15 Ιανουαρίου 2020

Αξίζει να εορτάζονται οι Τρεις Ιεράρχες στα σχολεία.


Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομαΣωστά καταργείται η αργία, δηλ. η ημέρα λούφας για τους εκπαιδευτικούς και ύπνου/τεμπελιάς για τους μαθητές και γίνεται εκκλησιασμός/εορτή προς τιμήν των Τριών Αγίων Ιεραρχών, που αν γίνει σωστή προετοιμασία από πιστούς εκπαιδευτικούς και όχι ανόητους, μπορεί να προσφέρει πολλά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές η μόρφωση, η αγιότητα, η γραμματεία, οι λόγοι, η παιδεία και ο θαυμαστός βίος των Αγίων...
Ας αναλογιστούν κάποιοι που ισοπεδώνουν τα πάντα, διότι είναι ανίκανοι να διανοηθούν την πνευματικότητα των Τριών Ιεραρχών, ότι οι Άγιοι της Ορθοδοξίας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην παιδεία και στην Θεολογία. Λόγοι του Μεγάλου Βασιλείου διδάσκονται ακόμα και σε τουρκικά πανεπιστήμια. Σ' αυτόν τον Άγιο απεκάλυψε ο Θεός την Δημιουργία του κόσμου, την οποία και συνέγραψε στο εξαίρετο βιβλίο "Εξαήμερος". Αν ερωτηθούν πολλοί εκπαιδευτικοί, οι περισσότεροι έχουν άγνοια γι' αυτό το γεγονός και το μόνο που ξέρουν για τον Μέγα Βασίλειο είναι η εκδοχή που έχει δώσει η coca cola και φυσικά γνωρίζουν απ' έξω κομματικές και αθεϊστικές θέσεις επί παντός επιστητού.
Φυσικά η γνώση περί του έργου των Αγίων Τριών Ιεραρχών είναι για όσους επιζητούν να ζήσουν ανθρώπινα τη ζωή τους. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί στην εποχή μας που επιλέγουν την απώλεια, ως αυτοτιμωρία.

σ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: