5 Δεκεμβρίου 2016

Ο Χριστός είναι η χαρά, το φως το αληθινό, η ευτυχία. Ο Χριστός είναι η ελπίδα μας.

Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου

«Ένας είναι ο στόχος μας, η αγάπη στον Χριστό, η λαχτάρα, η ένωση με τον Χριστό. Είναι ο επί γης Παράδεισος. Η αγάπη για τον Χριστό είναι η αγάπη για τον πλησίον, για όλους και για τους εχθρούς. Όταν βρεις τον Χριστό, έχεις τα πάντα, δεν θέλεις τίποτε άλλο. Όπου υπάρχει η αγάπη του Χριστού, εξαφανίζεται η μοναξιά, είσαι ειρηνικός, χαρούμενος, γεμάτος, ούτε μελαγχολία, ούτε αρρώστια, ούτε άγχος, ζεις στα άστρα, στο άπειρο, στον ουρανό με τους αγγέλους, με τους αγίους, στη γη  με τους ανθρώπους, με τα φυτά, με τα ζώα, με όλους, με όλα. Όταν έρθει ο Χριστός στην καρδιά, η ζωή αλλάζει, τα πάθη εξαφανίζονται. Ο Χριστός είναι το παν»!...


«Η χαρά είναι ο ίδιος ο Χριστός. Είναι μια χαρά που σε κάνει άλλον άνθρωπο»… «Όταν δεν ζεις με τον Χριστό, ζεις μέσα…. στη θλίψη… στο άγχος»… «Όταν κανείς Τον γνωρίσει και Τον αγαπήσει και αγαπηθεί από Εκείνον, όλα μετά είναι καλά και άγια και χαρούμενα κι όλα εύκολα». «Η αγάπη του Θεού όλα τα μεταβάλλει.. τα αγιάζει, τα διορθώνει…»

«Αυτό που θέλει πιο πολύ ο Χριστός, είναι να μας γεμίζει από χαρά, διότι είναι η πηγή της χαράς. Αυτή η χαρά είναι δώρο του Χριστού»

«Να προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να μπούμε μέσα στο φως του Χριστού. Να ξυπνήσει η ψυχή και ν’ αγαπήσει τον Χριστό, να γίνει αγία»

«Ο Χριστός στο νού σου, ο Χριστός στην καρδιά σου, ο Χριστός σ’ όλο σου το είναι, ο Χριστός παντού»!

«Μην ενδιαφέρεσαι αν σε αγαπούν, αλλά αν εσύ αγαπάς τον Χριστό και τους ανθρώπους. Μόνο έτσι γεμίζει η ψυχή».

«Όσο πιο πολύ θα αγαπάς τον Χριστό, τόσο πιο πολύ θα χαίρεσαι και πιο λίγο θα στεναχωριέσαι».

«Από δω αρχίζει ο Παράδεισος. Όσοι εδώ στη γη ζουν τον Χριστό, ζουν τον Παράδεισο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: