28 Νοεμβρίου 2019

Που ήταν οι Τούρκοι τότε που γινόταν ο Τρωϊκός πόλεμος;


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομαΠόσο ανόητος μπορεί να είναι ο Τούρκος Ερντογάν; Καυχιέται ότι η Τροία είναι μέρος της τουρκικής ιστορίας και ότι η ωραία Ελένη μιλούσε τουρκικά. Σε μια εποχή που δεν υπήρχε καν η υπόνοια περί τουρκισμού.
Η ηλιθιότητα του Τούρκου δεν έχει όρια, αφού όσοι πολέμησαν στον τρωικό πόλεμο, και οι μεν και οι δε, είχαν ελληνικά ονόματα, τα πάντα έχουν γραφεί με την ελληνική γραμματεία, οι αναφορές σε θεούς, ήθη έθιμα κλπ είναι ελληνικότατες. Το όνομα Ελένη είναι ελληνικό, το ίδιο και ο άνδρας της ο Μενέλαος και ο βασιλιάς των Μυκηνών ο Αγαμέμνονας.Το όνομα του Τρώα που έκλεψε την ωραία Ελένη ήταν ο Πάρης...

 Οι  Τρώες  έχουν  ονόματα  ελληνικά : Έκτωρ, Πολίτης, Αλέξανδρος, Πολυξένη, Αντήνωρ, Ανδρομάχη, Δηίφοβος, Αστυάνακτας, Ακάμας, Πολύδωρος…. ενώ  εξαιρετική  εντύπωση  προκαλούν  κάποιες  διπλές  ονομασίες  που  μνημονεύει ο Όμηρος, αφού ο γιος  του Έκτορα  ονομάζεται  Αστυάνακτας  και  Σκαμάνδριος,  η Τροία  ονομάζεται Ίλιον  και  Τροία,  ο  Πάρης  λεγόταν  και  Αλέξανδρος, η  Μύρινα  λέγεται  και  Βατεία (Β813) ο  ποταμός  Ξάνθος  λέγεται  και  Σκάμανδρος (Υ 33) ώστε  να  δίνεται  η  εντύπωση  πως  το  ένα  όνομα  μεταφράζει  το  άλλο.


Σε όλο το  έπος  οι  αρχηγοί  επικοινωνούν ευθέως  χωρίς  διερμηνείς, π.χ. ο  Έκτορας  με  τον Αίαντα, τον  Πάτροκλο  ή  τον  Αχιλλέα,  ο  Πρίαμος  επισκέπτεται  στην σκηνή  του τον  Αχιλλέα  και  κουβεντιάζουν μόνοι τους  για την απόδοση του  νεκρού,  ο  Οδυσσέας  και  ο  Μενέλαος  κατά  την  άφιξη  των  Αχαιών  μίλησαν  στην   συνέλευση  της  Τροίας(Γ-203). 
Ο συγγραφέας του έπους που στόλισε την αρχαία ελληνική λογοτεχνία είναι ο Όμηρος που συνέγραψε τα έργα του στα ελληνικά.
Τι μας λένε τώρα οι γενοκτόνοι Τούρκοι, οι κλέφτες ξένων εδαφών, πόλεων και ιστορίας;;;;
Ας τον προκαλέσει κάποιος του ελληνικού κοινοβουλίου να μας βρει ο Τούρκος μια γραφική, αρχαιολογική, ιστορική, βιβλιογραφική αναφορά της εποχής αυτής που να αναφέρεται σε κάτι τούρκικο. Έστω μια πετραδούλα που να έχει τουρκικά γράμματα. Έστω μια κουτσουλιά.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: