19 Δεκεμβρίου 2009

Ποτέ την Κυριακή

ΜΠΡΑΒΟ! Όλοι οι φορείς τάχτηκαν κατά της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων οποιαδήποτε άλλη Κυριακή πέραν της ήδη θεσμοθετημένης (παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες των άθεων «νεογενίτσαρων»)
"…Από τη ΓΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ μέχρι τους μεγάλους εμπορικούς συλλόγους της χώρας (Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) όλοι τάχθηκαν κατά της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων οποιαδήποτε άλλη Κυριακή πέραν της ήδη θεσμοθετημένης. «Η διαφωνία μας με τη συγκεκριμένη πρόταση βασίζεται στο γεγονός ότι οι ώρες λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των εορτών και γενικότερα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου είναί υπεραρκετές, καλύπτοντας τις ανάγκες των καταναλωτών και την καταναλωτική κίνηση, η οποία είναι συγκεκριμένη και ιδιαίτερα μειωμένη, λόγω, όμως, οικονομικής στενότητας και όχι λόγω έλλειψης καταναλωτικού χρόνου. Ο καταναλωτής, στη συγκεκριμένη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε, δεν χρειάζεται χρόνο, χρειάζεται χρήμα», λένε οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και προσθέτουν ότι μόνο οι πολύ μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις μπορούν να αντέξουν αυτή τη διεύρυνση του ωραρίου, καθώς διαθέτουν σημαντικές οικονομίες κλίμακας.
Κατά της επέκτασης της λειτουργίας της αγοράς για οχτώ Κυριακές ετησίως τάσσεται και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ). Οι εκπρόσωποί του επισημαίνουν ότι ήδη προχώρησαν σε μια γενναία διεύρυνση του ωραρίου καθ' όλη την εορταστική περίοδο, παρά το ότι δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη στους καταναλωτές, τονίζουν δε ότι «κάθε άλλη διεύρυνση του ωραρίου όχι μόνο δεν θα συμβάλει στη μεγέθυνση του τζίρου, αλλά θα προκαλέσει προβλήματα σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, είναι ατομικές και το προσωπικό τους εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης».
Πηγή: Περιοδικό «Μετροπόλιταν» 12-13 Δεκεμβρίου 2009 (Άρθρο του Αδαμάντιου Μπράμου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: