4 Ιουλίου 2009

Μουσουλμανισμός - Ισλαμισμός




Ιδρυτής του Ισλαμισμού ήταν ο Μωάμεθ, που γεννήθηκε στη Μέκκα του 570μ.Χ. Εκ μητρός Εβραίας και ορφανός εκ πατρός από ηλικία 6 ετών, μεγάλωσε δουλεύοντας ως βοσκός μαζί με βεδουΐνους. Οδηγώντας καμήλες συναναστρεφόταν με Χριστιανούς εμπόρους που τους αγαπούσε ιδιαιτέρως. Από εκείνους διδάχθηκε την Αγία Γραφή που τον ενθουσίαζε. Νυμφεύθηκε σε ηλικία 25 ετών την 40χρονη χήρα Hatice. Απέκτησε παιδιά που όμως εγκατέλειψε καταφεύγοντας σε μια σπηλιά της ερήμου πλησίον της Μέκκα. Εκεί το έτος 610, σα να του παρουσιάσθηκε στον ύπνο του ο αρχάγγελος Τζιμπρεέλ (Γαβριήλ) που ήθελε να τον πνίξει επειδή δεν διάβαζε το χειρόγραφο που του έδινε! Εν τέλει ο αρχάγγελος του διάβασε μερικούς στίχους του κορανίου και ο Μωάμεθ πίστεψε για τον εαυτό του ότι ήταν σταλμένος του Θεού! Οι στίχοι αυτοί θεωρήθηκαν αντίγραφο του ιερού βιβλίου του Αλλάχ που το έστειλε στον Μωάμεθ!
Έκτοτε ανέλαβε να ιδρύσει θρησκεία που θα επανέφερε τους χριστιανούς στη θρησκεία του Αβραάμ, επιβεβαιώνοντας ότι ο ισλαμισμός ήταν εφεύρεση των Εβραίων για να πλήξουν τον Χριστιανισμό! Είναι βέβαιο ότι οι Εβραίοι δημιούργησαν τον Μωαμεθανισμό φοβούμενοι την εξάπλωση του Χριστιανισμού! Ο Μωάμεθ συμβουλευόταν πάντα Εβραίους αστρολόγους, μάγους, αποκρυφιστές (κορυφαίος ο Ουάρακας). Εν συνεχεία πραγματοποιεί το κήρυγμά του στη Μέκκα επί 10 συνεχή χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα, καταφεύγοντας τελικά στη Μεδίνα. Μεταξύ άλλων δηλώνει λάτρης των γυναικών καί των αρωμάτων με αποτέλεσμα να παντρευτεί 11 (έντεκα) γυναίκες (τουλάχιστον οι 3 ήταν Εβραίες)!!!
Εν συνεχεία προσθέτει «έξυπνα» στη θρησκεία του εβραϊκές συνήθειες, εκθειάζοντας τον Αβραάμ! Επίσης, πήρε πολλά στοιχεία από την ειδωλολατρία των Αράβων που θεωρούσαν θεό τον Αλλάχ. Δεν παρέλειψε φυσικά να εκλάβει στην θρησκεία του και πολλά στοιχεία από τον Χριστιανισμό για να προσελκύσει οπαδούς. Κατά την διάρκεια της «πνευματικής του ζωής», αισθανόταν ότι άκουγε βροντές και κάθιδρος έπεφτε στο έδαφος, βγάζοντας αφρούς από το στόμα, ερμηνεύοντας την κατάσταση αυτή ως «θεϊκές» αποκαλύψεις! Έταξε στους πιστούς του ότι στον παράδεισο, τους αναμένουν σαρκικές απολαύσεις, πετυχαίνοντας μεγαλειώδης νίκες σε διαφόρους πολέμους που προκάλεσε με άλλους λαούς. Κατάφερε έτσι να ενώσει τους Άραβες πριν πεθάνει το 632μ.Χ.
Από τους οπαδούς του θεωρήθηκε «άγιος», «τέλειος», «φως», χωρίς αμαρτίες(;), ενώ από διαφόρους βιογράφους της εποχής που έζησε θεωρείται ως επιληπτικός, γυναικάς, άνθρωπος των «ηδονών» γι’ αυτό δεν προτίμησε τον Χριστιανισμό που τον γοήτευε όταν ήταν νέος, διότι η πίστη στον Χριστό απαιτούσε θυσίες και όχι απολαύσεις και ηδονές! Κατόπιν δημιουργήθηκε ο ασκητισμός των μουσουλμάνων (τάγματα) με κυριότερο του «δερβίσηδες», που ένας τρόπος για να ενωθούν με τον Αλλάχ είναι οι άγριες κραυγές, οι χοροπηδηχτοί χοροί σ’ ένα πόδι με συνοδεία μουσικής, οι σπασμοί κ.α. Νηστεύουν «αυστηρά» επί ένα μήνα (ραμαζάνι) μόνο την ημέρα, αλλά μετά τη δύση του ήλιου επιτρέπονται όλα! Προσεύχονται μόνο οι άνδρες στο τζαμί και ο αρχηγός τους ο ιμάμης που θεωρείτε αλάθητος λέει την προσευχή. Ιερό καθήκον τους είναι ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ) κατά παντός αλλοθρήσκου που θεωρείται άπιστος. Συνοπτικά το ισλάμ βασίζεται στην ομολογία της πίστεως, στην ελεημοσύνη, σε 5 προσευχές την ημέρα, στην νηστεία-ραμαζάνι και στο προσκύνημα στη Μέκκα. Το κοράνι θεωρείτε ιερό βιβλίο, έχει 114 κεφάλαια και κάθε λόγος που εμπεριέχεται έχει 7(;) διαφορετικές ερμηνείες! Αναφέρεται συχνά σε γυναίκες, σεξ, φαγοπότι! Είναι αυστηρά τα μέτρα για την γυναίκα που θα μοιχεύσει, η οποία λιθοβολείται, ενώ ο άνδρας δεν τιμωρείται διότι η γυναίκα σύμφωνα με το κοράνι είναι κατώτερη από τον άνδρα. Επίσης όποιος κλέψει του κόπτεται το χέρι. Ο Αλλάχ έχει 99 ονόματα-ιδιότητες και οι μουσουλμάνοι προσδοκούν και αυτοί ανάσταση νεκρών όπου οι καλοί στον παράδεισο θα γεύονται ένα ολόκληρο βουνό πιλάφι και θα πίνουν κρασί από έναν ποταμό, παρέα με γυναίκες, που όμως «θεολογικά» όλα αυτά προσπαθούν να εξηγηθούν αλλιώς!
Επιδίωξη του ισλαμισμού είναι η ισλαμική εξουσία (βλ. χομεϊνισμό στο Ιράν και στο Λίβανο με την Χεζμπολάχ). Οι μουσουλμάνοι είναι χωρισμένοι σε σουνίτες και σιΐτες, οι οποίοι χωρίστηκαν μετά το θάνατο του Μωάμεθ λόγω διαδοχής. Οι σουνίτες (90%) ως «ορθόδοξοι» μουσουλμάνοι και οπαδοί της παράδοσης, έβαλαν νέο ηγέτη τον καλύτερο φίλο του Μωάμεθ, τον Αμπού Μπακρ που πρέσβευε ότι: «ο Μωάμεθ πέθανε… το ισλάμ ζεί», ενώ οι σιΐτες που παρουσιάζονται ως αιρετικοί με διαφορές στην ερμηνεία του κορανίου, ήθελαν κληρονόμο τον γαμπρό του Μωάμεθ. Θεωρούνται «μάρτυρες» γιατί καταπιέζονται από τους σουνίτες και έχουν για ηγέτες τους αγιατολάδες και τους μουλάδες. Οι σουνίτες ήταν οι δημιουργοί της οθωμανικής και της μογγολικής αυτοκρατορίας. Σήμερα δραστηριοποιούνται από την Ινδονησία, την Ινδία, την Κεντρική Ασία, τον αραβικό κόσμο και την Αφρική ως την Ευρώπη. Οι σιΐτες συναντώνται στο Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία, στο Αφγανιστάν, στο Κουβέϊτ.
Τάγματα των μουσουλμάνων είναι οι ισμαηλίτες που αποσχίσθηκαν από τους σιΐτες αποδεχόμενοι μόνο τους 6 πρώτους ιμάμηδες. Δρούν σε Αίγυπτο και Συρία. Οι σκληροπυρηνικοί Ουαχαμπίτες ηγεμονεύουν στη Μέκκα και την Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας απ’ όπου χρηματοδοτούνται σε όλο τον κόσμο οι ανεγέρσεις τζαμιών, μουσουλμανικών σχολείων, οργανώσεων, φυσικά και η διάδοση του ισλάμ. Επίσης, τάγματα είναι οι «αδελφοί μουσουλμάνοι» που πολεμούν τον εθνικισμό και τις επιρροές της Δύσης. Οι φανατικοί και αδιάλλακτοι Δρούζοι στη Συρία, την Ιορδανία και στο Λϊβανο που διαφέρουν σε θέματα πίστης (αργία Πέμπτη, μονογαμία, μετενσάρκωση κ.α.). Ο σουφισμός, δηλ. οι μυστικιστές ισλαμιστές με έμφαση στον ασκητισμό. Ήπιας μορφής ισλαμισμού, θεωρείται το τουρκικό εκκοσμικευμένο ισλάμ.
Οι επικινδυνότεροι είναι οι ακραίοι εξτρεμιστές που ακολουθούν με φανατισμό πολιτικά καθεστώτα τύπου Σαντάμ, Χαφέζ Αλ Άσαντ κ.α. Γνωστές οργανώσεις είναι η Τζαμά Ισλαμίγια από την Ινδονησία που είναι το μεγαλύτερο μουσουλμανικό κράτος του κόσμου με 220 εκατ. κατοίκους (85% μουσουλμάνοι). Η Χιζμπούλ Μουτζαχιντίν δρουν στο Πακιστάν, στην Ινδία και στην περιοχή του Κασμίρ. Η εκτός νόμου Σιπάχ-ε-Σαχάμπα (σουνίτες). Στο Αφγανιστάν οι ομάδες Ταλιμπάν και η Αλ Κάϊντα. Στις Φιλιππίνες το κίνημα Αμπου Σαγιάφ που συνδέετε με την Αλ Κάϊντα καθώς και άλλες οργανώσεις.
Σήμερα το ισλάμ αριθμεί παγκοσμίως ένα δισεκατομμύριο πιστούς.
Έχουν άραγε καμία σχέση όλα αυτά τα μορφώματα με την θεϊκή παρουσία και τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού, των μαθητών Του, των Αποστόλων καί των Αγίων Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας;


Στρατής Ανδριώτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά.

Sotiris tzimas είπε...

ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΧΑΡΗΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΣ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ.