9 Ιουνίου 2022

Οι ανυπόστατες κατηγορίες κατά των Χριστιανών.


 Πεθαίνουν διάσημοι άνθρωποι και τους αποτεφρώνουν κατόπιν επιθυμίας τους, παρασυρμένοι εν ζωή από συκοφαντίες και ψεύδη κατά του Χριστιανισμού.

Αυτή η καραμέλα των αθέων/παγανιστών, ότι ο Χριστιανισμός κατέστρεψε την αρχαία Ελλάδα έχει κάψει πολύ αφελή κόσμο, γιατί αντιθέτως με όσα υποστηρίζουν, οι ειδωλολάτρες είναι αυτοί που έκαναν τουλάχιστον 18 μεγάλους διωγμούς κατά των Χριστιανών. Στα συναξάρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας τιμώνται καθημερινά δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες Χριστιανοί που βασανίστηκαν και θανατώθηκαν απάνθρωπα από τους ειδωλολάτρες. Οι ειδωλολάτρες, βάσει ποιων ιστορικών αποδείξεων κατηγορούν τους χριστιανούς π.χ. για την Υπατία, που δεν ξέρει κανείς ποιος την σκότωσε στη διαμάχη μεταξύ Χριστιανών και Εβραίων και γιατί δεν μιλάνε για το χριστιανόπουλο που σταύρωσαν οι Εβραίοι και τους Χριστιανούς που θανάτωσαν σε αυτές τις διαμάχες;
Μιλάνε για την Σκυθόπολη, όπου ο μοναδικός ιστορικός που γράφει για το συμβάν, γράφει ξεκάθαρα ότι συλλαμβάνονταν από ηγεμόνες, που δεν ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, κυρίως όσοι άφηναν σημειώματα στο μαντείο και ζητούσαν από τους "θεούς" να γίνουν βασιλιάδες. Τους θεωρούσαν οι ίδιοι οι ειδωλολάτρες απειλή για τον θρόνο.
Στον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης κακώς θανατώθηκαν χιλιάδες οπαδοί των αλόγων, αλλά ο Μέγας Θεοδόσιος που κατηγορούν έλειπε στην Ιταλία και η σφαγή έγινε από την αστυνομία ως εκδίκηση για τον φόνο πολλών αστυνομικών τις προηγούμενες ημέρες και μέσα στο πλήθος των θανατωθέντων οι περισσότεροι ήταν Χριστιανοί, αφού η πλειοψηφία της πόλης ήταν Χριστιανοί.
Οι χριστιανοί δεν έκλεισαν σχολές, αλλά έσωσαν την αρχαία ελληνική γραμματεία. Οι σπουδαιοτεροι Αγιοι είχαν σπουδάσει την ελληνική παιδεία. Με την ελληνική γλώσσα διέδωσαν το Ευαγγέλιο.
Οι χριστιανοι δεν κατάργησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά κάποιοι αυτοκράτορες αρχικά απαγόρευσαν τις παγανιστικές τελετές που εξελίσσονταν κατά την διάρκεια των αγώνων και κατέληγαν σε όργια, και εν συνεχεία δεν τελούνταν οι αγώνες ελλείψει χορηγών αλλά και συχνών πολέμων, αφού οι βάρβαροι δεν άφησαν ποτέ ήσυχο το Βυζάντιο.
Περί κατηγοριών καταστροφής αρχαιοτήτων από Χριστιανούς, αν θέλουν ας κάνουν μια βόλτα στα μουσεία Αγγλίας , Γαλλίας, Βουλγαρίας, Τουρκίας και όλης της Ευρώπης για να δούνε ποιοι έχουν κλέψει τα γλυπτά και τα αγάλματα και ας τα φέρουν πίσω. Ας διαβάσουν ιστορία για να δουν πόσοι βάρβαροι πέρασαν και λεηλάτησαν τα ελληνικά εδάφη, μήπως και καταλάβουν ποιοι τα κατέστρεψαν και πάψουν να κατηγορούν τους χριστιανούς που αμύνοταν και έχυναν το αίμα τους για να υπερασπίζονται και να ελευθερώνουν την Ελλάδα.
Ας μάθουν ότι οι μόνοι μέχρι σήμερα που χρησιμοποιούν τα αρχαία ελληνικά γράμματα και τη γλώσσα είναι οι χριστιανοί στις Εκκλησίες. Όλα τα εκκλησιαστικα βιβλία και οι ψαλμωδίες είναι γραμμένες στα αρχαία ελληνικά. Μόνο οι χριστιανοί διατηρούν την αρχαοελληνική γλώσσα και όχι οι δήθεν υποστηρικτές του αρχαίου κόσμου.
Τέλος, ας κατανοήσουν ότι τα χριστιανικά ονόματα που φέρουν όλοι τους, δείχνουν ότι έχουν χριστιανούς προγόνους και όταν κατηγορούν τον χριστιανισμό, κατηγορούν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, δηλαδή το ίδιο τους το αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: