21 Απριλίου 2020

Το Άγιον Φως και η απέχθεια πολιτικών και καναλιών....


Φαντάζεστε να μην έβγαζε ο Ορθόδοξος Πατριάρχης το Άγιον Φως από τον Πανάγιο Τάφο και να το έβγαζαν οι παπικοί; Θα έστηναν Χολιγουντιανές φιέστες, θα έδιναν παγκόσμια διάσταση στο θέμα, θα γυριζοντουσαν υπερπαραγωγές, θα συμμετείχαν η Σάρα και η Μάρα, διαφημιστικές καμπάνιες, παγκόσμιες προβολές, διασημότητες κ.α., θα έτρεχαν και τα δικά μας κανάλια να δείξουν τον Πάπα, γιατί τους Ορθοδόξους δεν τους θέλουν, βγάζουν σπυριά, τους έχουν βγάλει τα μάτια.....
Τώρα που το βγάζει ο Ορθόδοξος Πατριάρχης, μούγγα όλοι. Ούτε οι δικοί μας πολιτικοί, ούτε τα δικά μας κανάλια δεν δίνουν τον πρέπον σεβασμό σ' αυτό το θαυμαστό γεγονός, όπου όλοι, Παπικοί, Κόπτες κ.α. παίρνουν από τον Ορθόδοξο Πατριάρχη το Άγιον Φως, παραδεχομενοι ευθέως με αυτή την κίνηση ότι μόνο η Ορθοδοξία κατέχει την Αλήθεια και ας μην θέλουν λόγω εγωισμού να εκδηλωθούν.
Τα ελληνικά κανάλια ασχολούνται με μαγειρικές συνταγές, σκυλαδικα τραγούδια και ότι άλλη ανοησία τους υποδείξουν.
Βέβαια, είναι καλύτερα που γίνεται έτσι απλά και ταπεινά η τελετή αφής του Αγίου Φωτός από την Ορθοδοξία, απλά όφειλε η τηλεόραση αυτές τις ημέρες να είχε μερικά αφιερώματα για τον Χριστό και τις Άγιες ημέρες, από ανθρώπους της Εκκλησίας. Όταν δεν δώσουν πέναλτι στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ, αναλύουν για ώρες τις φάσεις. Όταν αλλάζουν αγόρια οι ξανθιές, παίζουν ημέρες το θέμα.
Λίγο σεβασμός για την ΑΛΉΘΕΙΑ δεν βλάπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: