18 Ιανουαρίου 2020

Έχετε μεταστρέψει έστω έναν μουσουλμάνο σε χριστιανό;

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητεςΣχόλιο στη δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως που λέει ότι: “Θα αγκαλιάσουμε τους Αλλοεθνείς. Θα παντρευτούν τα παιδιά μας. Θα αλλάξουμε και σύμβολα”.
Σεβασμιότατε, με αυτά που λέτε ξέρετε ότι καταργείται την Ορθόδοξη Εκκλησία και τα Ιερά Μυστήριά της; Οι αλλοεθνείς που έρχονται είναι στην πλειοψηφία μουσουλμάνοι. Αν τους παντρέψετε με τα παιδιά μας τι γάμο θα κάνετε; Μόνο πολιτικός γίνεται, αφού οι μουσουλμάνοι μισούν τον χριστιανισμό. Άρα καταργείται το μυστήριο του γάμου...


Τα παιδιά που θα γεννηθούν απ΄ αυτό τον "γάμο" θα μείνουν αβάπτιστα, διότι δεν θα θέλει ο μουσουλμάνος να τα βαπτίσει. Άρα καταργείται άλλα δύο μυστήρια (Βάπτισμα και Χρίσμα).
Όλη η οικογένεια δεν θα μπορεί να εκκλησιαστεί διότι δεν θα πιστεύουν στον Χριστό. Άρα καταργείται το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και την Εξομολόγηση που πρέπει να προηγηθεί της Θείας Μεταλήψεως.
Φυσικά καταργείται και το μυστήριο της Ιεροσύνης, αφού δεν μπορεί κανένας από μια τέτοια οικογένεια να γίνει Ιερέας, οπότε σεβασμιότατε απομένει το Μυστήριο του Ευχελαίου για να κάνουμε ώστε να φύγει από πάνω μας η αρρώστια που μας δέρνει.
Ποια σύμβολα θα καταργήσετε; Η Ορθοδοξία παραμένει εδώ και 20 αιώνες, πορευόμενη σύμφωνα με τη Θεολογία των Αγίων Πατέρων τη επιστασία του Αγίου Πνεύματος. Για παρόμοιες αλλαγές δημιουργήθηκαν σχίσματα και αιρέσεις.
Σεβασμιότατε, ο ρόλος σας είναι να θεολογείται με σκοπό να κάνετε χριστιανούς και να μην απομακρύνονται οι χριστιανοί από την Εκκλησία, και όταν χρειάζεται να κοινωνιολογείται αυτό να γίνεται με διάκριση, σύμφωνη με την Ορθόδοξη πίστη μας.
Σας ερωτώ: Έχετε μεταστρέψει έστω έναν μουσουλμάνο σε χριστιανό;;; Αυτό είναι το έργο σας στην προκειμένη περίπτωση

Στρατής Ανδριώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: