή φοβούνται μη σηκώσει κεφάλι!
Την Ελλάδα που δεν τη βοήθησαν ποτέ. Ποιος ξεχνάει ότι εκεί στα μικρασιατικά παράλια, απ’ όπου φύγανε οι Έλληνες το 1922 από τα πάτρια εδάφη τους, τις προγονικές τους εστίες, διωκόμενοι απ’ όλους, κυνηγημένοι από τους φανατισμένους Τούρκους, αναγκαζόντουσαν να πέσουν στη θάλασσα της Σμύρνης για να γλυτώσουν το θάνατο και όταν προσπαθούσαν να γαντζωθούν στα παραπλέοντα πλοία των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων, τους έκοβαν τα χέρια ή τους έριχναν ζεματιστά νερά για να πνιγούν!  Τα ίδια και σήμερα, που οι "πλουτοπαρέες" ορμούν σαν αρπακτικά  να πάρουν ότι μπορούν από την Ελλάδα. Αεροδρόμια, λιμάνια, έργα, γη, πετρέλαια, ορυκτό πλούτο και ότι άλλο είναι παραδοτέο από τις προδοτικές πολιτικές αυτών που ψηφίζουμε και χειροκροτούμε ακόμα!
Μια χάρη τους ζητήσαμε, ως συμμάχους και εταίρους, να μην αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, γιατί αυτό είναι παραποίηση της ιστορίας και αυτοί έπραξαν για άλλη μια φορά ανθελληνικά ως είθισται! Ζητήσαμε να βοηθήσουν την Β. Κύπρο, που κατέχεται παράνομα από τους Τούρκους και προτίμησαν την προκλητική αδιαφορία. Μας δάνεισαν οι τοκογλύφοι χρήματα, γνωρίζοντας ότι τα καταχράζονταν οι δικοί τους από τις στοές και τις λέσχες και αυτή η δήθεν βοήθεια εξελίχθηκε σε απατεωνίστικη κερδοσκοπία σε βάρος του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η βοήθεια και η φιλία όλων αυτών!
Από αυτούς τους ανθρώπους ζητάνε βοήθεια σήμερα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Από Δανούς και Ελβετούς που καταδέχονται να αφαιρούν πολύτιμα αντικείμενα από τους πονεμένους ανθρώπους, ακόμα και τα δόντια τους, για τα έξοδα συντήρησής τους, λες και λιμοκτονούν αυτοί οι εύρωστοι οικονομικά και «πολιτισμένοι» υποτίθεται. Ευρωπαϊκοί λαοί, που έννοιά τους είναι να νομιμοποιηθεί η αιμομιξία και η νεκροφιλία (Σουηδία)! Χώρες που μέλημά τους είναι να μπορεί το παιδί από την ηλικία των 7 ετών να διαλέγει το φύλο του (Νορβηγία)! Γερμανοί που έχουν καύχημα την κτηνοβασία και Ολλανδοί με το κόμμα παιδεραστών Martijn στην Βουλή! Κατά τα άλλα γέμισαν τα γήπεδα αντιρατσιστικά συνθήματα για το θεαθήναι. Ας «χαίρονται» τον πολιτισμό τους, αν και το χειρότερο όλων σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι Αμερικάνοι, Βρετανοί και Γάλλοι εξόπλιζαν και ενίσχυαν την ISIS, όπως και τους ταλιμπάν, για να δημιουργηθεί αυτό το ισλαμικό μόρφωμα και το τουρκικό παρα-κράτος είναι ο αρωγός αυτού του αίσχους της ανθρωπότητας!
Οι Έλληνες δεν είναι τέτοιοι. Ναι, υπάρχουν και εδώ άνθρωποι παράσιτα. Όμως, πλεονάζει το φιλότιμο και η αγάπη, που υπερισχύουν και ημερεύει ο τόπος, οι άνθρωποι, τα πάντα. Τα προηγούμενα χρόνια ήρθαν στην Ελλάδα και άλλοι πολλοί οικονομικοί μετανάστες. Ακόμα και βαρυποινίτες που αφέθηκαν ελεύθεροι από φυλακές της Αλβανίας και ξαμολήθηκαν εσκεμμένα για να κάνουν κακό και να πλήξουν τη χώρα. Τι κατάφεραν; Τίποτα! Γιατί εδώ στην Ελλάδα, ο αξιοπρεπής λαός αντιτάσσεται στο κακό. Γιατί ο Θεός των Χριστιανών δεν είναι αόριστα ένας θεός πάνω από τα σύννεφα, αλλά είναι ο Αληθινός Θεός που Αποκαλύφθηκε, Ενανθρωπήθηκε, Έπαθε και πήρε πάνω του τις αμαρτίες του κόσμου. Σταυρώθηκε, Αναστήθηκε και συνέχει να ζωοποιεί τον άνθρωπο εν Πνεύματι Αγίω. Αυτόν τον Θεό αγνοούν πολλοί, γι’ αυτό πολεμάνε ανθρώπους σαν τους Έλληνες, γιατί σ’ αυτή την ευλογημένη χώρα υπάρχει η Αλήθεια! Γι’ αυτό διώκουν την πίστη του, την αξιοθαύμαστη πατρίδα του, την όμορφη οικογενειακή του ζωή, τις αξίες, τον πολιτισμό, την ιστορία του. Γιατί αυτά είναι τα ήθη που δυναμώνουν τον Έλληνα, τη ψυχή του, ώστε να μην τον πτοούν οι δυσκολίες και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζει πάντα, φυλάσσεται, αγιάζεται!
Η Ελλάδα είναι πραγματικά αυτό που βλέπει κανείς στις αγνές ψυχές των ανθρώπων της, στις Αγίες Τράπεζες των Ναών, στις σωστές ενάρετες οικογένειες, στις ομορφιές των προσώπων, στην ωραιότητα του καθετί! Εκεί ζει η Ελλάδα! Αυτοί οι άνθρωποι είναι που κάνουν τη διαφορά. Είναι αυτοί που δεν τους δείχνει η τηλεόραση, δεν γράφουν γι’ αυτούς οι εφημερίδες. Είναι ο απλός κόσμος που έχει μέσα του ειρήνη, αγάπη, σωφροσύνη, ταπείνωση, Θεό! Είναι αυτοί που επαληθεύουν τη ρήση ότι αν αφαιρέσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, δεν θα μείνει τίποτα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: