14 Ιουλίου 2020

Τους πονάει η Ορθοδοξία.

Τι μπερδεμένοι που είναι οι άνθρωποι; Λένε κάποιοι ότι το Βυζάντιο ήταν ελληνόφωνο, αλλά δεν ήταν Ελληνικό. Μα, όταν μιλάς ελληνικά, ζεις και ελληνικά. Πώς γίνεται να είναι όλα σου ελληνικά και να λες ότι δεν είσαι Έλληνας, αλλά κάτι άλλο.... Βυζαντινός(;;;;)
Η Ελλάδα δεν σταμάτησε ποτέ να υπάρχει. Είτε υπό ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, την οποία και εξελληνισε χωρίς πόλεμο, είτε υπό φραγκικής, ή τουρκικής σκλαβιάς από τους οποίους απελευθερώθηκε. Το Βυζάντιο δεν ήταν σκλαβιά για τους Έλληνες, διότι αυτοί ήταν κυρίαρχοι. Τους πονάει ότι οι Έλληνες έγιναν Ορθόδοξοι Χριστιανοί και άφησαν την πλάνη του 12θεου. Τους πονάει που οι Ορθόδοξοι σουτάρανε τον 11ο αιώνα τους παπικούς. Αυτό είναι το θέμα τους....
Η Ελλάδα υπήρχε πάντα, αδιαλείπτως. Δεν σταμάτησε να υπάρχει κάποια στιγμή και ξανάρχισε κάποια άλλη περίοδο.
Σε όλη αυτή την υπόθεση, το ζήτημα είναι ότι δεν θέλουν το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί δεν θέλουν το Βυζάντιο; Τους πονάει η Ορθοδοξία!!! ΝΑΙ, διότι η Ορθοδοξία αποδεικνύει την ελληνικότητα του Βυζαντίου. Ναι, με το "Τη Υπερμαχω Στρατηγώ"... αποδεικνύεται ότι οι βυζαντινοί ήταν Έλληνες. Με το Χριστός Ανέστη αποδεικνύεται ότι οι βυζαντινοί ήταν Έλληνες. Με τον εξαψαλμο αποδεικνύεται ότι οι βυζαντινοί ήταν Έλληνες. Με τη θεία λειτουργία αποδεικνύεται ότι οι βυζαντινοί ήταν Έλληνες.
Εκεί είναι το πρόβλημα τους.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: