30 Ιουλίου 2010

Το ΔΝΤ

Το εδρεύον στην Ουάσιγκτον καί δραστηριοποιούμενο ανά τον κόσμο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), θεωρείται οργανισμός που χωρίς διαφάνεια καί με πολλά φιάσκα στο ενεργητικό του, εποπτεύει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα (συναλλαγματικές ισοτιμίες και ισοζύγια πληρωμών) συνεργαζόμενο με την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΟΣΑ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και άλλους «οργανισμούς», ώστε να επεμβαίνει καταλλήλως και φυσικά με το αζημίωτο, «βοηθώντας» οικονομικά–τεχνικά τις χώρες που πρωτίστως έχει φροντιστεί να καταρρεύσουν οικονομικά ή και ολοκληρωτικά!...


 Και αυτό διότι με τους μηχανισμούς που έχουν δικτυώσει τα «γρανάζια» τους σε κάθε χώρα, έχει μεριμνηθεί κυρίως μέσω των πολιτικών που είναι υποχείριά τους και συνδέονται αναμεταξύ τους «αδελφικά» σε στοές και λέσχες, να φέρουν με τις εφαρμοζόμενες δόλιες πολιτικές τους, τις χώρες στα πρόθυρα της κατάρρευσης, οδηγώντας αυτές με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική κρίση, άλλοτε δε και στην χρεοκοπία, ώστε να επέμβουν καταλλήλως ως «σωτήρες» εκείνοι που δήθεν θα εξυγιάνουν τα διαλυμένα κράτη, επιβάλλοντας στους λαούς με προκλητικά άδικους τρόπους και εκβιασμούς, να εφαρμόσουν αναρίθμητα σχέδια και αλλαγές με νομοθετικές και φορολογικές μεταρρυθμίσεις που βολεύουν στα συμφέροντα των μονοπωλίων και των δικών τους πολυεθνικών κεφαλαίων, που παραδόξως διαπιστώνεται ότι τα σημαντικότερα είναι εβραϊκά, μέσα σ’ ένα περίπλοκο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Και όλα αυτά πραγματώνονται, αφού τεθεί το δίλημμα στις καταρρέουσες χώρες, αν θα επιλέξουν την επαίσχυντη «τοκογλυφική» βοήθεια των ραδιούργων κερδοσκόπων ή εκείνων των υποκριτών «σωτήρων», εξαναγκάζοντας ουσιαστικά σε υποδούλωση τους λαούς-πειραματόζωα με αυτού του είδους τον γενικευμένο οικονομικό πόλεμο, δίνοντας εντολές για βαριά λιτότητα, μειώσεις ακόμα και στους προϋπολογισμούς πρόνοιας, υγείας καί παιδείας, εξαθλιωτικές μειώσεις μισθών και εξαφάνιση κάθε είδους δικαιωμάτων των πολιτών. Υποχρεώνοντας τον κόσμο να υποβληθεί σε δοκιμασίες και θυσίες που σίγουρα δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα, διότι αυτό που αποσκοπείται είναι το να συγκεντρωθεί ο πλούτος στις τσέπες συγκεκριμένων «παρεών» που αδιαφορούν για τους υπολοίπους ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούνται ένας πολτός πελατών-καταναλωτών. Οι «τύποι» αυτοί που λυμαίνονται όλη την ανθρωπότητα, έχοντας διαγράψει τις λέξεις δημοκρατία, ανθρώπινα και εργατικά δικαιώματα, χωρίς τον υποτυπώδη σεβασμό της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων τους, φροντίζουν με διάφορες δικτατορικές μεθοδεύσεις να φέρουν όλες τις επίγειες καταστάσεις στα μέτρα των συμφερόντων των επιχειρούντων την παγκοσμιοποίηση. Εξαπολύοντας στρατιωτικές επεμβάσεις χάριν των δικών τους εταιρειών, χρηματιστηριακές κρίσεις με τις οποίες επιτυγχάνεται ο εξανδραποδισμός των οικονομιών και έχουν ως επακόλουθο το να κλείνουν εργοστάσια, επιχειρήσεις και ότι άλλο είναι ανταγωνίσιμο, επιφέροντας τον μαρασμό στους εργαζομένους και τα νοικοκυριά, με στόχο την κοινωνική απορύθμιση, την αδυναμία λειτουργίας των παραπαιόντων κρατών (ελλείμματα προϋπολογισμού, υψηλοί πληθωρισμοί κ.α.), τον εξαναγκασμό δανεισμών με δόσεις καί το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας. Έτσι, αφού όλα γίνουν βάσει επινοούμενων προς αυτή την κατεύθυνση οδηγιών και της δικής τους «διακυβέρνησης», συμπληρώνεται το «παζλ» μιας παγκόσμιας και αγνώστου προελεύσεως κυβέρνησης, η οποία θα ηγεμονεύει όπως εκείνη θέλει την ανθρωπότητα. Κλειδί προς την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι ο έλεγχος της παγκόσμιας οικονομίας, ο οποίος πρωτίστως περνάει μέσα από την διάλυση των εγχώριων οικονομιών και των κρατών.
Η όλη υπόθεση για το ποιοι κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ και ποιοι το ελέγχουν έχει να κάνει με τα πρόσωπα που διαχειρίζονται αυτό το ταμείο, καθώς και τις κεντρικές τράπεζες, τις πολυεθνικές εταιρείες και τα «κεφάλαια» ανά τον κόσμο. Θεωρείται επιβεβαιωμένο όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα, ότι ο Πρόεδρος του ΔΝΤ, ο Dominique Strauss Kahn, είναι Εβραίος. Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ανήκει εδώ και 200 χρόνια στην εβραϊκή οικογένεια Ρόθτσιλντ, που κατέχουν μέρους του πλειοψηφικού πακέτου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED), της οποίας πρόεδρος είναι ο επίσης Εβραίος Benjamin Bernanke. Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας είναι ο Jean-Pierre Roth, που είναι επίσης Εβραίος. Οι μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες του πλανήτη είναι εβραϊκών συμφερόντων. Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στον πλανήτη είναι η J.P Morgan. Όταν πέθανε ο ιδρυτής της και ανοίχτηκε η διαθήκη του φανερώθηκε ότι στην πραγματικότητα του ανήκε μόνο το 10% από όλη την περιουσία. Το ίδιο ισχύει και για την Goldman Sachs. Το αφεντικό της Deutsche Bundesbank (Γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα), είναι ο Axel Weber, εβραϊκής καταγωγής. Ίδιας καταγωγής είναι και ο Josef Ackermann, πρόεδρος της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας της Γερμανίας, της Deutsche Bank. Επίσης, ο οίκος Moody’s αποτελείται από διαφόρους διεθνείς «Guru» της οικονομίας που κάνουν προβλέψεις. Ένας από αυτούς είναι και ο γνωστός σε όλους μας Τζόρτζ Σόρος, που είναι Εβραίος στην καταγωγή. «Θαυμαστό» επίσης είναι το γεγονός ότι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπλων, φαρμάκων, πετρελαίων, τροφίμων, ΜΜΕ, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κ.α. είναι σε χέρια Εβραίων και το πιο «αξιοπρόσεκτο» είναι ότι σε πολλά κράτη οι Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί και υπουργοί είναι επίσης Εβραϊκής προελεύσεως. Όλοι αυτοί δρουν για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών και το ΔΝΤ είναι αυτό που υποτίθεται ότι εξασφαλίζει νομισματικές συνεργασίες, ανάπτυξη του εμπορίου, σταθερότητα κ.λ.π. ασχέτως αν επιφέρει παντού την φτώχεια και τα επακόλουθά της με παρατεταμένη ύφεση, κατάρρευση τραπεζικών συστημάτων, μαζικές πτωχεύσεις και ανεργία που επιφέρουν χρεοκοπίες και χαοτικές κρίσεις, λόγω περιέργων και εσφαλμένων χειρισμών που προηγούνται πάντα, ώστε να επέμβει το ΔΝΤ και να γίνει αποδεκτό ως αναγκαίο κακό.
Στρατής Ανδριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: