20 Αυγούστου 2020

Μην κοροϊδεύεις τους απεγνωσμένους συνανθρώπους σου.

 Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

AΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Το παρακάτω κείμενο με εκφράζει 100% γι΄ αυτό και το ανέβασα. Το έκανα με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα κάποιων «δωδεκαθεϊστών» που ειρωνεύονταν αυτούς τους απεγνωσμένους συνανθρώπους μας....
Προσωπικά έχω βιώσει παρόμοιες καταστάσεις όπου χρειάστηκε, μολονότι θετικός επιστήμων και μάλιστα «δήθεν ψαγμένος» να πάρω δύναμη μέσω της πίστης, να γονατίσω μπροστά στο σκήνωμα του Αγίου μας και να ζητήσω την «όποια» βοήθειά του.
Δεν θα αναλύσω την μεταφυσική του θέματος ένα θα πω μόνο ότι η διαδικασία αυτή μου έδωσε τη δύναμη να κρατηθώ όρθιος.  Τυχαίο; δεν ξέρω πάντως ήταν γεγονός ότι βοηθήθηκα και πάντα όταν βρίσκομαι στη Κεφαλλονιά περνάω και προσκυνώ το Σκήνωμα του.
Μερικοί με κοιτούν παράξενα πως είναι δυνατόν ένας επιστήμων όπως ο Τσελέντης να γονατίζει μπροστά σε ένα άψυχο σκήνωμα... Και όμως είναι και μάλιστα πολύ φυσιολογικό.
Θα πω και κάτι άλλο, μία βδομάδα πριν το ατύχημα μου που λίγο έλειψε να χάσω τη ζωή μου με το αυτοκίνητο μια φίλη μου, (Θα πω και το όνομα της η Βάσω η υπεύθυνη του Fiscardonna hotel) μου έφερε ένα κομποσκοίνι από τα Ιεροσόλυμα. 
Είπα δεν το φοράω σαν ένα trendy βραχιόλι για λίγο; Και όμως το φορώ ακόμα και δεν πρόκειται να το βγάλω ποτέ από πάνω μου.
Υπενθυμίζω ότι πριν 5 λεπτά είχα γεμίσει το αυτοκίνητο καύσιμα το αμάξι σχεδόν κόπηκε στη μέση από το σημείο που καθόμουν έκαναν κοντά στη μία ώρα να με απεγκλωβίσουν και δεν έπαθα τίποτα.
Όλοι όσοι είδαν το βίντεο από την πρόσκρουση είπαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βγει ζωντανός άνθρωπος από κει μέσα. Θα μου πείτε τώρα πιστεύεις ότι ένα κομποσκοίνι που το πούλαγαν κάποιοι καλόγεροι για να ζήσουν σε έσωσε; Εδώ σηκώνει μεγάλη συζήτηση πάντως εξακολουθώ να το φορώ. Πολλά πράγματα δεν ερμηνεύονται με μαθηματικές αναλύσεις νόμους και εξισώσεις...,
Όχι δεν είμαι υπέρ του «πίστευε και μη ερεύνα», δεν είμαι υπέρ του εξευτελισμού της προσωπικότητας ενός ανθρώπου ο οποίος πέφτει αντικείμενο εκμετάλλευσης διαφόρων θρησκευτικών εξουσιών αλλά είμαι υπέρ της ελευθερίας της πίστης και του δικαιώματος καθενός από μας στις δύσκολες στιγμές του να πιάνεται από όπου αυτός πιστεύει ότι έχει κάποια ελπίδα να τον βοηθήσει να σηκωθεί.
γι’ αυτό οι συμπεριφορές που περιγράφω πιο κάτω είναι απαράδεκτες και ηθικά ανεπίτρεπτες.
«Εσύ που σήμερα έσπευσες να ανεβάσεις τέτοιες φωτογραφίες χλευάζοντας τους ανθρώπους που πήγαν να προσκυνήσουν στη Τήνο η στον Άγιο Γεράσιμο στη Κεφαλλονιά.
Εσύ που θεωρείς ηθικό και αποδεκτό να φωτογραφίζεις, να κοινοποιείς και να ξεφτιλίζεις αυτούς τους ανθρώπους, επειδή ενδεχομένως δεν έχεις βιώσει ποτέ την απελπισία και την ανάγκη τους.....
Γνωρίζεις τι έχει φέρει αυτούς τους ανθρώπους στο σημείο αυτό; Κανείς δεν διασκεδάζει να ανεβαίνει σκαλιά με τα γόνατα. Γνωρίζεις πόσο ανάγκη έχουν την ελπίδα που τους δίνει ένα «τάμα»; Έχεις βρεθεί μήπως στο σημείο να πεθαίνεις από καρκίνο και η μόνη σου ελπίδα να είναι αυτό το τάμα;
Να είναι άρρωστο το παιδί σου και να έχεις ανάγκη να πιστέψεις σε κάτι πέρα από την επιστήμη που δεν σου δίνει καμία ελπίδα; Γνωρίζεις μήπως τις ιστορίες όλων αυτών των ανθρώπων που με τόσο θράσος χλευάζεις????
Μάθε ότι η πίστη είναι προσωπικό και εσωτερικό ζήτημα του καθενός. Το πως αποφασίζει κάποιος να εκφράσει τη πίστη του, για οποιοδήποτε λόγο που δεν γνωρίζουμε, εμάς μας περισσεύει.
Ποιος μας δίνει το δικαίωμα να κατακρίνουμε αυτούς τους ανθρώπους, από τη στιγμή που αυτό που κάνουν τους προσφέρει ελπίδα, συναισθηματική ανακούφιση και ψυχική ηρεμία????
Εσύ είσαι ο ίδιος που υπερασπίζεται τον μουσουλμάνο που προσεύχεται φιλώντας το πάτωμα αλλά χλευάζει τους χριστιανούς που πάνε να προσκυνήσουν στα γόνατα στη Τήνο. Μάθε πως όσο αποδεκτό είναι το ένα, είναι και το άλλο.»
Άσχετα από το αν πιστεύεις η όχι στο μεταφυσικό σκέλος της θρησκείας, μπορείς να επιλέξεις να πιστεύεις στον ηθικό και πνευματικό κώδικα της θρησκείας. Αυτό μόνο ευεργετικό μπορεί να είναι για μια κοινωνία ανθρώπων.
Για οποιονδήποτε λόγο και αν πιστεύει κάποιος, το σεβόμαστε και το αποδεχόμαστε. Δεν κάνουμε άκομψες ερωτήσεις, δεν τον αμφισβητούμε και σε καμία περίπτωση δεν κοροϊδεύουμε.
Πηγή:
Filotimo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: