4 Ιουλίου 2009

Η πλάνη της Σαϊεντολογίας


Η συγγραφή φανταστικών ιστοριών με θέμα τους εξωγήϊνους, τα τέρατα, τον αποκρυφισμό και τον σατανισμό, «ενέπνευσαν» τον Λ.Ρ. Χάμπαρντ να ιδρύσει το 1954 μία δική του θρησκεία που θα βασιζόταν σε ένα βιβλίο του (Διανοητική) με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ανθρώπου! Έκτοτε η εκκλησία Σαϊεντολογίας του Χάμπαρντ θα μπορούσε με ένα μηχάνημα (emeter), έναντι αδράς αμοιβής (μέχρι και ολόκληρες περιουσίες) να «ανιχνεύει» δήθεν τον εσωτερικό κόσμο των μελών της μέσα από μια διαδικασία εξομολόγησης με έμφαση στην σεξουαλική ζωή τους, με λίστες ερωτήσεων (ώντιτινγκ) 8 επιπέδων (ΟΤ), απ’ όπου αναδύεται ένας «υπεράνθρωπος» σε μια άλλη διάσταση της ζωής που δεν χρειάζεται γιατρούς, ή φάρμακα, παρά μόνο να λέει τα απόκρυφα του βίου του στον ώντιτορ, δεχόμενος όμως απειλές και εκβιασμούς αν τολμήσει να απομακρυνθεί! Φθάνοντας στο τελικό στάδιο των εξετάσεων ο «υπεράνθρωπος» θα γνωρίζει το μυστικό της δημιουργίας του κόσμου από τον δαίμονα Xenou που έφερε στη γη τρισεκατομμύρια εξωγήϊνους που τους θανάτωσε μέσα σε ηφαίστεια και οι ψυχές τους έγιναν άνθρωποι!!!
Η Σαϊεντολογία σύντομα διαδόθηκε σε πολλά σημεία του πλανήτη, διαθέτοντας σήμερα τεράστια περιουσία από δωρεές μελών της. Μέλη της είναι πολλά δημοφιλή πρόσωπα (Τομ Κρουζ, Τζόν Τραβόλτα κ.α.). Σε πολλές χώρες δεν αναγνωρίζεται αυτή η «φιλοσοφική-θρησκευτική» οργάνωση, και στην Ελλάδα (Πατησίων-Αθήνα) παρουσιαζόμενη ως «Εφαρμοσμένη φιλοσοφία» δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα σε δημόσια πρόσωπα προκαλώντας την επέμβαση των εισαγγελικών αρχών κυρίως για διασυνδέσεις της με ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Παρόλα αυτά πολλοί συνάνθρωποί μας πλανώνται σε ολόκληρο τον κόσμο πέφτοντας στα δίχτυα της Σαϊεντολογίας, μη έχοντας βρει ενδιαφέρουσες ενασχολήσεις και κυρίως αξίες και πιστεύω που θα τους οδηγήσουν στην πνευματική πλήρωση.

Στρατής Ανδριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: