6 Μαΐου 2010

Περί αιρετικών


ΠΡΟΣΕΞΤΕ, γιατί στίς μέρες μας πολλοί ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Τραγουδούν, διδάσκουν για «σωτηρία» καί παρουσιάζονται σαν γνήσιοι κήρυκες του Χριστού.
-Μοιράζουν φυλλάδια καί περιοδικά με θρησκευτικούς τίτλους, όπως «χριστιανισμός», «τα καλά νέα», «η φωνή του Ευαγγελίου», «Αστήρ της Ανατολής», κ.ά., που είναι αντίθετα με την Αγία Γραφή καί τη διδασκαλία της Εκκλησίας...

-Εκτός από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς (στα FΜ) διαθέτουν καί παράνομο τηλεοπτικό σταθμό, τον "Ηellas 62", απ’ όπου προπαγανδίζουν ξεδιάντροπα την αντίχριστη καί σατανοκίνητη αίρεσή τους.
-Στήν προσπάθειά τους για παραπλάνηση καί προσηλυτισμό ανυποψίαστων πολιτών, διοργανώνουν ακόμα καί εκδηλώσεις με πρόφαση την καταπολέμηση των ναρκωτικών, ενώ στην πραγματικότητα προσφέρουν τα δικά τους χειρότερα πνευματικά ναρκωτικά, την αίρεση - πλάνη.
-ΠΡΟΣΟΧΗ! Λένε λόγια ωραία, αλλά πιστεύουν αντίθετα με τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων της Εκκλησίας μας.
- Ακούγονται ίσως ευχάριστα στην αρχή γιατί μιλάνε για «Χριστό» καί «σωτηρία», στην πραγματικότητα όμως δεν έχουν κανένα κοινό σημείο με την Αλήθεια του Ιησού Χριστού.
-Χρησιμοποιούν το όνομα του Χριστού σαν δόλωμα για να εξαπατήσουν τους πιστούς.
-Είναι ξενόφερτοι (εισαγόμενοι) καί με πολύ χρήμα.
-Όταν τους ακούτε να σκεφτόσαστε ότι σας εξαπατούν. Λένε πολλά ψέματα καί συχνά επικαλούνται ψευτοθαύματα για να πείσουν -(εξαπατήσουν).
-Είναι συνήθως «νέοι» καί φαίνονται «όμορφοι» καί «καλοί» απ’ έξω, ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.
-Στά «στέκια» τους, μαζεύονται άνθρωποι ξένοι καί εχθρικοί προς τις ορθόδοξες και ιερές παραδόσεις του λαού μας.
-Ο Χριστός καί οι Απόστολοι προφήτευσαν ότι στίς μέρες μας θα εμφανιστούν «λύκοι άρπαγες με ένδυμα προβάτου», «ψευδόχριστοι» καί «ψευδοπροφήτες», οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πλανήσουν ακόμα καί τους εκλεκτούς.
-Φίλοι Ορθόδοξοι, μη δέχεστε τα φυλλάδια των κάθε λογής αιρετικών: ψευτομαρτύρων του Ιεχωβά, προτεσταντών, πεντηκοστιανών, ευαγγελικών, παπικών - ουνιτών, μορμόνων κ.ά. - ΧΡΕΟΣ όλων μας των Ορθοδόξων Χριστιανών, παρά τις αμαρτίες μας, χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε τις γνήσιες ζωντανές παραδόσεις μας καί να είμαστε μέσα στην Εκκλησία μας, πού είναι το Σώμα του Χριστού, ο Οποίος Χριστός είναι η πηγή της Αγάπης καί η Αλήθεια.
ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης καί όλοι οι πιστοί ήρωες της πατρίδος μας δεν μας ελευθέρωσαν χύνοντας το αίμα τους για να έρχονται τώρα οι ξενοκίνητοι αιρετικοί και να πολεμούν την Εκκλησία μας, πού μας διατήρησε καί μας προστάτεψε στα 400 χρόνια σκλαβιάς καί σε τόσες άλλες δύσκολες καταστάσεις του έθνους μας καί της προσωπικής μας ζωής.
Αιρέσεις ή αιρετικές ομάδες που πολεμούν την Ορθόδοξη πίστη είναι οι εξής: Παπικοί - Ρωμαιοκαθολικοί - Ουνίτες, Λουθηρανοί - Προτεστάντες με όλα τα παρακλάδια τους: Ευαγγελικούς, Πεντηκοστιανούς, Ελεύθερες ψευτοεκκλησίες της πεντηκοστής, Μορμόνους. Οι εφημερίδες «χριστιανισμός», «τα καλά νέα», «νικητές», το διαβολοκανάλι Ηellas 62, το πανελλήνιο κέντρο διαλογισμού, οι οργανώσεις των «Χάρε Κρίσνα», Σαηεντόλοτζυ-Κ.Ε.Φ.Ε, Πανελλήνιο κέντρο Γνωστικών σπουδών, «Νέα Ακρόπολη», η Μασονία και τα παρακλάδια της: Ρόταρυ - Λάϊονς - Προσκοπισμός, Θεοσοφία, Ανθρωποσοφία, τα κέντρα Γιόγκα, Ροδόσταυροι, ο ψευτομεσσίας Μούν, «τα παιδιά του Θεού», όλες οι σατανιστικές ομάδες, η κίνηση Παν. Τουλιάτος «Ήλιον φως», το κέντρο Υγείας-Οικολογίας, «τα κέντρα Παραψυχολογίας», τα μέντιουμ, οι αστρολόγοι, «Αρμονική Ζωή», «Εσωτερικός Χριστιανισμός», «πνευματικό κέντρο Όλυμπος» κ.ά. κρυφές αντίχριστες οργανώσεις.
Φίλε μου καλέ, μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία μας είναι Αληθινή γιατί είναι η αρχική Εκκλησία που ο Κύριος πότισε με τό τίμιο Αίμα Του. Η Εκκλησία μας είναι το Σώμα του Χριστού (Εφεσ. 1,23) κι όταν είσαι με την Εκκλησία τότε μόνο πιστεύεις πραγματικά στο Χριστό. Να προσεύχεσαι με την εξής ωραία προσευχή: Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με». Μην ξεχνάς τον Εκκλησιασμό κάθε Κυριακή.
Να συμβουλεύεσαι πνευματικό πατέρα για να σε καθοδηγεί.
Από φυλλάδιο της Ενορίας Αγ. Χαραλάμπους Καστέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: