17 Οκτωβρίου 2020

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.



Μεταφερόμαστε 12 χρόνια πριν στο νοσοκομείο τής Λάρισας όπου νοσηλεύεται ο κ Αντώνης, από κάποιο σοβαρό καρδιακό επεισόδιο. Ή εγγονή του ( νύν μοναχή), που σπούδαζε τότε στήν Αθήνα, μαθαίνοντας για την κατάσταση της υγείας του παππού της λυπήθηκε και παρακάλεσε τήν μικρότερη αδελφή της, να του διαβάσουν τήν παράκληση του Αγίου Νεκταρίου για να μπορέσει να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει. Αφού διαβάστηκε ή παράκληση τού Αγίου Νεκταρίου τόν βοήθησε ο αγιος και εξομολογηθηκε. Λίγο μετά όμως ο κ Αντώνης βρισκόταν εκτός " τόπου"
Άρχισε να φωνάζει και να λέει : " Όχι αφήστε με! Και εσύ που είσαι κόρη μου δεν με βοηθάς;
και άλλα λόγια μέσα σε μία φοβερή αγωνία.
Από τίς φωνές του εθορυβήθησαν, και αναγκάστηκαν να τον βάλουν σε ένα δωμάτιο όπου ήταν ένας ασθενής ακόμα. Ή κόρη του για να μήν ενοχλήσει τόν άλλο ασθενή, δεν άναψε φως, αλλά αρκέστηκε στο μικρό λαμπάκι που υπήρχε για να διαβάσει προσευχες στο παππού.
Θαύμα τω θαύματι όμως. Τά γράμματα μεγάλωσαν στα μάτια της.
Στίς 12 τα μεσάνυχτα ο παππούς συνήλθε, και ήταν δακρυσμένος. Πατέρα που ήσουν όλες αυτές τις ώρες; τόν ρώτησε η κόρη του.
Και ο κ Αντώνης δακρυσμένος και αλλοιωμένος διηγήθηκε πως μετά την εξομολόγηση τόν τραβουσαν οι δαίμονες άγρια και τόν απειλούσαν:
" Τά είπες όλα βρε;! Μία ζωή ήσουν δικός μας και τώρα πας να μάς ξεφύγεις;! Εδώ θα σε θάψουμε. Και τόν τραβούσαν να τον ρίξουν σε ένα βαθύ λάκκο. Πάνω στην αγωνία του φώναζε όλα εκείνα τα λόγια για βοήθεια. Ξαφνικά παρουσιάζεται ένας Ιεράρχης μέ το επανωκαλύμμαυχο του, κάνει ένα νεύμα με το χέρι του και λέει : " Φύγετε δεν έχετε καμία εξουσία πάνω σε αυτή την ψυχή.
Και οι δαίμονες εξαφανίστηκαν. Δακρυσμένος ο παππούς ρωτάει τον Ιεράρχη. Ποιός είσαι εσύ που με γλύτωσες;. Και απαντά ο Ιεράρχης.
- Είμαι ο αγιος Νεκτάριος.
Συγκλονισμένος ο παππούς άρχισε από τότε να ομολογεί τήν πίστη μας. ". Να αγαπάτε το Θεό κτλ" Κάλεσε δύο συγχωριανούς που ήταν μαλωμένοι και συμφιλιώθηκαν.
Αφού έζησε εν μετανοία λίγο καιρό στο σπίτι του, μετά ξανά εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο, όπου και κοιμήθηκε εν Κυρίω τήν ημέρα της Ζωοδόχου πηγής......
Ο παππούς ήταν καλοπροαίρετος φιλόξενος, γι αυτό και ο Θεός έστειλε τόν αγιο Νεκτάριο να τον βοηθήσει.
Πηγή : Ο στύλος της Ορθοδοξίας.
Συγγραφη κειμενου Π.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: