1 Οκτωβρίου 2019

Λύσεις για το μεταναστευτικό πρόβλημα.


Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύσηΕπειδή η θάλασσα έχει τις ιδιαιτερότητές της σε σχέση με τα χερσαία σύνορα και επειδή μερικοί δεν έχετε πάει παραμέσα από εκεί που κατουράνε τα βρέφη, να πούμε ότι:
α) οποιαδήποτε προσπάθεια αναχαίτισης φουσκωτών πλεούμενων με πρόσφυγες/μετανάστες/λαθρομετανάστες/λαθροεποίκους/δεν με ενδιαφέρει, πείτε τους όπως θέλετε, θα έχει ως κατάληξη με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ανθρώπους στη θάλασσα και πιθανότατα πνιγμένους. Όσοι δεν έχουν πρόβλημα με αυτό το ενδεχόμενο, ας μας αδειάσουν λίγο τη γωνιά να συζητήσουμε πιο σοβαρά.
β) Βάσει της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, της Διεθνούς Σύμβασης Ασφάλειας της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα και του Διεθνούς Ναυτικού Δίκαιου, άνθρωπος που είναι στη θάλασσα και κινδυνεύει -έστω- να πνιγεί, είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τον σώσεις. Τελεία και πιο πίσω από αυτό δεν συζητάμε...


Το θέμα είναι λοιπόν τι γίνεται ΑΦΟΥ τον σώσεις.
ΕΠΕΙΔΗ ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω για να ανακαλέσει ο Σύριζα και ο Τσίπρας τις εγκληματικές του πρακτικές και αποφάσεις που οδήγησαν σε παγίωση μιας τραγικής πρακτικής και ΕΠΕΙΔΗ η κατάσταση έχει όπως έχει αυτή τη στιγμή και ΕΠΕΙΔΗ ευχάριστα μέτρα που θα ικανοποιούν όλους και θα ζούμε χαρούμενοι στα λιβάδια δεν υπάρχουν,
τα μόνα μέτρα που θα έλυναν ένα σοβαρό μέρος του προβλήματος είναι τα εξής:
α) τα ΚΥΤ (Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης) στα νησιά κλείνουν. Μόρια τέλος. Όσο τα ΚΥΤ βρίσκονται σε απόσταση από τα τουρκικά παράλια μικρότερη από όσο είναι το Πλατεία Συντάγματος - Χίλτον, δουλειά δεν γίνεται.
β) Προώθηση όλων στην ενδοχώρα, σε κλειστά κέντρα κράτησης ή αλλιώς "Κλειστά Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης", με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ιατρική φροντίδα, υγειονομικές εγγυήσεις και ασφάλεια. Αν θέλετε τα λέμε και "Χώροι Αναψυχής - Τα Ζουζούνια" γιατί μερικοί ζορίζονται και με το όνομα ακόμα.
γ) ΜΚΟ ΤΕΛΟΣ. Δεν γίνεται αυτοί που λειτουργούν ως κράχτες για όποιον θέλει να έρθει, αυτοί που είναι δεδηλωμένα υπέρ της πρακτικής να έρθουν όλοι οι αναξιοπαθούντες της Ασίας και της Αφρικής στην Ευρώπη και αυτοί οι οποίοι κονομάνε χοντρά από αυτή την ιστορία, να είναι μέρος της (όποιας) λύσης. Το Κράτος θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη των διαδικασιών, με ίδιες δυνάμεις και τα λεφτά της ΕΕ θα πηγαίνουν στο Κράτος. Ταυτόχρονα, έρευνα όλων των ΜΚΟ για όσα εισέπραξαν αυτά τα χρόνια, την αποτελεσματικότητά τους σε σχέση με όσα εισέπραξαν, τι παρέλαβαν και τι παρέδωσαν.
Η κατάσταση στα ΚΥΤ είναι απάνθρωπη και εξευτελιστική, τα νησιά έχουν ισοπεδωθεί ήδη πριν το ξέσπασμα αυτού του κύματος και δεν αντέχουν άλλο, χρειάζονται λύσεις εδώ και...χθες.

Periklis Kontongonas

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΌΠΛΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΤΛ ΚΑΙ ΟΙ ΆΟΠΛΟΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΌΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ!!!... ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΕΙΣΕΡΘΟΥΝ 1-2-10-100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΆΟΠΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΝΙΓΕΙ Ή ΚΑΚΟΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΈΔΑΦΟΣ!!!... ΩΣΤΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΈΤΣΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ(ΤΡΑΜΠ), ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ(ΣΑΛΒΙΝΙ) Κ.Α ΧΩΡΩΝ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ:
ΑΦΕΝΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΩΘΗΣΟΥΝ(Ή ΈΣΤΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ) ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ, ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ(ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΦΥΣΙΚΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ!!!)
ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΩΣ ΑΚΑΛΕΣΤΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ!...
ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΈΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ "ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥΣ" Ή "ΠΛΗΣΙΟΝ"(ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ"!), ΌΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ, ΏΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΠΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΈΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ(ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ)!!!...