11 Οκτωβρίου 2009

Τσίπρας δίχως τσίπα!

Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής (11-10-2009), ο αρχηγός (ονόματι Τσίπρας) του αθέου κομματιδίου ΣΥΡΙΖΑ, σε μια επίδειξη της αθεΐας του, προβάλει στον νέο πρωθυπουργό το αίτημά του να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος (λες και εκείνος ορκίστηκε ποτέ) και να διαχωριστεί η Εκκλησία από το κράτος (λες και ήταν ποτέ ενωμένα). Δεν έφτανε στον αρχηγό του αυτοδιαλυόμενου ΣΥΡΙΖΑ ότι από το 17% στις δημοσκοπήσεις, κατάντησαν με τις ανόητες επιλογές τους (υποστήριξη κουκουλοφόρων, γήπεδο Παναθηναϊκού, λαθρομετανάστες, αντίχριστες-αντεθνικές και εξωμοτικές θέσεις κ.α.) να μπαίνουν… σύρριζα καί «καταϊδρωμένοι» στη Βουλή, αλλά συνεχίζουν τις προκλητικά βλακώδεις, δήθεν αντιπολιτευτικές καί προοδευτικές(;) «θεωρίες» τους, ξεχνώντας ότι στις χώρες όπου κυβέρνησαν οι ομοϊδεάτες τους, εάν τολμούσε οποιοσδήποτε να μιλήσει ενάντια σε οτιδήποτε εθεωρείτο αρχή(;), καταδικαζόταν άνευ απολογίας σε εξευτελιστικά μαρτύρια και βέβαιο θάνατο (και ήταν πολλά εκατομμύρια οι αδικοχαμένοι άνθρωποι). Και ενώ σήμερα η χώρα μας έχει τόσα και τόσα σοβαρά προβλήματα, ο ασήμαντος πολιτικάντης Τσίπρας, τα βάζει εκ νέου με την Εκκλησία, όπως σε λίγες μέρες θα ζητάει κατάργηση των παρελάσεων (μόνο ο Κόκκινος στρατός έπρεπε να παρελαύνει), ύστερα θα ειρωνεύονται την Επανάσταση του ’21 (μόνο η επανάσταση του Λένιν ήταν αναγκαία) κ.ο.κ.
Δικαιολογώντας την θέση του στο θέμα της ορκωμοσίας στη Βουλή, ο Τσίπρας δηλώνει, ως πολέμιος της Εκκλησίας, ότι «δεν θα γίνουμε Ιράν», αναμασώντας μια λιωμένη καραμέλα, που την πιπίλισαν κι’ άλλα «ομοειδή». Προσποιούμενος πονηρά ότι αγνοεί το γεγονός, πως αν δεν ήταν η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα, αναπληρώνοντας επί σειρά αιώνων το κράτος, διατηρώντας την Ελληνική συνείδηση, τη γλώσσα, τα γράμματα και τον πολιτισμό μας, τώρα ο εν λόγω πολιτικάντης θα ήταν μουσουλμάνος και θα προσκυνούσε το κοράνι θέλοντας και μη, διότι στις ισλαμικές χώρες δεν χωρατεύουν. Εάν ο παππούς του κάθε Τσίπρα, δεν παρέμενε Ορθόδοξος μέσα στην σκλαβιά της τουρκοκρατίας, αλλά πουλούσε την συνείδησή του όπως ο άθεος σήμερα εγγονός του (καί κάθε άλλος "πολύξερος"), τότε δεν θα ήταν αρχηγός του κομματιδίου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ήταν Τούρκος, διότι επί 400 και πλέον χρόνια όποιος άλλαζε πίστη (καί ήταν εκατομμύρια αυτοί) και από Ορθόδοξος γινόταν μουσουλμάνος, έπαυε να είναι Έλληνας καί χριόταν απευθείας Τούρκος.
Είναι δικαίωμα του κάθε Τσίπρα να πιστεύει ότι είναι απόγονος του πιθήκου, ή του Μάρξ, ή ατύχημα μιας τυχαίας διασταύρωσης, έχοντας οποιαδήποτε λανθασμένη θεώρηση της ζωής, που οδηγεί μόνο στην απώλεια. Όμως, μιας και τους ανέχεται η Δημοκρατία και οι Έλληνες πολίτες, και τους δίνεται το δικαίωμα να γράφουν, να μιλάνε και να λένε ότι θέλουν, καθυβρίζοντας ακόμη και την πίστη των περισσοτέρων, οφείλουν να σεβαστούν ότι η χώρα που ζουν έχει μια μακραίωνη ιστορία, και η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι κομματίδιο σαν τον ΣΥΡΙΖΑ με μια προσωρινή αδιάφορη παρουσία τα τελευταία μόλις χρόνια στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου, που δεν μπορούν ούτε αναμεταξύ τους να συνεννοηθούν πάμπλουτοι Αλαβαναίοι και κομματοσκυλαίοι, που δεν ξέρει κανείς αύριο σε πιο κόμμα θα μεταπηδήσουν για καινούργιους «αγώνες»… Αντιθέτως, η Εκκλησία έχει συνεχή παρουσία 20 αιώνων εν μέσω διωγμών, μαρτυρίων και αγώνων για την πίστη στην πραγματική Χριστιανική Αλήθεια που μόνο αυτή σώζει τον άνθρωπο. Το να είναι κανείς άθεος είναι δικαίωμά του. Αρκεί να μην είναι προκλητικός έναντι στους συνανθρώπους του, οι οποίοι πιστεύουν στον Θεό, διότι το μόνο που κατορθώνουν είναι να υποτιμούν τον ίδιο τον εαυτό τους ως πολίτη αυτής της ενδόξου χώρας.
Άλλωστε γιατί να επιβάλλουν την γνώμη τους οι άθεοι σ’ αυτή τη χώρα, που είναι λιγότεροι και από τους ψηφοφόρους του κομματιδίου ΣΥΡΙΖΑ και να μην γίνουν σεβαστές οι νομοθεσίες και το σύνταγμα των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων; Η Εκκλησία δεν έχει καμία ανάγκη από το αν θα ορκισθεί ο κάθε Τσίπρας, ή αν θα υπάρχει σχέση Εκκλησίας-κράτους, διότι η Εκκλησία δεν έχει αρχηγό τον κάθε Τσίπρα, αλλά τον Χριστό, καί άντεξε σε μακραίωνες περιόδους όταν το κράτος δεν υπήρχε και όχι μόνο αυτό, αλλά το ανέστησε από την δουλεία, βοηθώντας το ανελλιπώς να ορθοποδήσει όσο ουδείς άλλος. Η Εκκλησία στη χώρα μας είναι το σύνολο των Ελλήνων πολιτών που πιστεύουν στον Χριστό. Και οτιδήποτε ανήκει στην Εκκλησία, είναι απευθείας κτήμα και όλων των Ελλήνων που τυγχάνει να συναποτελούν και το κράτος. Υπό την έννοια αυτή, Εκκλησία και κράτος είναι στην πλειοψηφία τους μια κοινωνία ιδίων ανθρώπων. Συνεπώς Εκκλησία και κράτος είναι από μόνα τους το ίδιο και το αυτό, διότι οι πολίτες που ανήκουν στο κράτος ανήκουν ταυτόχρονα και στην Εκκλησία και αντιστρόφως.
Τι προσέφερε στο κράτος που υποτίθεται ότι υπηρετεί, ο κάθε Τσίπρας; Αγνοούν ότι ανέκαθεν, όταν δεν υπήρχαν νοσοκομεία, γηροκομεία, ορφανοτροφεία κ.α. η Εκκλησία ήταν και είναι μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός οργανισμός στην Ελλάδα καί όχι μόνο, προσφέροντας τα μέγιστα στην κοινωνία και το κράτος; Φαίνεται τελικά, ότι κάποιοι άνθρωποι, όσα λάθη και να κάνουν στη ζωή τους, όσες κατραπακιές και αν φάνε, μένουν εγωϊστικά αμετανόητοι καί υπόδουλοι σ’ ένα στείρο κομματισμό, προσπαθώντας να σαμποτάρουν και να φρενάρουν κάθε πρόοδο σ’ αυτή τη χώρα. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν τους κατά λάθος ή εν αγνοία ψηφοφόρους τους, να τους σιχαθούν ολοκληρωτικά και να κατεβάσουν τα ποσοστά του κομματιδίου σε δεκαδικά νούμερα του μηδέν!
Στρατής Ανδριώτης
«…παρατάξεως Κυρίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: