9 Οκτωβρίου 2020

Τι μίσος είναι αυτό που έχουν οι άνθρωποι αναμεταξύ τους;

H Ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται συχνά από τα βάρβαρα και καταστροφικά ένστικτα ανθρώπων, προερχόμενα από κομματικές αντιπαλότητες που αμαυρώνουν ψυχές, καθώς και την Δημοκρατία της χώρας. Απάνθρωπες καταστάσεις ζεί ο κόσμος, απόρροια συγκεχυμένων φανατικών και επικίνδυνων απόψεων, που επαληθεύουν την έλλειψη παιδείας, την μικρότητα των πολιτικών, την ανικανότητα γονέων να αναθρέψουν σωστούς ανθρώπους, και τους δημοσιογράφους ανίκανους να διαμορφώσουν μια υγιή κοινή γνώμη.

Και όλα αυτά επιφέρουν ένα απαίσιο κατάντημα στους ανθρώπους που έχουν τόση έχθρα ο ένας κατά του άλλου, που φθάνει ακόμα και σε σημείο δολοφονιών.
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι μεγαλώνουν χωρίς αξίες, ιδανικά, αρχές, με λάθος πρότυπα, δίνοντας λάθος νοήματα στη ζωή τους. Παρασύρονται από διάφορες ψευτοθεωρίες που τους κάνουν να πελαγοδρομουν στη ζωή τους. Πολλοί γονείς που διαμορφώνουν ανθρώπους, δεν είναι ότι το ιδανικότερο. Οι περισσότερες σημερινές μανάδες νοιάζονται να κάνουν τη ζωή τους, ασχολούμενες με την επιδερμίδα τους, αντί να διαπαιδαγωγήσουν παιδιά. Πολλοί πατεράδες δεν είναι καύχημα για πολλούς νέους. Τα ΜΜΕ αντί να παίξουν έναν σωστό επιμορφωτικό ρόλο στην κοινωνία, παρουσιάζουν ότι πιο βλακώδη μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους;
Δυστυχώς, οι άνθρωποι καθοδηγούνται λανθασμένα από όλους. Οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να μορφώσουν ανθρώπους, αποδεικνύονται στο σύνολό τους ακατάλληλοι, αφού οι ίδιοι ζουν χωρίς αξίες, ιδανικά και σκοπό στη ζωή τους, υποταγμένοι και αυτοί σε έναν κομματικό "ιδεαλιστικό" ανούσιο φανατισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Απλά ενσπείρει μίσος και καταστρέφει την κοινωνία.
Δεν είναι τυχαίο που έχει διαμορφωθεί μια κοινωνία με ανθρώπους φανατισμένους κομματικά, ποδοσφαιρικά, με κουκούλες, αντιεξουσιαστές, αλκοολικούς, τοξικομανείς που ανταποδίδουν στη χώρα με τον πιο βάναυσο τρόπο ότι τους πρόσφερε η οικογένεια, το σχολείο, η πολιτεία, το κράτος,. Πρόσφεραν στους νέους αμορφωσιά, αθεϊσμό, ψεύτικες ιδεολογίες και τους ανταποδίδουν πέτρες, καταστροφές, φωτιές, βρισιές, μίσος, βία, αίμα.
Στρατής Ανδριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: