4 Μαρτίου 2010

Το καθήκον των Ελλήνων

+ Αρχιμ. Χαράλαμπου Βασιλόπουλου

«…Έχουμε ιερό χρέος να αγωνισθούμε υπέρ της Εκκλησίας μας. Διότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, ότι η Ορθοδοξία είναι το κέντρο και η ουσία της δυνάμεως του Ελληνικού Έθνους. Η Ορθοδοξία είναι η πανίσχυρη σπονδυλική στήλη του Γένους μας. Το Ελληνικό Έθνος με την Ορθοδοξία εμεγαλούργησε, εθριάμβευσε και έφθασε στον κολοφώνα της δόξης. Με την πίστη στην Ορθόδοξο Εκκλησία και με την δύναμή της αποτίναξε βαρβαρικούς ζυγούς, συνέτριψε υπερφίαλους, σκληρούς τυράννους και απέκτησε τον ζείδωρο της Ελευθερίας άνεμο.
Ισχύς, δύναμις και κραταίωμα της Φυλής μας είναι η Αγία μας Εκκλησία. Με Αυτήν ζει ο Λαός μας. Με αυτήν αναπνέει και γιγαντούται. Δεν θα υπήρχε σήμερα το Ελληνικό Έθνος, εάν δεν ήταν βαθειά ριζωμένο στην ασάλευτη Ορθοδοξία, Εάν όμως απομακρυνθεί από τους κρουνούς της θείας δυνάμεως της, θα αφανισθεί...
Καθήκον μας είναι να περιφρουρήσομε τον θησαυρό της Ορθοδοξίας μας, πού έχει την μοναδική Αλήθεια. Καθήκον μέγα και ευθύνη μοναδική έχομε, να διαδώσομε παντού την Ορθοδοξία. Καλούμεθα, σήμερα, ν' αναλάβομε την εκπλήρωση της υψίστης αποστολής μας, πού είναι να φέρομε το αληθές μήνυμα της εν Χριστώ απολυτρώσεως και αποκαλύψεως στην σύγχρονη ανθρωπότητα. Να γίνομε φωτοδότες του ανεσπέρου φωτός του Κυρίου σ' εκείνους πού έχουν εγκλωβισθεί στο έρεβος της αφέσεως και σ’ όλους όσους δηλητηριάζει η Λερναία Ύδρα του Οικουμενισμού. Πρέπει εμείς οι Έλληνες, να έχομε πάντα στο νου μας, ότι η θεία Πρόνοια μας διάλεξε για αυτήν την Οικουμενική αποστολή, της επανόδου στην Ορθοδοξία των αποσχισθέντων εξ Αυτής. Και αλλοίμονό μας αν, αντί αυτού, αυτοκτονήσομε μέσα στην αθεΐα του σημερινού Οικουμενισμού! Το καθήκον των Ελλήνων είναι να διαφυλάξουν την θεία, την μεγάλη, την Ιερή Παρακαταθήκη της Παραδόσεως, αμίαντη, άφθαρτη, απαραχάρακτη.
Να ενθυμούμεθα, ότι το Ελληνικό Έθνος έδωσε γιγάντια αναστήματα πίστεως: Έλληνες ήσαν οι μεγάλοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Οικουμένης. Έλληνες ήσαν οι περισσότεροι Άγιοι Μάρτυρες, Όσιοι, Ομολογηταί και εγκρατευταί. Η Ελλάς εκράτησε ανόθευτη την Ιερά Παράδοση και την Ορθοδοξία. Το Ελληνικό Έθνος έστειλε τους Ιεραποστόλους στην Ανατολή, στην Δύση, στο Νότο και στο Βορρά και διέδωσε την Πίστη του Χριστού στην Ασία, στην Ευρώπη και στην Αφρική. Μεταλαμπάδευσε το Φως του Χριστού στους Σλαύους του Βορρά. Δεν υπάρχει μεγαλυτέρα δύναμη, για το Ελληνικό Έθνος, από την ευλογία αυτή του Θεού.
Δια τούτο πάς Έλλην πρέπει να επαγρυπνεί και να μάχεται με όλες του τις δυνάμεις, για την Ορθοδοξία. Να κτυπά ανελέητα τις ύπουλες προπαγάνδες και τις αιρέσεις, που φέρουν διαιρέσεις και διχασμό του Έθνους…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: