9 Οκτωβρίου 2020

Ο πόλεμος συμφερόντων κατά της Αρμενίας.

 Οι Αρμένιοι πολεμούν για την πατρίδα και τα εδάφη τους, όμως οι εχθροί τους είναι πολλοί. Είναι η ελίτ του παγκόσμιου πλούτου.

Διαβάζω για τα αίτια του πολέμου της Αρμενίας, ότι είναι ο αγωγός Μπακού-Τυφλίδα-Τσειχάν όπου πάνω του είναι συνδεδεμένο το πλούσιο κοίτασμα του Κασαγκάν από το Καζακστάν. Από όλα αυτά πλουτίζουν πολλοί.
Η Βρετανική BP έχει το 30.1% των μετοχών. Νορβηγοί Πρωθυπουργοί και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είναι μέτοχοι μεγάλων εταιριών, η Statoil (έγινε Equinor) έχει το 8.71%. Η Unocal θυγατρική της Chevron κατέχει το 8.90% (την διαδέχθηκε η ExxonMobil). Η Ιταλική ΕΝΙ έχει το 5%. Οι ιαπωνικές ΙΤΟCHOU που κατέχει το 3.4% και η ΙΝPEX το 2.50%. Η Αμερικάνικη ΗΕSS OIL CORPORATIOΝ έχει το 2.36%, η ConocoPhillips από την Αλάσκα (την διαδέχθηκε η ExxonMobil) κατέχει το 2.50%. Η Γαλλική ΤΟΤAL έχει 5%.
ΟΛΟΙ αυτοί συνεταιρίστηκαν με το Αζερμπαϊτζάν, μιας και η SOCAR που ανήκει στους Αζέρους έχει το 25%.
Στον αγωγό όλοι αυτοί είναι συνεταίροι με τον Ερντογάν να διατηρεί το 6.53% (Turkish Petroleum). Ναι, η Τουρκία είναι συνέταιρος με όλους αυτούς και «επόπτης» της ασφάλειας του Αγωγού –Κασαγκάν-Μπακού-Τυφλίδα-Τσειχάν.
Η Αρμενία που δεν υποστηρίζεται από κανέναν (όλοι παγκοσμίως σιωπούν) και το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι εμπόδια στα Τουρκικά συμφέροντα που θέλουν να δώσουν τα εδάφη αυτά στους Αζέρους.
Οπότε είναι ένας άνισος αγώνας των Αρμενίων με τα παγκόσμια συμφέροντα της πλουτοκρατίας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: