3 Φεβρουαρίου 2017

Η διαφορά ανάμεσα στους ιερείς και στους γονείς μας ( Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος


-Οι γονείς μας, ο πατέρας μας και η μητέρα μας, είναι ιερά πρόσωπα για μας. Έχουν από το Θεό μεγάλη χάρη και ευλογία. Μα πιο μεγάλη από αυτούς χάρη και ευλογία έχουν οι ιερείς μας.

- Η διαφορά ανάμεσα στους ιερείς και στους γονείς μας είναι πολύ μεγάλη. Είναι τόσο μεγάλη, όσο μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στην παρούσα ζωή και στην αιώνια...


– Οι γονείς, γεννούν παιδιά, για την παρούσα ζωή· οι ιερείς, για την άλλη.Οι γονείς, δεν μπορούν, ούτε να σώσουν τα παιδιά τους, ούτε να τα προφυλάξουν· ούτε από αρρώστειες· ούτε από τον θάνατο!

- Οι ιερείς, μπορούν. Και σώζουν. Ψυχές άρρωστες. Από το χείλος της απωλείας! Κάνουν και σταματάει το κατρακύλισμα: με τα λόγια τους· με τις συμβουλές τους· και με τις ευχές τους.

-Οι γονείς, αν τα παιδιά τους πρόσβαλαν κανέναν μεγάλον, δεν μπορούν να τα προστατεύσουν! – Οι ιερείς, μας βγάζουν ασπροπρόσωπους, ακόμη και αν εναντίον μας έχει οργισθή ο ίδιος ο Θεός. Γιατί ο Θεός έχει δεσμευθή να τους ακούει.


Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι ασχολούνται με άτομα εκτός Ορθοδόξου Εκκλησίας που παριστάνουν τους αναλυτές του Ευαγγελίου. Αυτά τα άτομα δεν είναι κατ' αρχάς Χριστιανοί. Διότι δεν έχουν πνευματικό, δεν εξομολογούνται, δεν εκκλησιάζονται και δεν κοινωνάνε, οπότε δεν είναι χριστιανοί, άρα δεν έχουν τη θεία χάρη για να μιλήσουν για το Χριστό. Επίσης, εμείς οι Ορθόδοξοι έχουμε τους Αγίους Πατέρες, οι οποίοι έχουν ερμηνεύσει θεόπνευστα και κατά γράμμα όλη τη Βίβλο, και δεν μπορεί τώρα ο κάθε πλανεμένος, που έχει τους δαίμονες στο σβέρκο του να το παίξει "θεολόγος" από το πουθενά. Αν κάποιοι παρασύρονται και τους δίνουν σημασία, κακό του κεφαλιού τους. Έξω από την Εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία.