24 Σεπτεμβρίου 2019

Το θρήσκευμα και η ιθαγένεια των Ελλήνων φαίνεται από το ονοματεπώνυμό τους.

Την μη αναγραφή ιθαγένειας και θρησκεύματος στα απολυτήρια διετάχθη να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Ε, και... Από μόνα τους, τα ονόματα και τα επίθετα σχεδόν όλων των Ελλήνων δείχνουν και το θρήσκευμα και την ιθαγένειά τους. Μαρτυρούν την ελληνική και την χριστιανική καταγωγή τους. Ονόματα αρχαιοελληνικά και στην πλειοψηφία τους χριστιανικά. Ονοματεπώνυμα δωσμενα χάριν των Αγίων, των Αρχαγγέλων, της Παναγίας, του Χριστού, του Σταυρού, του Θεού. Επίθετα που αποδεικνύουν καταγωγή από οικογένειες παπάδων (Παπανδρέου, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης κ.ο.κ).
Όλα μιλούν από μόνα τους.

σ.α.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΣΤΡΑΤΗ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ-ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΩΣ-ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ(ΑΝΟΙΞΤΕ ΈΝΑΝ ΤΗΛ ΚΑΤΑΛΟΓΟ)!... ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΟΝΟΜ/ΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΓΝΗΣΙΩΝ ΚΑΘ' ΌΛΑ ΕΛΛΗΝΩΝ!-ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ Ή ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΗ Ή ΤΕΛΕΙΩΣ ΦΑΙΔΡΑ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)!... ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ-2 ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ!-ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜ/ΜΑΣ!... ΌΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΆΘΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕΝΑ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ-ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ(ΣΕ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥΣ!) Ή ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ!... ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ, ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!

Στρατής Ανδριώτης είπε...

Ονομα τούρκικο δεν έχει κανένας Έλληνας. Επώνυμο έχουν κάποιοι που είχαν υποχρεωτικά επιθετα οι πρόγονοί τους στην σκλαβιά και κακώς τα διατήρησαν. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι η πλειοψηφία.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΑ, ΜΕΓΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΚΟΗΧΑ, ΦΑΙΔΡΑ Ή ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΗ, ΌΠΩΣ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΣΕ -ΟΓΛΟΥ, ΚΑΡΑ- Κ.Α! Η ΓΛΩΣΣΑ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΤΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΚΤΛ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ)!... "ΑΠΟΔΕΙΞΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ(ΦΥΛΕΤΙΚΗ) ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΈΛΛΗΝΕΣ(ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΔΕΣ Κ.Ο.Κ) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ(ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ΆΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ)!... ΈΤΣΙ ΠΧ: ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ, ΚΙΝΕΖΟΙ, ΕΣΚΙΜΩΟΙ, ΙΝΔΙΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΌΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΛΑΤΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!... ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ Κ.Α... ΠΕΡΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ, ΟΙ ΚΑΘΑΡΑ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ, ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ DNA ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ(ΠΧ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ), ΈΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΆΛΛΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ(ΦΥΛΕΤΙΚΑ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ(ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ, ΌΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΛΟΥ)!...