6 Νοεμβρίου 2010

Αυτοί το βιολί βιολάκι

του Κ. Αθανασιάδη
Σ' αυτές τις εκλογές τα πολιτικά κόμματα έπρεπε να μείνουν μακριά και να αφήσουν τους πολίτες να εκλέξουν τους ικανούς.
Για άλλη μια φορά οι πολιτικοί μας εμφανίζονται αδιόρθωτοι, για άλλη μια φορά παίζουν με τον πόνο του λαού, για άλλη μια φορά αποδεικνύουν την αναξιοπιστία και την ανικανότητά τους, για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν την πολιτική, για την πολιτική και όχι για το συμφέρον της πατρίδας μας. Την ερχόμενη Κυριακή 7/11, έχουμε εκλογές για την ανάδειξη των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Η πολιτική συζήτηση έπρεπε να περιστραφεί γύρω από τα ενδιαφέροντα τις τοπικές κοινωνίες, τα προβλήματα και τα προγράμματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών...

 Αντί αυτής της πολιτικής, οι πολιτικοί μας επέλεξαν να μεταφέρουν το ενδιαφέρον των συζητήσεων στην κεντρική-εθνική πολιτική. Έτσι αντί οι πολίτες να επιλέξουν τους ικανότερους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, συγκρίνοντας τα προγράμματά τους, καλούνται να επιλέξουν με βάση θέματα της κεντρικής πολιτικής. Το οικονομικό πρόβλημα και το μνημόνιο, είναι επιπέδου κεντρικής εξουσίας και όχι της αυτοδιοίκησης, γιατί το ενέπλεξαν; Ποιοι είναι οι λόγοι που μετέφεραν το ενδιαφέρον από το τοπικό στο κεντρικό επίπεδο; Γιατί υποβαθμίζουν την ουσία των αυτοδιοικητικών εκλογών; Προφανώς, οι κατά του μνημονίου βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν στα ευαίσθητα σημεία τους υπέρ του μνημονίου, με τα ισχυρά τους σημεία που είναι ο πόνος, η απογοήτευση και η δυστυχία του λαού. Οι υπέρ του μνημονίου, βρήκαν την ευκαιρία να θέσουν προ των ευθυνών τους, τους κατά του μνημονίου ή να αποδράσουν από τον κλοιό των οικονομικών δυσκολιών. Ό,τι και να συμβαίνει από τα παραπάνω, αποδεικνύουν την αναξιοπιστία που τους διακρίνει. Νομίσαμε πως με τα συμβάντα πριν ένα χρόνο και τη μετέπειτα απαξίωση του πολιτικού κόσμου, θα έβαζαν μυαλό, αλλά δυστυχώς αυτοί το βιολί, βιολάκι. Ανεύθυνη πολιτική, με τον εκβιασμό των εκλογών, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκλογές αν γίνουν, πέρα από το ότι οι ίδιες δημιουργούν ανασφάλεια στο εσωτερικό και το εξωτερικό, οι συσχετισμοί καταδεικνύουν ότι δεν θα προκύψει ισχυρή πλειοψηφία και συνεπώς θα μπούμε σε μια περίοδο ακυβερνησίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τώρα αν για άλλη μια φορά αποδειχθεί ότι φταίει ο ένας ή ο άλλος, αυτό λίγο ενδιαφέρει τον απλό πολίτη, που πλήττεται από ανέχεια και θα δει να πέφτει μπροστά του το απέραντο σκοτάδι. Το αν πάλι γίνει μια ακόμα εξεταστική επιτροπή, για να προσδιορίσει τις πολιτικές ευθύνες, απλά θα προστεθεί μια ακόμα κοροϊδία στους πολίτες, όπως συνέβη με τις μέχρι τώρα εξεταστικές. Ας μας πουν πόσοι πολιτικοί μπήκαν στη φυλακή ή επέστρεψαν τα κλοπιμαία; Αφού όλοι δήλωσαν πως πρέπει να εκσυγχρονιστεί το κράτος με τη λήψη επώδυνων μέτρων, γιατί δεν εκσυγχρονίζονται πρώτα αυτοί; Προτάσσοντας το κοινό συμφέρον, από το πολιτικό; Γιατί εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν πολιτικάντηδες; Πότε επιτέλους θα γίνουμε Ευρωπαίοι; Οι Γερμανοί μας κυβερνούν, μένει να έρθουν να καθίσουν και στα έδρανα του κοινοβουλίου μας.
Σ' αυτές τις εκλογές τα πολιτικά κόμματα έπρεπε να μείνουν μακριά και να αφήσουν τους πολίτες να εκλέξουν τους ικανούς. Το γεγονός ότι οι εκλογές έχουν μετατοπισθεί στην κεντρική πολιτική και διεξάγονται με δεδομένα κεντρικής εξουσίας, υποβαθμίζει την τοπική αυτοδιοίκηση, προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν με βάση τα κομματικά κριτήρια και κυρίως βλάπτει το ήδη καταρρακωμένο κύρος των πολιτικών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ, ΌΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΕΣ(Ή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ-ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ) ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ. ΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΆΤΟΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ- ΜΑ ΚΑΜΙΑ- ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ-ΌΡΓΑΝΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΑΛΙΟΥΣ Ή ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ. ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΣΕ ΑΧΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ. ΤΟΝΙΖΩ ΌΤΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΤΕ-ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΚΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ; MAZIKH,ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΠΟΧΗ ΏΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΌΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΝΙΔΕΩΝ. ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΈΡΘΕΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΝΕΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ-ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ-ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΆΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ(ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ), ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΗΜΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ(ΌΧΙ ΨΕΥΤΟΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ) ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ Ή ΚΟΜΜΑ, ΌΤΑΝ ΞΕΡΕΙ ΌΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ!! ΕΞΑΛΛΟΥ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΟΝΟ ΌΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ-ΌΣΟ ΆΞΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ-ΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ή ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ.