24 Ιουνίου 2020

Όλοι οι σπουδαίοι Έλληνες διώχθηκαν και θανατώθηκαν....

Πολλοί Έλληνες που αγωνίζονται σήμερα για τα δίκαια της πατρίδας μας, δηλώνουν κάποια στιγμή αποκαμωμενοι και απογοητευμένοι από την στάση όσων πολεμούν τα ιερά και όσια αυτής της χώρας.
Όμως, ας μη λησμονουμε ότι όσοι αγωνίστηκαν και πρόσφεραν τα μέγιστα στην Ελλάδα, παραγκωνίστηκαν, διώχθηκαν, ή καί θανατώθηκαν.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο μεγάλος Αρχιστράτηγος, το μυαλό της Επανάστασης, φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο και πέθανε παραμελημένος και παραγκωνισμένος.
Ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, πέθανε άρρωστος, τυφλός και πάμφτωχος όπως και η οικογένεια του!...
Ο Ιωάννης Μακρυγιάννης, πρωταγωνίστησε στην επανάσταση και καταδικάστηκε σε θάνατο για εσχάτη προδοσία και έμεινε φυλακισμένος, πεθαίνοντας από τις κακουχίες.
Η Μαντώ Μαυρογένους, η πλούσια αρχόντισσα της Μυκόνου διέθεσε όλη της την περιουσία για την απελευθέρωση της Ελλάδας και πέθανε φτωχή και εγκαταλειμμένη από όλους!
Οι Ιωάννης Καποδίστριας, Οδυσσέας Ανδρούτσος και Πάνος Κολοκοτρώνης δολοφονήθηκαν από Έλληνες.
Την ίδια και χειρότερη μεταχείριση είχαν οι επιφανείς Αρχαίοι!
Ο Θεμιστοκλής, ο νικητής των Περσών στην ναυμαχία της Σαλαμίνας, πέθανε στην εξορία!
Ο Μιλτιάδης, ο νικητής στην επική μάχη του Μαραθώνα, πέθανε στη φυλακή!
Ο Αριστείδης, η σπουδαία πολιτική και στρατιωτική προσωπικότητα της Αρχαίας Αθήνας, πέθανε από πείνα στην εξορία γιατί ήταν δίκαιος και σωστός Δημότης των Αθηνών!
Ο Πυθαγόρας, από τις κορυφαίες διάνοιες των Αρχαίων στον τομέα της Γεωμετρίας των Μαθηματικών και της Φιλοσοφίας, πέθανε από πείνα στην εξορία!
Ο Περικλής, ο κορυφαίος πολιτικός του Χρυσού αιώνα των Αθηνών, πέθανε λυπημένος από την κάκιστη συμπεριφορά των πολέμιων του!
Ο Φειδίας ο κορυφαίος γλύπτης όλων των εποχών, δημιουργός ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου, πέθανε στην φυλακή!
Οι Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης, οι τρεις κορυφαίοι τραγικοί ποιητές της Αρχαιότητας των οποίων τα έργα θαυμάζει μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα πέθαναν στην εξορία που τους έστειλαν οι συμπολίτες τους!
Ο Ηρόδοτος, ο αποκαλούμενος πατέρας της Ιστορίας πέθανε στην εξορία!
Ο Ικτίνος, ο αρχιτέκτονας του Παρθενώνα, πέθανε στην εξορία!
Ο Σωκράτης, ο κορυφαίος των φιλοσόφων, φυλακίστηκε και δηλητηριάστηκε με κώνειο!Ο Θουκυδίδης, εξέχων ιστορικός της Αρχαιότητος, πέθανε στην εξορία!
Ο Αριστοφάνης, ο περίφημος κωμωδιογράφος της Αρχαιότητος, πέθανε από ασιτία στην εξορία!
Ο Δημοσθένης ο περίφημος ρήτορας. Ήπιε δηλητήριο και αυτοκτόνησε, απογοητευμένος από τους συνδημότες του.
Ο Ισοκράτης επίσης εξαίρετος ρήτορας, εξορίστηκε και πέθανε στην εξορία!
Ο Αναξαγόρας ο εξαίρετος φιλόσοφος και πρωτοπόρος στον τομέα της αστρονομίας, πέθανε στην εξορία!
Σ' αυτούς αν προστεθούν και οι αναρίθμητοι Άγιοι της χριστιανοσύνης, που έδωσαν το αίμα τους, όπως και ο Χριστός, για την πίστη μας στον Αληθινό Θεό, αυτό και μόνο μας δεικνύει το χρέος μας απέναντι σε όλους αυτούς.
Αν λοιπόν όλοι αυτοί οι σπουδαίοι Έλληνες, διώχθηκαν και θανατώθηκαν για να μας αφήσουν ως κληρονομιά μια ένδοξη χώρα, τότε οι σημερινοί υγιείς πατριώτες οφείλουν να συνεχίσουν τον έντιμο αγώνα τους για την πατρίδα, για του Χριστού την πίστη την Αγία, για τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: