27 Μαΐου 2010

Απατεωνιά καί οκνηρία

Καθημερινά, εδώ και χρόνια, οι εφημερίδες, τα κανάλια, οι σταθμοί, οι ίδιοι οι πολιτικοί, ακόμα καί ο κόσμος, αναφέρονται «εμπεριστατωμένα» σε σωρεία στραβών, ανάποδων, παράλογων και ζημιογόνων «δραστηριοτήτων» του δημοσίου –και όχι μόνο- βίου, που τεκταίνονται με προκλητικότατο τρόπο στη χώρα μας...


 Αν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά αποτελούν εξαιρέσεις στην έντιμη καθημερινή βιοπάλη των σωστών Ελλήνων πολιτών, έρχεται η ζωή της αρπαχτής που επιλέγουν συνειδητά κάποιοι μικροί και μεγάλοι, η οποία φορτώνει μονίμως ένα μεγάλο μέρος της επικαιρότητας και όχι των φυλακών, με λωποδυσίες, σπατάλες, κακοδιαχειρίσεις, μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, αναδεικνύοντας μία απατεωνίστικη νοοτροπία, που αντιπαλεύει οτιδήποτε καλό πάει να γίνει σ’ αυτό τον ένδοξο τόπο.
Είναι δεδομένο πλέον ότι τα όσα επιχειρούνται στη χώρα μας, τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες, αποσκοπούν στο να επέλθει η κατάρρευση της Ελληνικής κοινωνίας, κυρίως λόγω Ορθοδοξίας, έχοντας φθάσει σήμερα στο σημείο, σύσσωμοι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι να ψάχνονται ως επί το πλείστον υποκριτικά για τα αίτια που έφεραν τη χώρα σ’ αυτό το κατάντημα και τους πολίτες τόσο πολύ στριμωγμένους, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της αβεβαιότητας, που προκαλείται κυρίως επειδή απώλεσαν από τη ζωή τους τον ιδιαίτερα εξαίρετο πολιτισμό μας, που έχουμε την τιμή να έχουμε κληρονομήσει ως Έλληνες Χριστιανοί, παρασυρόμενοι σ’ έναν τρόπο ζωής που δεν ταίριαζε ποτέ στην ιδιοσυγκρασία τους!
Ο Έλληνας πολίτης, που φαίνεται σήμερα να μην εμπιστεύεται κανέναν, κατανοεί ότι εξαπατήθηκε πολλαπλώς σε μια κοινωνία του ατομικού συμφέροντος, του πολυκαταναλωτισμού και της ψεύτικης ευμάρειας που έφερε την παραλυσία, αφού διαπιστώνεται ότι πίσω από την πλάτη του καθενός μας, παίζονται διαρκώς βρώμικα παιχνίδια. Βλέπει καθημερινά ότι παρασύρθηκε σε μια υποτιθέμενη ζωή καλοπέρασης, παγιδευμένος με «δανεικά» χρήματα, αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις πέραν των δυνατοτήτων του, υπερβαίνοντας τον απλοϊκό τρόπο ζωής του, κυνηγώντας το εύκολο κέρδος καί το βόλεμα με αντάλλαγμα την «πολύτιμη» ψήφο του.
Κάποιοι άλλοι «πονηρότεροι», επιτήδεια συμπεριφερόμενοι μέσα στην κοινωνία μας, κανόνισαν να ζουν πλουσιοπάροχα με τον μόχθο των άλλων. Εκμεταλλευόμενοι άναρχες και παράνομες καταστάσεις, που οι νόμοι, η ηθική, η τάξη και η καλώς νοούμενη πρόοδος περνούν στο περιθώριο, ώστε αφού βολευτούν και κανονίσουν να μην κάνουν τίποτα απολύτως, αλλά να δουλεύουν άλλοι γι’ αυτούς, χρηματοδοτούμενοι ακόμα και «πλαγίως», νομίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό είναι ο κυρίαρχος στόχος της ζωής! Καλοπερνώντας οι ίδιοι εις βάρος των πολλών, αμειβόμενοι για την «προσφορά» αγνωσίας, ανηθικότητας, παρανομίας καί δημιουργίας προβλημάτων.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, η παράδοση της κατεστραμμένης χώρας μας, στα χέρια ξένων κέντρων εξουσίας που δρουν «αοράτως» με μυστικές διεργασίες, που αφού με τους «μηχανισμούς» τους οδήγησαν την Ελλάδα στην αυτοδιάλυση, παρουσιάζονται τώρα ως «σωτήρες» που θα μας βοηθήσουν, αγνοώντας κάτι πολύ σημαντικό. Ότι τον τελευταίο Λόγο τον έχει ο Θεός!
Στρατής Ανδριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: