21 Ιουλίου 2020

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο φυλάττει Ορθοδοξία και Ελληνισμό!

Η εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες
Ακούγοντας πικρόχολα σχόλια κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου που απειλείται, καθυβρίζεται και πολεμαται από πολλούς, να αναφέρουμε ότι οι υπόδουλοι στην τουρκιά, αλλά ελεύθεροι εν Χριστώ του Πατριαρχείου, είναι το αγκάθι στο μάτι του Τούρκου, διότι τους θυμίζουν από ποιούς έχουν κλέψει την Πόλι, την Κωνσταντινούπολη, την Αγιά Σοφιά, τη Μικρασία, τον Πόντο καί όλων όσων το χώμα τους είναι ζημωμένο με αίμα ελληνικό, χριστιανικό. Γι' αυτό πρέπει το Οικουμενικό Πατριαρχείο να παραμείνει όρθιο, διότι δεν το θέλουν οι Τούρκοι επειδή εκεί φυλάσσεται η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, η Μητέρα Εκκλησία του Γένους των Ελλήνων... Δεν το θέλουν οι Τούρκοι γιατί είναι το Πατριαρχείο των Ρωμηών, των Ελλήνων Χριστιανών. Διότι το Φανάρι, η Μονή του Αγίου Γεωργίου είναι το απόρθητο κάστρο. Δεν το θέλουν γιατί τους θυμίζει το ευλογημένο Γένος των Ορθοδόξων Χριστιανών, διότι εκεί στο Φανάρι η Ρωμηοσύνη ζει και περιμένει το Βυζάντιο. Δεν το θέλουν γιατί μισούν την αγάπη και τον σεβασμό των Ελλήνων Χριστιανών προς την Κωνσταντινούπολη, το Βόσπορο, τον Μαρμαρά, τον Κεράτιο, τα βυζαντινά κάστρα, τα ορθόδοξα Μοναστήρια, τα αστείρευτα αγιάσματα, τις Εκκλησίες μας, την Αγιά Σοφιά μας, όλους όσους έζησαν και ανατράφηκαν στα νάματα της Ορθοδοξίας, λαός άπειρος, άγιοι και αμαρτωλοί, Πατριάρχες, Βασιλείς, Μάρτυρες, Ρωμηοί Έλληνες Χριστιανοί.Δεν το θέλουν οι Τούρκοι γιατί ξέρουν ότι υπήρξε επί σειρά αιώνων η Μήτηρ Εκκλησία, η Μάνα των Ελλήνων,
Το μίσος των Τούρκων για κάθε τι χριστιανικό και ελληνικό έχει απομείνει είναι έκδηλο, παρότι η Τουρκία εισπράττει εκκατομμύρια πλαστογραφόντας την Ελληνική και Χριστιανικη ιστορία. Παρουσιάζοντας τα έργα των προγόνων μας ως δικά τους, ή έργα Βυζαντινών, χωρίς να διευκρινίζουν ότι οι Βυζαντινοί είναι Ρωμηοί και οι Ρωμηοί είναι Έλληνες Χριστιανοί. Δεν θέλουν το Πατριαρχείο οι Τούρκοι γιατί κατά βάθος αισθάνονται ξένοι και γι' αυτό έδιωξαν τους Ρωμηούς, για να μην τους θμίζουν σε ποιους ανήκει αυτός ο τόπος. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί Τούρκοι δεν θέλουν να βλέπουν τον Πατριαρχείο και τους Έλληνες. Αυτοί είναι οι μισέλληνες που διώκουν και τρομοκρατούν το Πατριαρχείο με όργανα τους γκρίζους λύκους που κάνουν ζημιές σε ότι Ορθόδοξο έχει μείνει, μισούν, απειλούν, κλέβουν, τρομοκρατούν, βανδαλίζουν ακόμα και τα ελληνικά κοιμητήρια, τα αγιάσματα. Δεν αφήνουν να κυκλοφορεί το ευλογημένο ράσο, τους καταδιώκουν όχι μόνο γιατί είναι Χριστιανοί, άλλα και γιατί είναι Έλληνες. Θεωρούν τους Πατριαρχικούς ως κατασκόπους των Ελλήνων, και οι εδώ μπερδεμένοι που δεν ξέρουν τι είναι το Πατριαρχείο, τους θεωρούν πράκτορες των Τούρκων.
Οι 2.000 εναπομείναντες Έλληνες στην Πόλι (από τους 300.000 που συμφωνήθηκε) δεν περιμένουν βοήθεια από πουθενά. Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν βοήθησαν ποτέ, διότι το αθηναϊκό μασονοκρατούμενο κράτος, που στην Βουλή του δεν υπάρχει ούτε Χριστός, ούτε Σταυρός, ειναι στην πλειοψηφία του αθεϊστικό και συνάμα αντιπατριαρχικό. Δεν ξέρουν ότι το Πατριαρχείο είναι εκεί στην Κωνσταντινούπολυ για να χτυπάει η καμπάνα της Ορθοδοξίας ακόμα και σε ενορίες 10 ατόμων. Το Πατριαρχείο από την Κωνσταντινούπολη ποιμαίνει αξιοζήλευτες Μητροπόλεις σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Ασία. Στην Πόλι διατηρεί μεγάλο νοσοκομείο (Μπαλουκλή), συσσίτια απόρων, γηροκομείο, διατηρεί και συντηρεί κολοσιαία σχολεία, ιδρύματα, ναούς, βοηθάει εν κρυπτώ αδυνάτους, ανήμπορους, διωκόμενους, κρυπτοχριστιανούς και εκτός αυτών, το Πατριαρχείο για να υπάρχει.... πληρώνει.
2.000 Έλληνες Χριστιανοί ζουν μέσα σε μια μυρμηγκιά αλλοεθνών και αλλοθρήσκων, εκεί που το Πατριαρχείο προυπήρχε όλων. Όλοι τους βρήκαν εκεί και τώρα τους έχουν υπόδουλους, σκλαβωμένους.
Παρ' όλα αυτά σαν να μη συνέβει τίποτα, αυτή η ελληνική μειονότητα, συνεχίζει τις πανηγύρεις των Ορθοδόξων Ναών, τις εκδηλώσεις, τις εθνικές εορτές μας. Ζουν αυτό που έζησε το Βυζάντιο, η Ρωμηοσύνη για αιώνες. Με τους νέους της Πόλης να λένε: "είμαστε λίγοι, αλλά υπάρχουμε"!!!
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με την "φαναριώτικη πολιτική" διαλέγεται με αιρετικούς (καθολικούς, προτεστάντες κ.α.), αν και αυτό δεν αρέσει σε πολλούς, επιδιώκοντας να γνωρίσουν οι ετερόδοξοι και οι αλλόπιστοι τους θησαυρούς, και την Αλήθεια της Ορθοδοξίας, να φέρουν το μήνυμα της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο, αν και υβρίζεται ότι υπηρετεί τον οικουμενισμό, συκοφαντούμενο και κατηγορούμενο. Αν και όλοι οι Πατριαρχικοί, με την μόρφωση που διαθέτουν θα μπορούσαν να εργασθούν οπουδήποτε, αλλά προτίμησαν να ζουν ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, και εν μέσω παγίδων πολλών να ΦΥΛΛΆΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
Γι αυτό, πέραν των διχογνωμιών και των προσώπων, που δεν είμαστε θεοί για να κρίνουμε, η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία είναι έκφραση της Ορθοδόξου πίστεως και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: